Ο Σωτήρης Νίνης, όταν πρωτοεμφανίστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο στα 17 του, ήταν ένα από τα πλέον αυθεντικά ταλέντα που είδαν ποτέ τα μάτια μας. Πείτε μου εσείς άλλον παίκτη του Παναθηναϊκού που χειροκροτήθηκε στο νέο «Γ. Καραϊσκάκης» σε ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού όπως συνέβη με τον Σωτήρη Νίνη.

Για τέτοιο μέγεθος ταλέντου μιλάμε. Που ήταν ικανό να ξεπεράσει με την ποιότητά του και τον φανατισμό ενός ελληνικού «clasico».

 

Το ταλέντο όμως δεν φτάνει ποτέ από μόνο του. Ο Νίνης στην πορεία τον έχασε τον δρόμο. Και τον έχασε προφανώς και με δική του μεγάλη ευθύνη. Η εντελώς λανθασμένη επιλογή της Πάρμα και του ιταλικού ποδοσφαίρου που δεν ταίριαζε με τα δικά του αγωνιστικά χαρακτηριστικά, ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε το σώμα του, στην προσπάθεια να αποκτήσει όγκο, με αποτέλεσμα να χάσει την εκρηκτικότητά του που ήταν το μεγαλύτερο προσόν του, αλλά και το γεγονός ότι για δύο χρόνια έπαιζε σχεδόν ασταμάτητα ποδόσφαιρο, χωρίς να έχει προετοιμαστεί ανάλογα γι’ αυτό όντας μόλις 17 χρονών παιδί, είναι μερικοί από τους λόγους που δεν επέτρεψαν στον Νίνη να κάνει την καριέρα που μπορούσε.

 

Τα χρόνια όμως δεν τον πήραν. Τα πράγματα πήγαν γι’ αυτόν στραβά, αλλά έχει μία δεύτερη μεγάλη ευκαιρία. Σήμερα στο φιλικό με την ΑΕΚ θα ξαναφορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Αυτό είναι ένα restart στην καριέρα του και πιθανότατα θα είναι και το μοναδικό που θα έχει προκειμένου να ξαναπαίξει σε υψηλό επίπεδο. Αυτή είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τον ίδιο για ένα νέο ξεκίνημα, αρκεί να δείξει την απαιτούμενη σε αυτές τις περιπτώσεις υπομονή. Βεβαίως αυτό πρέπει εκτός από τον Νίνη να συμβεί και με όλους τους υπόλοιπους, πρώτα την ομάδα του, τον Παναθηναϊκό και μετά όλους τους υπόλοιπους. Η φετινή σεζόν είναι η σεζόν που ο Νίνης δεν πρέπει να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο, αλλά να μας δείξει ότι μπορεί την επόμενη να το κάνει. Αν πιέσει τον εαυτό του να αποδείξει πράγματα με το καλημέρα, αν τον πάρει από κάτω επειδή δεν θα είναι βασικός, όπως συνέβη στο περσινό πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ, το πιθανότερο είναι ότι θα το χάσει ξανά το παιχνίδι.

 

Ο Νίνης χρειάζεται χρόνο για να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο και αυτός ο χρόνος ασφαλώς δεν είναι δύο και τρία ματς. Αν καταλάβει ότι ξεκινάει από το μηδέν και πρέπει να αποδείξει πράγματα και να μας ξαναδείξει τα πάντα από την αρχή, τότε αυτό το restart μπορεί να αποδειχτεί για την καριέρα του ευεργετικό. Αυτό που χρειάζεται είναι μεγάλες ψυχικές αντοχές προκειμένου να κάνει την ίδια διαδρομή που έκανε πριν αρκετά χρόνια, από την αρχή...

 

Πηγή: sday.gr