Τα τελευταία χρόνια, ο ΠΑΟΚ πηγαίνει για πρωτάθλημα. Αυτό το μήνυμα επικοινωνούσαν από τη Βόρεια Ελλάδα, αυτό λαμβάναμε και εμείς εδώ κάτω στα χαμουτζίδικα τα μέρη. Ωστόσο, πάντα έχανε πόντους στα φαινομενικά εύκολα ματς και στα ντέρμπι! Αυτή την εντύπωση άφηνε κάθε σεζόν, αυτό μυριζόμασταν, ότι θα γίνει και φέτος που ο Άγγελος Αναστασιάδης ανέλαβε τα ηνία. Ακόμα και όταν ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό το νικηφόρο σερί των 7 αγωνιστικών, κανείς δεν πίστεψε ότι οι «Θεσσαλονικείς» μπορούν φέτος να χτυπήσουν τον τίτλο και να σπάσουν τη μονοτονία που διέπει το ελληνικό πρωτάθλημα. Στα “καφενεία” που γίνονταν στα δημοσιογραφικά γραφεία πάντα υπήρχε η αμφισβήτηση. «Πόσο θα αντέξει ο ΠΑΟΚ;» «θα χάσει στο Καραϊσκάκη», «έτσι είναι μωρέ ο ΠΑΟΚ, στο τέλος ξεφουσκώνει», «με δανεικούς δεν πας για πρωτάθλημα», ακούγονταν συχνά σε συζητήσεις με τους συναδέλφους.

Όταν ήρθε η ήττα απ'τον Παναθηναϊκό μέσα στην Τούμπα στις 9 Νοέμβρη όλοι προεξόφλησαν την πορεία του. «Πάει ο ΠΑΟΚ, τέλος», έλεγαν. Προσωπική άποψη είναι, ότι η σφαλιάρα απ'τους “πράσινους” μέσα στην έδρα τους, έκανε καλό στους Θεσσαλονικείς. Ήταν στην κορυφή, είχαν πάρει τον αέρα, αλλά κάθε χρόνο με αυτήν την υπεροψία κατέβαιναν στο Φάληρο και έχαναν. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα προσγείωσε τους παίκτες του Άγγελου και τους έγινε παράδειγμα για το πιο κρίσιμο ματς της σεζόν, αυτό στο Καραϊσκάκη. Ο ΠΑΟΚ οφείλει το διπλό μέσα στο σπίτι του Ολυμπιακού στον Παναθηναϊκό.

Και που έχασε ο Ολυμπιακός, δεν σημαίνει ότι τίθεται υπό αμφισβήτηση η ανωτερότητα του. Στο ποδόσφαιρο όμως δεν επικρατεί ο καλύτερος πάντα. Οι “ασπρόμαυροι” ήταν πιο διαβασμένοι. Είχαν αυτό το «κάτι» που τους έλειπε, τα τελευταία 4 χρόνια, μετά το τελευταίο διπλό στο Καραϊσκάκη το 2010 με τον Ίβιτς. Ο ΠΑΟΚ έδειξε αφενός χαρακτήρα, αποβάλλοντας αφετέρου αυτόν τον κομπλεξισμό που διέπει τις ομάδες που μπαίνουν μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού.

«Δεν φοβηθήκαμε τίποτα», δήλωσε ο Αθανασιάδης μετά το ματς. Αυτό φάνηκε! Απ'το πρώτο λεπτό που μπήκε στο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ παρουσίασε εικόνα μεγάλης ομάδας, η οποία δεν επηρεάστηκε απ'το κλίμα που δημιουργήθηκε (και οδήγησε στην καθυστέρηση της σέντρας). Οι παίκτες του είχαν πάθος, δύναμη, αλλά και ψυχραιμία. Το σημαντικότερο σημείο στο ματς ήταν το 1-1 με τη γκολάρα του Φουστέρ. Σε εκείνο το μομέντουμ, ο καθένας θα περίμενε ότι ο Ολυμπιακός θα γυρίσει το ματς. Αλλά ο ΠΑΟΚ δεν αιφνιδιάστηκε και τήρησε το αρχικό του πλάνο. Κράτησε δεμένες τις γραμμές, έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό να ανεβεί και τον χτύπησε στην κόντρα, ξεγυμνώνοντας τις αδυναμίες των “ερυθρόλευκων”.

Σε γενικές γραμμές, το ντέρμπι ήταν απ'τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος και είναι κρίμα που δεν μπήκαν περισσότερα γκολ.

Όσον αφορά τη μάχη του τίτλου, κανείς δεν πιστεύει ότι το αποτέλεσμα έκρινε την κατάληξή του. Έχει ψωμί ακόμα. Σίγουρα όμως δίνει ένα ψυχολογικό αβαντάζ στον ΠΑΟΚ, καθώς δείχνει να νικά τους “δαίμονές” του.

Διαβάστε κι αυτό: Πόσα ήταν τελικά τα φάουλ στο "Καραϊσκάκη";