Σε ένα παιχνίδι που απέκτησε ενδιαφέρον από το 40' και μετά ο Πανθρακικός απέσπασε μία δίκαιη και σημαντική νίκη στην Κομοτηνή με 2-1 επί του Ηρακλή Ψαχνών. Έτσι πέρασε ως 2ος από τον όμιλό του και θα είναι στις 16 κορυφαίες ομάδες του θεσμού του Κυπέλλου. Σκόρερε ήταν οι Χασομέρης, Αράμπα και Τσιμόντζι.

Βαρετό και... κουραστικό ματς

Στο πρώτο μέρος παίχθηκε αρκετά κακό ποδόσφαιρο. Όσοι έβλεπαν το ματς παρακολουθούσαν έναν αρκετά κινητικό αλλά ανούσιο Πανθρακικό και έναν Ηρακλή Ψαχνών που κυρίως αμυνόταν. Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, σε ένα παγωμένο τερέν και σε ένα γήπεδο όπου δεν πρέπει να γίνονται ματς (σ.σ. όπως και χθες στο... χωράφι του Ταύρου) ούτε μεγάλες φάσεις έγιναν, ούτε ιδιαίτερες φάσεις γενικότερα. Μία μάλλον... βαρετή και κουραστική εικόνα από δύο αντιπάλους με εμφανή αδυναμία στο να παράξουν καλό ποδόσφαιρο και να ευχαριστήσουν τον κόσμο. 

Μαζεμένες φάσεις, γκολ για Πανθρακικό και δοκάρι!

Από το 39ο έως και το 45ο λεπτό ο Πανθρακικός... μεταμορφώθηκε. Άλλαξε για τα καλά την επιθετική του εικόνα, έβγαλε ορμή, ενέργεια και διάθεση και άνοιξε το σκορ. Στο 39' χάθηκε πολύ καλή φάση με τον Χασομέρη, στο 41' υπήρχε διπλή ευκαιρία με τον Λίτσκα και στο 42' ήρθε το τέρμα του Χασομέρη. Ο πολύ καλός ως δημιουργός Ίγκορ (σ.σ. που από ένα σημείο και μετά έβγαζε διαρκώς πολύ καλές μπαλιές) έστειλε... συστημένη την μπάλα στον Χασομέρη που αυτήν την φορά από κοντά δεν αστόχησε για το 1-0. Στο 44' ο Ίγκορ είχε δοκάρι σε σουτ του.

Τα... άχαστα πάλι ο Λίτσκας, σκόρερ ο Αράμπα για το 2-0

Στην επανάληψη ο Λίτσκας αποδείχθηκε μετρ των χαμένων ευκαιριών. Στο 50' από πολύ καλή θέση πάλι δεν σκόραρε με πλασέ. Η αντίδραση απο τον Ηρακλή Ψαχνών ήταν να γίνουν δύο φάσεις που δεν αποτέλεσαν όμως τον μεγάλο κίνδυνο για την αντίπαλη εστία. Στο 59' ο Πανθρακικός έκανε το 2-0 με τον Αράμπα να βγαίνει σωστά στην αντεπίθεση και να σουτάρει δυνατά. Η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του κίπερ του Ηρακλή Ψαχνών.

Μείωσε με Τσιμόντζι ο Ηρακλής Ψαχνών

Ο Ηρακλής Ψαχνών δεν το παράτησε το ματς. Στο 67' η μπάλα στρώθηκε ωραία στον Τσιμόντζι, που βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Εκείνος σούταρε δίχως δεύτερη σκέψη και με δύναμη για να μειώσει το σκορ σε 2-1. Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν σαν... χασομέρια για τους νικητές. Απλώς διαφύλαξαν το υπέρ τους σκορ και πήραν έτσι την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Πηγή: gazzetta.gr

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr