Facebook Pixel Ο Υπουργός-Οικολόγος και η Φιλαδέλφεια ως... προπονητικό κέντρο!
| 2015-01-28 17:10:00

Ο Υπουργός-Οικολόγος και η Φιλαδέλφεια ως... προπονητικό κέντρο!

Ο Υπουργός-Οικολόγος και η Φιλαδέλφεια ως... προπονητικό κέντρο!

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος στη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Τσιρώνης, προκάλεσε αίσθηση χθες κατά την ορκωμοσία, αφού προσήλθε μόνος του στο Προεδρικό Μέγαρο, με τη μηχανή του. Γράφει ο Ανδρέας Δημάτος.

Προέρχεται από το οικολογικό κίνημα, είναι ενεργό μέλος των Οικολόγων Πράσινων που συνεργάστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και αυτό αποτέλεσε τον κυριότερο λόγο της επιλογής του για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

Είναι ο Υπουργός από τον οποίο θα περάσει το ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής, που με τον προηγούμενο νόμο προέβλεπε την ευνοϊκή διάταξη για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το άσχημο από την εξέλιξη αυτή, για την ΑΕΚ, είναι ότι η θέση των Οικολόγων Πράσινων, αν και ήταν εκτός Βουλής, για το θέμα του γηπέδου της Ενωσης και του ρυθμιστικού σχεδίου της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν πολύ πιο σκληρή και από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε ταλαντευθεί πολύ μέχρι να το καταψηφίσει.

Στην ανακοίνωση, μάλιστα, που είχε εκδώσει η εκτελεστική γραμματεία του κόμματος του κ. Τσιρώνη στις 4 Ιουνίου, είχε επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και τον είχε ευθέως καλέσει να μην ψηφίσει υπέρ του ρυθμιστικού. Οι Οικολόγοι Πράσινοι, μάλιστα, είχαν πολύ πιο ξεκάθαρη θέση στην ανακοίνωσή τους, εκτιμώντας ξεκάθαρα ότι η ΑΕΚ θα έπρεπε να κινηθεί εκτός Νέας Φιλαδέλφειας, ότι περιορίζεται πολύ το όραμα της ομάδας στα στενά όρια του οικοπέδου που της ανήκει και υποστήριζαν ότι εκεί μπορεί να γίνει μόνο προπονητικό κέντρο για εξυπηρέτηση αναγκών μαζικού αθλητισμού, κάτι που κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μέχρι σήμερα υποστηρίξει!

Τι είχε υποστηρίξει τότε το κόμμα του κ. Τσιρώνη, που είναι ο εκλεκτός του Αλέξη Τσίπρα για το Υπουργείο Περιβάλλοντος;

Πρώτον, το σχεδιαζόμενο γήπεδο χωροθετείται μέσα σε προστατευόμενο προσφυγικό οικισμό, με όγκο και ύψος που είναι αδύνατον να συνυπάρξουν ομαλά με τον υπόλοιπο οικιστικό ιστό και με το Αλσος Ν. Φιλαδέλφειας!

Δεύτερον, το σχέδιο για τη νέα «Αγια-Σοφιά» υποτιμά και τη νοημοσύνη των ίδιων των οπαδών της ΑΕΚ, που καλούνται να γίνουν άμισθος ιδιωτικός στρατός του προέδρου της, για τις προσωπικές του επιδιώξεις!

Τρίτον, κατήγγειλε τη συμφωνία (που τελικά δεν ίσχυσε) της ΑΕΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι... δημιουργεί ερωτηματικά για το κατά πόσο η αξιωματική αντιπολίτευση έχει την πολιτική βούληση να υπερασπίζεται σε κάθε περίπτωση το δημόσιο συμφέρον.

Τέταρτον, καλούσε την ΑΕΚ να επιλέξει είτε συγκριτική μελέτη χωροθέτησης για νέο ιδιόκτητο γήπεδο εκτός Φιλαδέλφειας σε άμεση επαφή με το μετρό ή τον Προαστιακό είτε μακροχρόνια παραχώρηση της χρήσης του ΟΑΚΑ, κατά το πρότυπο του Ολύμπικο της Ρώμης, όπου συστεγάζονται η Ρόμα και η Λάτσιο.

Σύμφωνα με τους Οικολόγους Πράσινους, από τους οποίους προέρχεται ο κ. Τσιρώνης... «ο ιστορικός χώρος της Ν. Φιλαδέλφειας μπορεί να φιλοξενήσει μόνο ήπιες χρήσεις, συμβατές με την απόλυτη προστασία του Αλσους και του χαρακτήρα της περιοχής: τέτοιες χρήσεις μπορούν να είναι τα ερασιτεχνικά μόνο τμήματα της ΑΕΚ, συνδυασμένα με εγκαταστάσεις μαζικού αθλητισμού, ένα Κέντρο Ιστορίας της ομάδας και της περιοχής, ίσως και το Προπονητικό Κέντρο της ΠΑΕ»...

Η ΑΕΚ παλεύει να βρει τη χρυσή τομή. Πόσο πιθανό είναι, όμως, να το πετύχει με έναν Υπουργό, μέλος του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος από το 1999 μέχρι το 2006, ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων και υποστηρικτή της άποψης ότι... «η Οικολογία είναι η μοναδική κοσμοθεωρία που δίνει προοπτική στον άνθρωπο»;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags