Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάσου Αυλωνίτη:

Για τον στόχο μέχρι το τέλος της σεζόν: «Η φιλοδοξία μας είναι να γίνει το απόλυτο, και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Θέλουμε μόνο νίκες και για τον κόσμο, αλλά και για μας. Θέλουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, είναι καθαρά στο χέρι μας. Στο Κύπελλο, αν είμαστε σοβαροί, θα το κατακτήσουμε και αυτός είναι ο στόχος και θα δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας με το νταμπλ. Αυτή τη στιγμή, όμως, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, έχουμε το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, το οποίο είναι αρκετά δύσκολο, όπως είχε φανεί και στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Πρέπει να είμαστε πλήρως συγκεντρωμένοι και σοβαροί, αν θέλουμε να φύγουμε με τους τρεις βαθμούς από τους Ζωσιμάδες».

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον αγωνιστικό χώρο: «Όταν έχεις μία ποιοτική ομάδα, όπως είμαστε εμείς, κοιτάς κάθε λεπτομέρεια, όπως είναι ο αγωνιστικός χώρος. Ελπίζω να είναι σε καλή κατάσταση ώστε να βοηθήσει και τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΣ είναι μία πολύ συγκροτημένη και σοβαρή ομάδα και στην έδρα της παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Εμείς θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να κάνουμε ό,τι μας πει ο προπονητής και πιστεύω ότι στο τέλος θα είμαστε οι νικητές».

Για το αν στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν θέλουν να προσφέρουν καλό θέαμα στον κόσμο: «Φυσικά. Το τελευταίο κομμάτι της σεζόν είναι αυτό που κρατάνε όλοι όταν θα σταματήσουν οι υποχρεώσεις μας. Αν παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, θα δώσουμε χαρά και σε μας, ώστε να ανέβει η ψυχολογία μας για τη συνέχεια, αλλά και στον κόσμο που νομίζω το αξίζει».

Για το τι κρατάει σε προσωπικό επίπεδο από την πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό: «Η πρώτη χρονιά είναι η πιο δύσκολη για έναν ποδοσφαιριστή. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που πιστεύω ότι έχω προσφέρει και έχω κάνει στον Ολυμπιακό, αλλά κοιτάζω πάντα παραπάνω τους στόχους. Εγώ θέλω να καθιερωθώ στην ομάδα, αυτός είναι ο στόχος μου και αυτό θα γίνει μέσα από τη δουλειά. Αυτό που έχω κρατήσει και δεν θα ξεχάσω ποτέ, είναι το γκολ με τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω να έρθουν ακόμα πιο σημαντικά στην πορεία».

Για το αν το γκολ με τον ΠΑΟ ήταν ένα παιδικό όνειρο: «Νομίζω ότι είναι κάτι παραπάνω από όνειρο, ειδικά έτσι όπως ξεκίνησε η ιστορία, που δεν ήμουν βασικός και ξαφνικά μπήκα αλλαγή και στην πρώτη επαφή ήρθε το γκολ. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει πλήρως τι είχε γίνει τότε. Το σημαντικό είναι οι τρεις βαθμοί που έδωσα στην ομάδα μας, γιατί ήταν σε μία κρίσιμη καμπή και ευτυχώς πήγαν όλα καλά».