Facebook Pixel Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Ανδρέα Δημάτου για το γήπεδο της ΑΕΚ
| 2014-08-14 14:20:00

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Ανδρέα Δημάτου για το γήπεδο της ΑΕΚ

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Ανδρέα Δημάτου για το γήπεδο της ΑΕΚ

Ο έγκριτος δημοσιογράφος γράφει για το μήνυμα του Δημήτρη Μελισσανίδη για το γήπεδο. Τι δηλώνει στο Goal πηγή της ΑΕΚ και γιατί δεν ανησυχούν στην Ένωση αν γίνει προσφυγή.
 

Eλάχιστοι (και σίγουρα όχι ο υπάλληλος στη Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών) θα μπορούσαν να περιμένουν ότι άνθρωπος της ΑΕΚ θα εμφανιζόταν στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ δύο μέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο προκειμένου να καταθέσει τον πλήρη φάκελο με όλα τα έγγραφα και τα δικαιολογητικά και να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου για την έκδοση της οικοδομικής άδειας της «Αγια-Σοφιάς»!

Καθόλου τυχαία άλλωστε δεν ήταν η αναφορά στην επίσημη ανακοίνωση της ΑΕΚ ότι... «πρωταρχικός μας στόχος είναι πλέον να μη χαθεί ούτε μια ημέρα και να προχωρήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται στη συνέχεια»! Ακόμα και η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας σε... νεκρό χρόνο για το ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία.

«Μπορούν όλοι πλέον να καταλάβουν ότι εμείς δεν παίζουμε, αλλά προχωράμε με βάση τον νόμο του ελληνικού κράτους και σεβόμενοι όλες τις διαδικασίες», έλεγε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης σε όσους επικοινωνούσαν μαζί του για το συγκεκριμένο θέμα. Ο διοικητικός ηγέτης της Ενωσης έμαθε τις εξελίξεις ενώ ήταν καθ' οδόν για την Παναγία τη Σουμελά (για μία ακόμα χρονιά θα παραστεί στον εορτασμό του Δεκαπεντάγουστου στην αγαπημένη Παναγία του ποντιακού ελληνισμού) απ' όπου το Σάββατο θα μεταβεί στο Πήλιο για να παρακολουθήσει το κυριακάτικο φιλικό της ΑΕΚ με τη Νίκη Βόλου και να μιλήσει με την τεχνική ηγεσία για τη μέχρι σήμερα πορεία της προετοιμασίας.

Είναι άλλωστε αυταπόδεικτο ότι είχε προηγηθεί όλη η απαραίτητη προεργασία όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να μπορέσει η ΑΕΚ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την ψήφιση του νόμου για το ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής (με τον οποίο το ιδιόκτητο οικόπεδο της Ενωσης ανέρχεται πλέον σε 29 στρέμματα και 121 τετραγωνικά μέτρα που απαιτούνται για το σχέδιο το οποίο είχε παρουσιάσει τον περασμένο Νοέμβριο) να έχει ολοκληρωμένο τον φάκελο με όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Στην ΑΕΚ περιμένουν πλέον την έκδοση της άδειας για να βάλουν μπροστά τις μπουλντόζες για το γήπεδο, χωρίς καν να ανησυχούν για την όποια προσφυγή στο ΣτΕ αφού έχουν πολλούς λόγους να πιστεύουν ότι τα πάντα έχουν γίνει κατά τέτοιον τρόπο ώστε το έργο δεν κινδυνεύει να μπλοκαριστεί ούτε προσωρινά ούτε μόνιμα... Και αυτό γιατί η προεργασία έχει γίνει κατά τέτοιον τρόπο ώστε να έχουν προβλεφθεί τα πάντα είτε για τον έλεγχο των τυπικών είτε των ουσιαστικών προϋποθέσεων της διοικητικής πράξης που θα εκδοθεί για την άδεια ανέγερσης.

«Εχουμε καλύψει όλα όσα μπορεί να εξετάσει το ΣτΕ», έλεγε με νόημα στέλεχος της ΑΕΚ που έχει τρέξει τις νομικοτεχνικές διαδικασίες όλο αυτό το διάστημα.

«Η Δούρου είναι το ζητούμενο, όχι το ΣτΕ»!
Σε συνέχεια των προηγούμενων, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πολύ καλά ενημερωμένη πηγή της ΑΕΚ έλεγε χθες προς τη στήλη πως... «το πρόβλημά μας δεν είναι το ΣτΕ και κακώς ασχολείστε με την όποια προσφυγή δεν θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Το πρόβλημα είναι τα χρήματα της Περιφέρειας από την κ. Δούρου»... Προς τα εκεί θα αυξήσει χωρίς τεχνητές εντάσεις η διοίκηση της ΑΕΚ την πίεσή της, όταν θα έχει στα χέρια της την οικοδομική άδεια και θα είναι έτοιμη να βάλει μπροστά το μεγάλο έργο. Ο Μελισσανίδης έχει τα χρήματα για να ξεκινήσει και να προχωρήσει τις εργασίες, αλλά οι πληροφορίες αναμένουν ότι πριν από τις μπουλντόζες θα επιδιώξει να έχει την ξεκάθαρη θέση από την πλευρά της κ. Δούρου που στο μεταξύ θα έχει αναλάβει τα καθήκοντά της στην Περιφέρεια Αττικής...

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags