Facebook Pixel Το πέναλτι... φάντασμα έκανε την διαφορά για Γιούβε!
| 2015-04-14 23:39:00

Το πέναλτι... φάντασμα έκανε την διαφορά για Γιούβε!

Το πέναλτι... φάντασμα έκανε την διαφορά για Γιούβε!

Μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ απέκτησε η Γιουβέντους, καθώς νίκησε στην Ιταλία με 1-0 την Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ σε ένα απόλυτα ισορροπημένο ματς. Με λανθασμένο πέναλτι του Βιντάλ το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες να παίξουν επιθετικά και έτσι στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις. Η Γιουβέντους απείλησε πρώτη, μόλις στο 7ο λεπτό με το σουτ του Τέβες, ενώ η Μονακό απάντησε τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Καράσκο «σπατάλησε» τεράστια ευκαιρία σουτάροντας από κοντά πάνω στον Μπουφόν. Όσο κυλούσε η ώρα η Γιούβε «κέρδιζε» μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι Γάλλοι πρόσεχαν περισσότερο την άμυνά τους και έψαχναν τρόπο να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση.

Έτσι λοιπόν, η «Μεγάλη Κυρία» ήταν και η ομάδα που έχασε τις καλύτερες ευκαιρίες για να σκοράρει μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, με κλασικότερη τις δύο του Τέβες, πρώτα το πλασέ του στο 27' και μετά το κακό σουτ από κοντά στο 45'.

Πέναλτι και... τέλος

Ανάλογη ήταν η εικόνα του αγώνα και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, όπου η Μονακό στο 54' έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Σίλβα μπήκε «σφαίρα» στην περιοχή των Ιταλών, όμως το σουτ του πήγε στην κλειστή γωνία του Μπουφόν, ο οποίος έδιωξε εύκολα σε κόρνερ. Η Γιουβέντους ωστόσο... απάντησε άμεσα και πιο αποτελεσματικά, καθώς δύο λεπτά αργότερα είχαμε την φάση που έκρινε την αναμέτρηση. Μετά από βαθιά μπαλιά ο Καρβάλιο έπεσε μετά από μαρκάρισμα του Καρβάλιο και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, απόφαση που ήταν «αυστηρή» και λάθος, καθώς ήταν εκτός περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιντάλ, σημάδεψε στο «γάμα» και έγραψε το 1-0.

Αυτό το σκορ έμεινε μέχρι το φινάλε, καθώς στο τελευταίο εικοσάλεπτο η Γιουβέντους έριξε ρυθμούς και έδωσε προτεραιότητα στην άμυνά της, παραχωρώντας ταυτόχρονα την κατοχή στη Μονακό. Οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύτηκαν ωστόσο πολύ να κάνουν φάσεις και έτσι δεν απέφυγαν την ήττα.

** Η φάση του πέναλτι






 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags