Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είχαν και έναν απρόσμενο σύμμαχο, την αρχική σύνθεση του Γιάννη Αναστασίου. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού με τη διάταξη που κατέβασε έκανε δώρο τον χώρο του κέντρου στον ΟΦΗ. Στο 4-2-1-3 που χρησιμοποίησε άφησε τον Λαγό μόνο του να παλεύει με όλους τους χαφ του ΟΦΗ. Παρότι είχε την τύχη ο Παναθηναϊκός να βρει γκολ στην πρώτη επίθεση που επιχείρησε, το κέντρο του ήταν τόσο άδειο με αποτέλεσμα να έχει εύκολη κυκλοφορία μπάλας η ομάδα του ΟΦΗ.

Η ομάδα του Αναστόπουλου δεν γύρισε το παιχνίδι παίζοντας στις αντεπιθέσεις αλλά κυριαρχώντας πλήρως στον χώρο του κέντρου. Αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά πως δεν μπορεί να βοηθήσει ο Πέτριτς παίζοντας στη θέση του δημιουργικού χαφ. Αυτήν τη φορά τα πράγματα του τα έκανε ακόμα πιο δύσκολα ο προπονητής του καθώς πίσω του είχε δύο παίκτες και όχι τρεις όπως συνήθιζε. Στην επανάληψη σουλούπωσε κάπως τα πράγματα η είσοδος του Νίνη. Ο Σωτήρης Νίνης ξεκίνησε αρχικά στη θέση του Μαυρία, αλλά έδεσε κάπως τον Παναθηναϊκό καθώς συνέκλινε και κέρδιζαν οι «πράσινοι» ποδοσφαιριστή στην ανάπτυξη.

Ο Παναθηναϊκός έδεσε, μόλις βγήκε ο Πέτριτς μπήκε ο Ατζαγκούν και κέρδισε έναν ακόμα χαφ. Με δημιουργό τον Νίνη, ο οποίος έδωσε σίγουρη κατοχή, ποιότητα στην κυκλοφορία μπάλας και προσέφερε δύο πάσες-πάρε βάλε στον Μπεργκ, έφτασε στο 2-3. Ο Αναστασίου στάθηκε πολύ τυχερός που βρήκε γρήγορα γκολ στο ξεκίνημα και των δύο ημιχρόνων και έτσι πέρασε χωρίς να στοιχίσει το λανθασμένο αρχικό σχήμα που ξεκίνησε.

Η μεταγραφή του Μαυρία έδειχνε από μόνη της πως υπάρχει μία σκέψη για να εμφανίσει ο προπονητής του Παναθηναϊκού το 4-2-3-1. Αποδείχθηκε στην πράξη πως δεν μπορεί να εμφανιστεί η συγκεκριμένη τακτική χωρίς τον Ζέκα στον άξονα και με δημιουργό τον Πέτριτς. Μόνο με τον Ζέκα δίπλα στον Λαγό και τον αναγεννημένο Νίνη μπροστά τους μπορεί να βγει η συγκεκριμένη τακτική και να αξιοποιηθεί η ταχύτητα του Μαυρία ή του Κλωναρίδη στα άκρα.

Πηγή: Goal