Facebook Pixel "Υπόθεση στημένα": Από τη διεκπεραίωση στη διακωμώδηση
| 2015-04-05 16:56:00

"Υπόθεση στημένα": Από τη διεκπεραίωση στη διακωμώδηση

"Υπόθεση στημένα": Από τη διεκπεραίωση στη διακωμώδηση

Κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τη διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου που ακολουθεί τις από την UEFA προερχόμενες καταγγελίες για χειραγώγηση αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο προκύπτει από την συχνή εμφάνιση συγκεκριμένων ομάδων. Γράφει ο Θάνος Μπλούνας

Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας κάλεσε για τις 7/4 την ΠΑΕ Βέροια σε απολογία, με την κατηγορία του προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα και συγκεκριμένα αυτού που έγινε στις 7/2 με αντίπαλο τον Ατρόμητο και έληξε 1-1.

Ωστόσο, το περίεργο είναι ότι η συγκεκριμένη ομάδα δεν καλείται σε απολογία με τη συγκεκριμένη κατηγορία για πρώτη φορά αλλά για πέμπτη τον τελευταίο ενάμιση μήνα!

Αντιμετωπίζει την κατηγορία του προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα αλλά πάντα αθωώνεται –όπως αναμένεται να συμβεί και στην περίπτωση του αγώνα με τον Ατρόμητο- λόγω της διάταξης που εισήλθε στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, χωρίς να προβλέπεται από τον αντίστοιχο της UEFA, και αναφέρει ότι για να τιμωρηθεί μια ομάδα πρέπει να εμπλέκονται στη χειραγώγηση τρεις ποδοσφαιριστές της.

Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η επανάληψη των εμφανίσεων της Βέροιας σε αγώνες ύποπτους χειραγώγησης πρέπει να προβληματίσει τις ποδοσφαιρικές αρχές και να οδηγήσει σε περαιτέρω έρευνα. Διότι, ή πρέπει να αναζητηθεί τι είναι αυτό που οδηγεί την UEFA να στέλνει συνεχώς καταγγελίες για τους αγώνες της ή πρέπει από τα όργανα του ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα από τους «ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς» της ΕΠΟ να υπάρξει περαιτέρω έρευνα και ανακριτική διαδικασία.

Σε αντίθετη περίπτωση από τη διεκπεραίωση των πειθαρχικών διαδικασιών στα θέματα των «στημένων αγώνων» η κατάσταση κινδυνεύει να οδηγηθεί στην διακωμώδηση. 

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags