Facebook Pixel "Παραμένω αθώος, δηλώνω αθώος και είμαι αθώος"!
| 2015-04-15 22:57:00

"Παραμένω αθώος, δηλώνω αθώος και είμαι αθώος"!

"Παραμένω αθώος, δηλώνω αθώος και είμαι αθώος"!

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Αχιλλέας Μπέος και μίλησε για τις προτάσεις του εισαγγελέα για τους στημένους αγώνες, επαναλάμβανοντας πως ο ίδιος είναι αθώος

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Εγώ παραμένω αθώος, δηλώνω αθώος και είμαι αθώος. Είμαι αρκετά επιφυλακτικός γιατί ενώ ο εισαγγελέας έκανε μια πρόταση αλλά εγώ που είμαι άμεσα ενδιαφερόμενος δεν έχω την πρόταση και την έχουν τα ΜΜΕ. Αυτό δείχνει για ακόμα μια φορά την αθλιότητα της δικαιοσύνης. Το να τα πάρει κάποιος αυτά χωρίς την συνδρομή της εισαγγελίας που φαίνεται περίεργο. Αυτή είναι η τακτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η Ελληνική δικαιοσύνη».

Για το γεγονός πως κάποιοι μπλέχτηκαν στην υπόθεση μόνο και μόνο επειδή αναφέρθηκαν τα ονόματα τους:

«Αυτό δεν είναι ούτε πλημμέλημα. Εγώ δεν θα σταθώ στο ποιοι αθωώθηκαν και ποιοι απαλλάχτηκαν. Ούτε εγώ ούτε οι δικηγόροι μου έχουμε διαβάσει την απόφαση και δεν μπορούμε να πούμε συγκεκριμένα πράγματα. Εγώ είχα συγκεκριμένη άποψη πριν από 8-9-10 μήνες για τον κ. Πούλιο γιατί πίστευα πως μεροληπτούσε προς το πρόσωπο μου. Η έφεση μου είχε εξεταστεί και απορρίφθηκε. Εγώ γνώριζα εδώ και 10 μήνες πως ο συγκεκριμένος εισαγγελέας μεροληπτούσε προς ορισμένα πρόσωπα. Πιστεύω ακράδαντα πως υπάρχουν δικαστές με ήθος, αξίες και δικαστική συνείδηση και εύχομαι να δικαστώ από έναν από αυτούς αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση πιστεύω πως η δικαιοσύνη δεν θα λάμψει. Αμφιβάλλω σε πολύ μεγάλο βαθμό για αυτή την πρόταση και περιμένω να δω το σκεπτικό του εισαγγελέα. Αυτό που συμβαίνει είναι λυπηρό και χτυπάει για ακόμα μια φορά την αξιοπιστία της Ελληνικής δικαιοσύνης».

Για το πως οδηγήθηκε σε αυτή την θέση:

«Ακόμα στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να μου στερήσει να λέω αυτό που θέλω να λέω. Στο κράτος που λέγεται Τουρκία και το θεωρούμε υποανάπτυκτο, όταν έγινε παρόμοιο σκάνδαλο οι αρχές εκεί προβήκαν σε παρακολουθήσεις και είχαν αποθανατίσει τα πάντα με φωτογραφίες. Μια συνομιλία δεν μπορεί να αποδείξει από μόνη της τίποτα. Αν πω εγώ πως θα δολοφονήσω τον πρωθυπουργό χωρίς να κάνω τίποτα, μπορούν να με συλλάβουν; Θέλω να κάνω δύο καταγγελίες. Πρώτον, στη συγκεκριμένη δικογραφία ενώ αρχικά είχαν δηλώσει που υπήρχαν 400 κασέτες, αυτή την στιγμή λείπουν 50 επειδή κάποιοι έχουν πληρώσει να εξαφανιστούν για να μην λάμψει η αλήθεια. Υπάρχουν δημοσιογράφοι, πολιτικοί και άλλοι πολλοί μπλεγμένοι. Υπάρχουν συγκεκριμένες κασέτες αλλά έχει γίνει επιλεκτική απομαγνητοφώνηση. Δεύτερον, πως γίνεται να στηθεί ένας αγώνας χωρίς ποδοσφαιριστές; Που είναι αυτοί οι ποδοσφαιριστές έστω και ως μάρτυρες. Εγώ έχω κάνει 10αδες αιτήσεις στην εισαγγελία να διαλέξει ποδοσφαιριστές από τους ύποπτους αγώνες για να πούνε την αλήθεια. Γιατί δεν τους καλούνε; Πως στήνονται οι αγώνες; Στην Ισπανία και στην Ιταλία οι πρώτοι που οδηγήθηκαν στην ανάκριση ήταν οι ποδοσφαιριστές. Εδώ δεν έχει γίνει τίποτα τέτοιο. Μήπως επειδή είχαν στοχοποιήσει συγκεκριμένους ανθρώπους»;

Για την εκλογή του ως δήμαρχος του Βόλου:

«Ο λαός του Βόλου με επέλεξε ως δήμαρχο γιατί γνώριζε πως πήγα φυλακή από ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που κατέστρεψε την χώρα μας. Ο κόσμος κουράστηκε με την σοβαροφάνεια και με αυτούς τους κλέφτες. Θέλει έναν άνθρωπο να λέει τα πράγματα με το όνομα τους και να δουλεύει για την πόλη. Εγώ θα συνεχίσω να αγωνίζομαι γιατί πιστεύω σε ανθρώπους με ήθος, αξία και δικαστική συνείδηση και ελπίζω να κριθώ από αυτούς».

Για το αν παρακολουθεί ποδόσφαιρο:

«Τι να δω, αυτά που γίνονται είναι λυπηρά. Είναι δυνατόν να συζητάω με κάποιον, να λέμε πως θα ληστέψουμε μια τράπεζα εγώ να συλλαμβάνομαι και ο άλλος να αθωώνεται; Εγώ θέλω να οδηγηθώ σε μια δίκαια δίκη, να λάμψει η αλήθεια και να μάθουν τα παιδιά μου και ο κόσμος την αλήθεια. Εγώ είχα ζητήσει να επισπεύσει η διαδικασία. Εύχομαι αυτό που βίωσα εγώ να μην το βιώσει κανείς και ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε την δυνατότητα να παλέψω και να δικαιωθώ έστω και ηθικά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags