Με το... δεξί ξεκίνησε στο Κύπελλο ο Παναθηναϊκός, καθώς για την φάση των ομίλων επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού Βόλου εκτός έδρας, με τον Ατζαγκούν να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 18ο λεπτό.

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι, είχαν σε καλή μέρα τους Πέτριτς και Μπαϊράμι, ενώ στο δεύτερο μέρος είχαν και δοκάρι με τον Μπούι. Οι Βολιώτες δεν ήταν αποτελεσματικοί, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες ούτε και να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Στιλ.

Ο πορτιέρο του Τριφυλλιού με εξαίρεση το πρόβλημα που φαίνεται να έχει στις εξόδους, έδειξε σε καλή κατάσταση, ενώ στο 80' έκανε και μία μεγάλη επέμβαση και κράτησε το «μηδέν».


Με... Στιλ και φόρα!

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν ρίσκαρε ιδιαίτερα, μπορεί να ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρι τον Στιλ αντί του Κοτσόλη και τον Μπαϊράμι στα δεξιά, όμως οι υπόλοιποι της ενδεκάδας ήταν από τους «βασικούς». Αυτό βοήθησε τον Παναθηναϊκός να μπει φορτσάτος στο παιχνίδι και να «εγκλωβίσει» στο μισό γήπεδο τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος στο πρώτο εικοσάλεπτο δεν ήταν καθόλου καλός και το... πλήρωσε.

Οι «πράσινοι» προειδοποίησαν δύο φορές, στο 8ο λεπτό με το σουτ του Πράνιτς που απέκρουσε ο Κολλίτσης και στο 11' όταν ο Γιαλλούσης έδιωξε πάνω στην γραμμή του πλασέ του Πέτριτς, όμως στο 18' ήρθε το 0-1. Μετά από βαθιά μπαλιά και λάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού, η μπάλα έφτασε στον Ατζαγκούν ο οποίος είδε εκτός θέσης τον αντίπαλο πορτιέρο και με ωραίο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μετά το γκολ ο Παναθηναϊκός γύρισε πίσω, έκλεισε καλά την άμυνά του και έδωσε χώρο στους γηπεδούχους. Οι Βολιώτες αν και είχαν την κατοχή, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και «σπατάλησαν» όλο τον χρόνο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου σε ανούσιες σέντρες και κούρσες στα άκρα...

Άνετα και με δοκάρι...

Στο δεύτερο ημίχρονο αν και όλοι περίμεναν την αντίδραση του Ολυμπιακού Βόλου, ο Παναθηναϊκός χωρίς μάλιστα να φορτσάρει ιδιαίτερα, ήταν καλύτερος και πιο αποτελεσματικός. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή, ενώ οι Πράσινοι με αντεπιθέσεις... φωτιά, απειλούσαν συνεχώς. Μάλιστα, στο 57' ο Πέτριτς έφτασε μία ανάσα από το 0-2, όταν από ωραία κάθετη του Ατζαγκούν έφυγε ολομόναχος στην κόντρα, όμως ο Κολλίτσης τον είδε και με τα πόδια πρόλαβε και έδιωξε τελευταία στιγμή. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να παίζει με τον ίδιο τρόπο και στο 67' έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία, όταν ο Δώνης έδωσε μέσα στην περιοχή στον Μπούι, όμως το σουτ Ολλανδού σταμάτησε στο δοκάρι.

 

Ρίσκαρε ο ΠΑΟ, αλλά είχε Στιλ!

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο και μετά τις αλλαγές του Αναστασίου, ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε χώρους στο γήπεδο, βγήκε μπροστά και προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση. Μάλιστα, στο 80' έχασαν την καλύτερή τους ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν ο Πινάρες έπιασε το δυνατό σουτ εντός περιοχής, όμως ο Στιλ έπεσε και έδιωξε εντυπωσιακά. Με τους Βολιώτες λοιπόν να έχουν την κατοχή, αλλά να μην απειλούν, έφτασε το ματς στο φινάλε του με σκορ 0-1, με τον Καρέλη μάλιστα στο 84' να μην σκοράρει σε μοναδικό τετ α τετ...

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν ξεκίνησε με το δεξί στο 8ο όμιλο του Κυπέλλου και την επόμενη αγωνιστική (28-29-30/10) αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Παναιτωλικό, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου πηγαίνει στα Χανιά.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός Βόλου (Νίκος Παντέλης): Κολλίτσι, Ζέρης, Μακρυδημήτρης, Γιαλλούσης, Μαργαρίτης, Ρόκας, Πινάρες, Θέος (46’ Κορνελάτος), Ζέσους, Μπιτάνγκ, Κούτσι.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Λαγός, Πράνιτς (63’ Μπούι), Ατζαγκούν, Μπαϊράμι (75’ Καρέλης), Πέτριτς (65’ Δώνης), Κλωναρίδης.