Facebook Pixel "Θα ήθελα να προπονήσω την Γιουνάιτεντ"!
| 2014-10-16 10:30:00

"Θα ήθελα να προπονήσω την Γιουνάιτεντ"!

"Θα ήθελα να προπονήσω την Γιουνάιτεντ"!

Ποιος πασίγνωστος προπονητής μεγάλης ομάδας έκανε την παραπάνω δήλωση;

Ο λόγος για τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος μέσα από το βιβλίο, "In Pep Confidential: The Inside Story of Pep Guardiola’s First Season at Bayern Munich", αποκαλύπτει πως θα ήθελε μία μέρα να βρεθεί στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στο εν λόγω βιβλίο ο δημοσιογράφος και φίλος του Γκουαρντιόλα, Μαρτί Περαρνάου, εκτός από την ιστορία με την Μαν. Γιουνάιτεντ, εξιστορεί επίσης το πως ο Ισπανός συμφώνησε με την Μπάγερν και όχι με την Μάντσεστερ Σίτι ή Τσέλσι που τον ήθελαν.

"Στον Πεπ άρεσε η εγκατάσταση στο Säbener Strasse (προπονητικό κέντρο της Μπάγερν) παρά το γεγονός ότι ήταν μικρότερο από το προπονητικό κέντρο της Μπάρτσα και είχε λιγότερες ανέσεις.

Ο Καταλανός ήταν εντυπωσιασμένος και είπε στον -προσωπικό του βοηθό- Μανουέλ Εστιάρτε κατ'ιδίαν: "Μου αρέσει αυτό το μέρος. Θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου εδώ μία ημέρα".

Ο Πεπ είχε πει όμως κάτι παρόμοιο λίγους μήνες πριν για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Την επόμενη ημέρα από τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του Champions League, o Γουαρδιόλα είχε ταξιδέψει με τον Εστιάρτε στο Μάντσεστερ για να δουν σε δράση τους επόμενους αντιπάλους τους στη διοργάνωση.

Ήταν 4 Μαΐου 2011 και το ζευγάρι πήρε θέση στις εξέδρες του Old Trafford βλέποντας την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να επικρατεί με 4-1. Ξανά τότε ο Πεπ γύρισε στο φίλο του και του είπε:

"Μου αρέσει αυτή η ατμόσφαιρα. Θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να προπονεί αυτή την ομάδα κάποια ημέρα". Ο Γουαρδιόλα πάντα ένιωθε έναν απόλυτο σεβασμό για τις θρυλικές ομάδες και τους θρυλικούς παίκτες στην Ευρώπη".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags