Με την Ρεάλ να φτάνει στο «Ανφιλντ» φουριόζα, η φετινή Λίβερπουλ μόνο αν κοιτάξει προς τα πίσω μπορεί να βρει λόγους για να μην την τρομοκρατεί η ιδέα πως θα δει στα μάτια την Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Τρεις αναμετρήσεις στο παρελθόν ανάμεσα τους με απολογισμό ισάριθμες νίκες της Λίβερπουλ! Ο περιβόητος τελικός στο Παρίσι το 1981, συνέβη σε μια εποχή που οι Μερσεισαϊντερς ηταν στο απώγειο της δόξας τους υπό τον αείμνηστο Μπόμπ Πεισλι και με γκολ του Άλαν Κενεντι είχαν παρει το τρόπαιο! Τα αλλα δυο ματς με νίκες μέσα και έξω για την Λίβερπουλ ήρθαν πριν από πέντε χρόνια στη φάση των «16» και ήταν ενας θρίαμβος των χάφ της γηπεδούχου Αλόνσο, Μασεράνο και Τζέραρντ με τον Τόρες σε δαιμονιώδη κατάσταση! Συνολικό σκορ υπέρ της Λίβερπουλ λοιπόν τρεις νίκες χωρίς μαλιστα να έχει δεχτεί τέρμα, 6-0! Τι πιθανότητες υπάρχουν να επαναληφθεί η ιστορία δεν ξέρω.... Μαλλον πολύ λίγες και αν υπάρχει περίπτωση να γίνει η ζημιά θα ειναι σε κάποιο τρελό παιχνίδι και όχι με κάποιο λογικό σκορ 1-0 ή κάτι ανάλογο!

Και αυτό γιατί η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του Μπρένταν Ρότζερς παραμένει προβληματική παρότι από τη μέρα που ανέλαβε έχει ξοδέψει περίιπου 80 εκατομμύρια ευρώ για τερματοφύλακα και αμυντικούς! Και αν συνυπολογιστεί πως η Ρεάλ σκοράρει κατά ριπάς τότε η αποψινή βραδιά θα είναι μεγάλη και πολύ κουραστική για τους γηπεδούχους!

Μόνο τα στατιστικά του Ρονάλντο να κοιτάξει καποιος και θα συνειδητοποιήσει πως όσο σκοράρει αυτός δεν το εχει κατορθώσει ολόκληρη η ομάδα της Λίβερπουλ φέτος!
Και παρότι σε όλη τη περασμένη περίοδο η μεγάλη διαφορά για την ομάδα από το μεγάλο λιμάνι ήταν πως με Σουάρεζ και Σταριτζ σε δαιμονιώδη φόρμα μπορούσε να μακιγιάρει τα προβλήματα πετυχαίνοντας τεσσερα ή πεντε η και έξι γκολ γκολ οταν δεχόταν δύο η τρία φέτος δυσκολεύεται και είναι φυσιολογικό εν μέρει αφου της λείπουν οι χαρισματικοί γκολτζήδες της ωστόσο ειναι ολόκληρη η επιθετική της κίνηση που μοιάζει σαν να εξαφανίστηκε!

Από την άλλη ο Αντσελότι είναι πάρα πολύ έμπειρος για να κάνει το λάθος να θεωρησει το ματς κερδισμένο πριν καν παιχτεί! Άλλωστε και ο ίδιος μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για την αύρα του «Ανφιλντ» και επίσης οι δυσκολίες στη πρόσφατη σναμέτρηση με την Λουντογκόρετς στην Βουλγαρία έδειξαν πως και οι «γκαλάκτικος» είναι γήινοι! Αν μπει χαλαρή η Ρεάλ στο ματς απόψε τότε η ατμόσφαιρα στο «Ανφιλντ» μπορεί από μόνη της να δημιουργήσει συνθήκες που θα μεταβάλλουν την βραδιά σε δυσκολη!

Τον Μάρτιο του 2009 που μετεδωσα τον τελευταίο αγώνα που οι δυο τους βρέθηκαν τετ α τετ θυμάμαι το πρόσωπο του Ράφα Μπενίτεθ να λάμπει ύστερα από το σαρωτικό 4-0 με το οποίο η Λίβερπουλ είχε προκριθει ! Τον ειχα ρωτησει live στον αέρα της NOVA αν ηταν η πιο ευτυχισμένη βραδιά της καριέρας του και παρότι ειχε πει όχι, η γλώσσα του σώματος τον πρόδιδε! Για τον ίδιο και για την ομάδα του έμελλε να είναι μία μαγική εβδομάδα αφου την ακολούθησε το 4-1 στο «Ολντ Τραφορντ» επί της Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε μια χρονία ωστόσο που και τα δυο αποτελέσματα τελικά δεν είχαν πρακτικά καμμία αξία! Ομως συναισθηματικά ήταν ανεκτίμητα!

Και σε τελική ανάλυση για τέτοιες βραδιές οι οπαδοί ζουν και για τέτοια παιχνίδια οι μεγάλοι σύλλογοι είναι φτιαγμένοι, αφου μονάχα έτσι μπορείς να μετρήσεις πόσο και αν αληθινά έχεις προοδεύσει!

Πηγή: england365.gr