Facebook Pixel Αποκαλύψεις Δώνη για ΠΑΟΚ και Καραγκούνη!
| 2015-02-26 21:55:00

Αποκαλύψεις Δώνη για ΠΑΟΚ και Καραγκούνη!

Αποκαλύψεις Δώνη για ΠΑΟΚ και Καραγκούνη!

Δηλώσεις που θα συζητηθούν από τον Έλληνα προπονητή. Ποιος τον "έφαγε" από τον ΠΑΟΚ, γιατί δεν πήγε στον Παναθηναϊκό και γιατί κατηγορεί τον Καραγκούνη;

Σε μία μεγάλη συνέντευξή του ο Γιώργος Δώνης, λίγες ώρες μετά την υπογραφή συμβολαίου με την Αλ Χιλάλ, ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για την απόφασή του να πάει στην Σαουδική Αραβία, σχολίασε την επιλογή Μαρκαριάν από τον Γιώργο Καραγκούνη, ενώ θυμήθηκε και τα όσα έζησε στον ΠΑΟΚ, αλλά και τον τρόπο που έφυγε από τον Δικέφαλο.

Μιλώντας στο contra.gr, ο Δώνης ανέφερε πως ο «Κάρα» είχε αποφασίσει από την αρχή να πάρει τον Μαρκαριάν, ενώ για τον ΠΑΟΚ τόνισε με νόημα πως αν δεν ήταν ο Πάμπλο Γκαρσία, ίσως ακόμα να καθόταν στον πάγκο της ομάδας. Παράλληλα, εξήγησε γιατί τότε είχε επιλέξει να πάει στον Δικέφαλο κι όχι στον Παναθηναϊκό που επίσης του είχε κάνει πρόταση.

Ακολουθεί το απόσπασμα για ΠΑΟΚ – Γκαρσία και Παναθηναϊκό

- Λάθη όμως στον ΠΑΟΚ δεν κάνατε;

Σε μία πορεία ένας προπονητής μπορεί να χειριστεί τα πράγματα λάθος σε κάποια ματς, αυτό είναι δεδομένο. Το αποτέλεσμα όμως είναι χειροπιαστό. Τι μπάτζετ είχε ο Δώνης, το έχει σκεφτεί κανείς. Και να σας πω κάτι; Αν δεν ήταν ο Γκαρσία, ο Δώνης μπορεί και να ήταν ακόμη στον ΠΑΟΚ.

- Δηλαδή σας "έφαγε" ο Γκαρσία...

Δεν με έφαγε. Αλλο ήταν το θέμα. Η αγάπη του κόσμου για τον Γκαρσία, η αίσθηση ότι τρώει ο Δώνης το δικό μας το παιδί. Μα εγώ δεν έχω κριτήριο προπονητικό να κρίνω; Εγώ αποφάσιζα για τους παίκτες. Η διοίκηση όμως δεν με προστάτευσε, προστάτευσε τον εαυτό της.

- Η πλευρά Γκαρσία σας κατηγόρησε για ψέματα...

Για μένα κανένας παίκτης δεν είναι εχθρός. Ολοι είναι παιδιά. Και τα παιδιά έχουν αντιδράσεις. Το ποδόσφαιρο έτσι και αλλιώς είναι ένα παιχνίδι. Θα προτιμούσα αυτό να μου το πει face to face και να του εξηγήσω τα 100 πράγματα που έκανα. Και ας μου πει ότι έκανα λάθος. Αλλά να μου πει και αυτός που έκανε λάθος. Με τον Γκαρσία δεν μάλωσα πάντως. Ισως ήταν χολωμένος μαζί μου γιατί δεν τον προτιμούσα. Ηταν δικαιώμά μου, ήμουν προπονητής. Ψέματα όμως δεν του είπα ποτέ. Και έχω και ένα ερώτημα; Γιατί την επόμενη σεζόν που έγιναν χειρότερα πράγματα με τον Γκαρσία, ο κόσμος έκανε την πάπια; Γιατί δεν μπορείς ένας Ελληνας προπονητής να κρίνει τον Γκαρσία.

- Το καλοκαίρι του 2012 γιατί προτιμήσατε τον ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό;

Ο Παναθηναϊκός τότε έκανε μία διοικητική αλλαγή. Ηταν αβέβαια τα πράγματα. Υπήρχε και η πρόταση του ΠΑΟΚ. Εγώ από την αρχή είχα καλό προαίσθημα για τον ΠΑΟΚ και την προσφορά του. Παρά το γεγονός ότι ο Σαββίδης δεν είχε έρθει ακόμα και οι συνθήκες ήταν κακές. Ο Σπανός μου έλεγε θυμάμαι ότι είμαι τρελός που πάω στον ΠΑΟΚ. Δεν πήγα όταν ήταν σε καλή περίοδο στην ομάδα.

Για Καραγκούνη και Εθνική

Για τον αν η επιλογή Μαρκαριάν ήταν προαποφασισμένη: Ναι, για μένα είναι δεδομένο, ανεξάρτητα από την παρουσίαση που θα έκανε ο κάθε υποψήφιος.

- Αισθάνεστε πικρία που δεν σας επέλεξε η ομοσπονδία;

Ο Καραγκούνης δεν με επέλεξε, όχι η ομοσπονδία. Αλλά δεν είναι θέμα πικρίας. Οταν μπαίνεις σε μία διαδικασία που αφορά την Εθνική ομάδα της χώρας σου προσπαθείς να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου για να πείσεις.Τα κριτήρια του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικά. Πριν καν φύγω από το ΑΠΟΕΛ, ο Γιώργος είχε κάνει την επιλογή του και είχε επιλέξει έναν άνθρωπο με τον οποίο είχε δουλέψει μαζί. Ηταν δικαιώμά του. Οταν η Εθνική μπήκε στη διαδικασία να με σκεφτεί όμως, μου χάρισε ικανοποίηση.Δεν το περίμενα ότι στο 45 μου θα υπήρχε το ενδεχόμενο να αναλάβω την Εθνική ομάδα. Ο τρόπος δουλειάς του ομοσπονδιακού δεν μου αρέσει και το έχω πει. Αλλά από τη στιγμή που ενδιαφέρθηκε η Εθνική ομάδα, το θεώρησα, όπως είπα και πριν, υποχρέωση.


Αποκάλυψη Παναθηναϊκού για Περέιρα! Τι είπαν οι Πράσινοι για τον... διάλογο του με την Θύρα 13. Διαβάστε ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags