Με το δεξί ξεκίνησε η ΑΕΚ στην περιπέτεια της Football League, καθώς νίκησε 1-0 στο Αίγιο όντας καλή μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Αραβίδης, ο οποίος αποβλήθηκε με δύο κίτρινες σε δύο λεπτά στο φινάλε του αγώνα, γεγονός που «άγχωσε» λίγο την Ένωση που έπαιξε με παίκτη λιγότερο για 10 λεπτά.

Ο Δέλλας πάντως διαμαρτυρήθηκε έντονα μετά το τέλος του ματς για το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων, αλλά και για τον αγωνιστικό χώρο...


Το κάρφωσε στο 21, όπως έπρεπε!

Η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα στο πρώτο της παιχνίδι σε επαγγελματική κατηγορία μετά από δύο χρόνια και με την συμπαράσταση των περίπου 1000 οπαδών της, έδειξε από νωρίς ποιος θα είναι το αφεντικό στο Αίγιο. Οι Κιτιρνόμαυροι με τον Αραβίδη στην κορυφή της επίθεσης και τον Μπαρμπόσα να κάνει όλο το παιχνίδι από πίσω, πίεζαν από τα πρώτα λεπτά και στο 10' έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ. Ο Μπαρμπόσα εκτέλεσε το φάουλ, ο Λαμπρόπουλος πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στα επόμενα λεπτά η Ένωση συνέχισε να πιέζει και στο 21' (τυχαίο;) ήρθε και το γκολ! Ο Μπαρμπόσα έκανε ωραία το γύρισμα και ο Αραβίδης από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Από το γκολ και μετά η ΑΕΚ έριξε ρυθμούς και έδωσε προσοχή και στα μετόπισθεν, γεγονός που έδωσε δικαιώματα στον Παναιγιάλειο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου να πιέσουν για την ισοφάριση, όμως δεν είχαν κάποια καλή ευκαιρία...

Mέτρια ΑΕΚ, κακός Αραβίδης...

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ δεν παρουσίασε το καλό της πρόσωπο και δεν θύμιζε την ομάδα που είδαμε στο πρώτο 45λεπτο. Η Ένωση δεν πίεζε ψηλά, δεν έτρεψε πολύ και δεν είχε ευκαιρίες. Αντίθετα, εμφανώς βελτιωμένος ήταν ο Παναγιάλειος, ο οποίος μάλιστα στο 57' απείλησε με ένα καλό σου του Ουρτάδο. Μετά το συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα η Ένωση ανέβασε ρυθμούς, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και στο 62' έχασε τεράστια ευκαιρία για να πετύχει και δεύτερο τέρμα, όταν ο Μπαρμπόσα έβγαλε υπέροχα την κάθετη, όμως το πλασέ του Ντούνη πέρασε λίγα χιλιοστά δίπλα από το δοκάρι.

Το 1-0 τελικά έμεινε μέχρι το φινάλε, παρότι στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι πίεσαν και χρειάστηκε ο Ανέστης να επέμβει και να μπλοκάρει την μπάλα σε 2-3 φάσεις. Μάλιστα, τα πράγματα έγιναν και λίγο... ζόρικα, όταν ο Αραβίδης είδε δύο κίτρινες (86' – 87') αποβλήθηκε και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Η ΑΕΚ παρόλα αυτά με ένα καλό πρώτο ημίχρονο πήρε τη νίκη και τους βαθμούς και ξεκίνησε με το δεξί στην περίπέτεια της Football League.
 

Παναιγιάλειος (Μουράτ Σεροπιάν): Σταυριανός, Σπίνουλας, Ιωάννου, Τζημογιάννης, Γκοτσούλιας, Σταμόγιαννος, Τσατσαρής (54' Ουρτάδο), Πόνσε, Νάστος (59' Κατσικοκέρης), Σκαρτσίλας (79' Σεχολάρι), Μπούνας

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Κορδέρο, Ανάκογλου, Πλατέλλας (83' Φαγέ), Μπαρμπόσα (90'+2' Σαρρής), Ντούνης (63' Ζόριτς), Αραβίδης.