Facebook Pixel 1/3 ο Μπεργκ, 3 βαθμούς οι πράσινοι!
| 2015-01-24 20:08:00

1/3 ο Μπεργκ, 3 βαθμούς οι πράσινοι!

1/3 ο Μπεργκ, 3 βαθμούς οι πράσινοι!

Ο Σουηδός πέτυχε τρία γκολ, μέτρησε ένα, το οποίο ήταν και αρκετό στον Παναθηναϊκό για να νικήσει το "πούλμαν" της Καλλονής στη Λεωφόρο με 1-0! Μεγάλη εμφάνιση ο Χογκ, εκνεύρισε τους πάντες ο Γιάχος, αρνούμενος και πέναλτι στον Μπεργκ στο 66`

Μετά από ένα φλύαρο πρώτο μέρος, η είσοδος των Ντίνα, Καρέλη έδωσε στον Παναθηναϊκό αυτό που έλειπε και τελικά με το... τρίτο γκολ του Μπεργκ (τα δύο πρώτα σωστά δεν μέτρησαν ως οφσάιντ) στο 78` οι πράσινοι πήραν μια δίκαιη νίκη με 1-0. Απογοήτευσε η Καλλονή με το παθητικό της παιχνίδι, με τους Χογκ και Αναστασιάδη, που ήταν οι καλύτεροι της παίκτες, να αποβαίνουν και μοιραίοι στη φάση του γκολ. Κακός ο Γιάχος θα μπορούσε στη φάση του 66` να δώσει πέναλτι στο κράτημα του Πιπίνη στον Μπεργκ...

Δεν μπορούσε ο Παναθηναϊκός

Ισορροπημένο ήταν το ματς στα πρώτα λεπτά, με τον Πέτριτς στο 6` να αστοχεί από καλή θέση και την Καλλονή από την άλλη να μην αρκείται απλά σε παθητικό ρόλο, πιέζοντας από νωρίς ψηλά. Όσο περνούσε η ώρα, οι πράσινοι έπαιρναν σαφώς πιο πολλές πρωτοβουλίες, έχοντας απειλήσει με Πέτριτς (6`) και Πράνιτς (19`). Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν φάσεις, αλλά στέκονταν πολύ καλά στην άμυνα, την ώρα που υπήρχε ένας εκνευρισμός στην ατμόσφαιρα για τα σφυρίγματα του Γιάχου, με αποκορύφωμα το πέναλτι που ζήτησε ο Μπεργκ στο 12`.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν πολύ καλά κλεισμένοι και προσπαθούσαν με διαγώνιες μπαλιές και από τα πλάγια να διασπάσουν την άμυνα της Καλλονής, δίχως πάντως επιτυχία. Οι γηπεδούχοι είχαν φτάσει τα 22 γεμίσματα στο 38`, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν σέντρες από τα πλάγια που καθάριζαν εύκολα Αντέτζο και Αναστασιάδης. Η ομάδα του Βλάχου είχε αποδιοργανώσει τελείως τους πράσινους επιθετικά, με το 0-0 να είναι δίκαια το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Μια, δυο, τρεις... μπήκε!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και πέτυχε... δυο γκολ με τον Μπεργκ, αλλά σωστά και τα δύο δεν μέτρησαν λόγω οφσάιντ. Πράνιτς και Κλωναρίδης τραυματίστηκαν με τους Ντίνα, Καρέλη να μπαίνουν στη θέση τους και τους πράσινους να πιέζουν, με την Καλλονή να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα και να έχει οπισθοχωρήσει αρκετά. Ο Χουχούμης στο 62` πέρασε τη σέντρα ο Μπεργκ προλαβαίνει τον Αναστασιάδη, αλλά ο Χογκ με καταπληκτική διπλή επέμβαση κρατά το μηδέν!

Καρέλης και Ντίνας, που συνεργαζόταν άψογα από αριστερά με τον Χουχούμη, είχαν δώσει πνοή, αλλά στο 65` ο Γιάχος έκλεισε τα μάτια στο πέναλτι του Πιπίνη στον Μπεργκ, κρατώντας τον στη μικρή περιοχή! Ο Αναστασίου έδωσε σύνθημα για φουλ επίθεση βάζοντας και τον Ατζαγκούν, με τους πράσινους πλέον να παίζουν καθαρά στο μισό γήπεδο και τελικά το γκολ ήρθε στο 78`! Ο Καρέλης έβγαλε την μπαλιά από αριστερά, Χογκ και Αναστασιάδης μπερδεύτηκαν και ο Μπεργκ με την... τρίτη άνοιξε το σκορ! Οι γηπεδούχοι κυνήγησαν το δεύτερο γκολ για να κλειδώσουν τη νίκη, χωρίς να το καταφέρουν, αλλά πανηγύρισαν στο τέλος τη νίκη!

ΣΚΟΡΕΡ: 78` Μπεργκ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 67' Χουχούμης, 69' Μπούρμπιος, 73' Λαγός, 89 Ταυλαρίδης - 45+2 Χογκ, 76' Μαρσέλο, 82' Μανούσος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης, Μπούρμπος (73' Ατζαγκούν), Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς (52 λ.τρ. Ντίνας), Πέτριτς, Κλωναρίδης (52' λ.τρ. Καρέλης), Μπεργκ.

Καλλονή (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Πιπίνης, Αντέγιο, Καμαρά (62 Ναβάρο), Μανούσος, Λεοζίνιο, Αναστασιάδης, Μαρσέλο (85 Στεφάνοβοτς), Καλτσάς (82 Αγρίτης), Τσαμπούρης, Μίνγκας

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags