Facebook Pixel Δεν είναι Μπεργκ ο Πέτριτς!
| 2014-09-15 13:04:00

Δεν είναι Μπεργκ ο Πέτριτς!

Δεν είναι Μπεργκ ο Πέτριτς!

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Αντώνη Κατσαρού...

Η γνωστή -και για την ώρα ανίατη - "ασθένεια", που θέλει τον Παναθηναϊκό να μένει πίσω στο σκορ σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος, δεν βρήκε φάρμακο ούτε στην έδρα της Καλλονής. Κι αν στην πρεμιέρα κόντρα στον Λεβαδειακό οι "πράσινοι" ισοφάρισαν με ένα πολύ αυστηρό πέναλτι (ασχέτως με εκείνο που δεν δόθηκε στον Μπεργκ, στο 0-0), ενώ στη Λεωφόρο κόντρα στον Πανιώνιο πέτυχαν την απίθανη ανατροπή με τη βοήθεια του προπονητή των "κυανέρυθρων" που κράτησε μετά το 0-1 την ομάδα του όσο πιο ψηλά μπορούσε, στην τρίτη συνεχόμενη περίπτωση κόντρα στην Καλλονή το σενάριο ήταν ακόμη πιο δύσκολο. Καθώς ο πάντα σωστά διαβασμένος Μαντζουράκης έκλεισε τους χώρους, με αποτέλεσμα οι "πράσινοι" να βρίσκουν περιθώρια μόνο με τις ατομικές ενέργειες του Κλωναρίδη από τις πτέρυγες και να απειλούν επίσης με γεμίσματα καθώς η Καλλονή είναι αδύναμη στο ψηλό παιχνίδι.

Τελικά, μετά το εξαιρετικό γκολ του Λεοζίνιο στο 35´ αλλά και το δοκάρι των γηπεδούχων στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, η ροή του αγώνα έβγαλε σε copy paste εκδοχή ξανά την ανούσια κατοχή της μπάλας στους ποδοσφαιριστές του Αναστασίου.

Ο οποίος έριξε και τον Καρέλη, στην παρτίδα της προσδοκώμενης νέας υποψήφιας ανατροπής, πίσω από τον Πέτριτς, με Κλωναρίδη αριστερά και Μπαϊράμι δεξιά.

Ο Κροάτης ήταν ο μοιραίος, καθώς μέτρησε πέντε τελικές χαμένες ευκαιρίες, η μία μεγαλύτερη από την άλλη. Υπογράφοντας οριστικά πως δεν μπορεί να καλύψει επάξια το κενό του Μπεργκ . Εάν στη θέση του Πέτριτς έχανε τόσες ευκαιρίες έλληνας επιθετικός, δύσκολα θα έβλεπε ξανά την ενδεκάδα. Για έναν Παναθηναϊικό που από το 60 έως το 75´ έφτασε στο 80 τοις εκατό στην κατοχή της μπάλας, βοηθούμενος και από την υποχρεωτική αποχώρηση του Κεϊτά στο 66´ με την είσοδο του Μπαρέρα στην ανασταλτική ευθύνη, δίπλα στον Καλτσά στα χαφ (στο 4-2-3-1 του Μαντζουράκη). Συγκυρία η οποία χαλάρωσε σε κάποιο βαθμό την πίεση στον άξονα.

Ο Παναθηναϊκός με 12 τελικές, χωρις Μπεργκ και Αμπεντ είναι γυμνός και δεν σκοράρει. Ασφαλώς και έχει νόημα να το επισημαίνουμε κάθε φορά, καθώς οι δύο τους ήταν καθοριστικοί στην εξαιρετική πορεία του "τριφυλλιού" πέρυσι και δεν καλύφθηκαν από ανστίστοιχης ικανόητας αντικαταστάτες. Τα πειράματα με τον Μέντες στην επίθεση, όπως με τον Ρισβάνη κόντρα στον Λεβαδειακό, είναι μόνο τέτοια και αποκαλύπτουν την αδυναμία της ομάδας.

Η Καλλονή μετά από τρεις αγωνιστικές έχει ένα βαθμό περισσότερο από πέρυσι (7) στο ίδιο διάστημα. Η διαφορά εφέτος είναι πως έχει παίξει με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

ΥΓ: Στη φάση του πρώτου ημιχρόνου, που ο Κλωναρίδης βγαίνει μόνος και ανατρέπεται, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων πρέπει να αποβληθεί. Όπως και ο Μπαϊράμι, που στη μία ώρα αγώνα απώθησε εκτός φάσης τον Λεοζίνιο. Λεπτομέρειες..

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags