Facebook Pixel Ο Α. Πανούτσος σχολιάζει Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ!
| 2014-12-09 15:18:00

Ο Α. Πανούτσος σχολιάζει Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ!

Ο Α. Πανούτσος σχολιάζει Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ!

Καμιά ομάδα δεν μπορεί να χτυπήσει πρωτάθλημα όταν η επίθεσή της πρέπει να βάζει τρία γκολ, με το σκεπτικό ότι η άμυνα θα φάει δύο.

Ενώ το βράδυ του Σάββατου το πρωτάθλημα έμοιαζε να έχει τελειώσει για τον Ολυμπιακό, με τον ΠΑΟΚ να ξεφεύγει στους επτά βαθμούς, το απόγευμα της Κυριακής έδειξε γιατί το εφετινό πρωτάθλημα δεν είναι για γρήγορα συμπεράσματα. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά.

 

Καμιά ομάδα δεν μπορεί να χτυπήσει πρωτάθλημα όταν η επίθεσή της πρέπει να βάζει τρία γκολ, με το σκεπτικό ότι η άμυνα θα φάει δύο.

 

 

Ισχύει για όλους όπως και για τον εφετινό Ολυμπιακό που με εξαιρέσεις, όπως το ματς με τον Παναθηναϊκό, τα δύο γκολ είναι νόρμα. Το γιατί είναι ένας συνδυασμός από τραπουλόχαρτα που το ένα ρίχνει το άλλο. Ο Ολυμπιακός εκτός από ασταθή έχει και στόπερ που δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορα. Επειδή έχει κενά στους πλάγιους επιθετικούς ανεβαίνουν τα πλάγια μπακ να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα, τα οποία όταν χάνουν την μπάλα το κενό εκμεταλλεύονται οι αντίπαλοι που βγαίνουν στις αντεπιθέσεις. Το αποτέλεσμα, στόπερ να αφήνουν κενά και να βγαίνουν γκολ σαν του Γιάκου. Προσθέστε και μια εγγενή αδυναμία στις στημένες φάσεις στον αέρα, βάλτε και την εκάστοτε γκέλα και δύο είναι σχεδόν ταρίφα. Ηταν στραβό το κλήμα, το αποστράβωσε και ο Μίτσελ με την αλλαγή του Φορτούνη και μετά την είσοδο του Διαμαντάκου για να βρεθεί να παίζει ο Ολυμπιακός με το πρωτόγονο σύστημα των δίδυμων πύργων και οι απορίες έχουν λυθεί. Θα είχαν δεν λυθεί οριστικά αν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε στην Ξάνθη αντί να πάθει το επάρατο πορνιόκο μπροστά στην ιδέα ότι είναι το φαβορί.

 

Το ότι η Ξάνθη είναι άλλη ομάδα από τη στιγμή που ο Κλέιτον απέκτησε φυσική κατάσταση, το λένε παίκτες και προπονητές. Οτι αν δεν κοβόντουσαν τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ μπροστά στην ιδέα ότι στο χέρι τους είναι να ξεφύγουν επτά βαθμούς, σας το λέω εγώ. Αντίθετα με το ματς του Καραϊσκάκη, που το να μείνει πίσω στο σκορ ήταν στις λογικές σκέψεις, το να μείνει πίσω στην Ξάνθη δεν ήταν έτοιμος να το αντιμετωπίσει.

 

Από τη στιγμή που το σκορ έγινε 2-1, ο ΠΑΟΚ έχασε κάθε λογική και αυτοσυγκράτηση και το γύρισε στο «ηρωικό» ποδόσφαιρο που είναι αποτυπωμένο στο DNA του. Η ψυχραιμία όμως και όχι οι ηρωισμοί έφτιαξαν την εφετινή ομάδα. Ο κόουτς Αναστασιάδης περισσότερο από συστήματα και επιλογές παικτών πρέπει να επαναφέρει την ψυχραιμία που έκανε τον ΠΑΟΚ φαβορί για πρωτάθλημα.

 

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags