Facebook Pixel Από πού κι ως πού προκύπτει εμπλοκή Ολυμπιακού;
| 2015-04-22 15:54:00

Από πού κι ως πού προκύπτει εμπλοκή Ολυμπιακού;

Από πού κι ως πού προκύπτει εμπλοκή Ολυμπιακού;

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Κώστα Καίσαρη.

Μετά τους Γ. Αγγελόπουλο - Γ. Σπανό και ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα περάσει την πόρτα του ανακριτή κ. Ανδρεάδη για την υπόθεση Σα Πίντο. Τις εικασίες δηλαδή και τα «συμπεράσματα» του Τάκη Φύσσα σχετικά με το παιχνίδι Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1 της 4ης Φεβρουαρίου. Και τον Γ. Ανδρεάδη να έχει ασκήσει δίωξη για δωροδοκία-δωροληψία με σκοπό αλλοίωση αποτελέσματος. Και ποια είναι η πλάκα; Δεν είπε ο Σα Πίντο στον Φύσσα ότι του είπανε ν' αφήσει αυτόν κι αυτόν έξω. Ο Φύσσας, καταπώς λέει στην κατάθεσή του, συμπέρανε ότι επρόκειτο για τους Ναπολεόνι, Κυβρακίδη, Κατσουράνη και Πίτου Γκαρσία.

Δεν θα πω κατευθείαν για υπερβάλλοντα ζήλο. Θα πω κάτι άλλο: Είσαι ανακριτής. Κι έρχεται ο οποιοσδήποτε Σάκης, Μάκης, Τάκης και σου κάνει μια καταγγελία. Είσαι υποχρεωμένος να τον ακούσεις και στη συνέχεια να κρίνεις: Αυτά που μου λέει είναι σοβαρά ή πρόκειται για καραγκιοζιλίκια, τα οποία έχω δικαίωμα να πετάξω στον κάλαθο των αχρήστων; Ας υποθέσουμε ότι ισχύει το πρώτο: Οι δρόμοι που έχεις ν' ακολουθήσεις είναι δύο. Ή ασκείς δίωξη για κακούργημα, όπως ο Ανδρεάδης, ή στέλνεις την υπόθεση στον εισαγγελέα για να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση. Ο Ανδρεάδης έκανε το πρώτο.

Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι οι δικαστές (γενικά) είναι σαν τους διαιτητές: Στη λογική δηλαδή του «έτσι το είδα, έτσι αποφάσισα». Οπως δηλαδή ο Σπάθας έτσι το είδε κι άφησε με δέκα τον Αστέρα στο μηδέν-μηδέν με τον Ολυμπιακό, έτσι το είδε κι ο Ανδρεάδης κι άσκησε δίωξη. Για κακούργημα επαναλαμβάνω. Χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο. Πέραν της ετεροχρονισμένης κατάθεσης Φύσσα. Ο Σα Πίντο, δηλαδή, το είπε λίγες μέρες μετά το Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 2-0. Κι ο Ανδρεάδης, όπως ο Σπάθας στην Τρίπολη, ξαναλέμε, δεν έστειλε την υπόθεση στον εισαγγελέα να βρει την άκρη. Ασκησε δίωξη. Με τον Τάκη Φύσσα να ξεδιπλώνει ένα δεύτερο ταλέντο μετά την εξαιρετική ικανότητά του στις μιμήσεις. Στην τέχνη της πρόβλεψης και της μαντείας. Κάτι σαν Πητ Παπαδάκος δηλαδή.

Οπως ο ίδιος αναφέρει στην κατάθεσή του «ο Σα Πίντο μου είπε γενικά κι αφηρημένα για τέσσερις παίκτες κι εγώ συμπέρανα ότι πρόκειται για Κατσουράνη, Πίτου Γκαρσία, Ναπολεόνι και Κυβρακίδη». Κάτι δηλαδή μεταξύ μάντη Κάλχα και Πυθίας.

Κι όλα αυτά όπως επίσης αναφέρει ο Τάκης Φύσσας (φωτό) επειδή «συνομιλούσα συχνά με τον Σα Πίντο κι είχαν αναπτυχθεί μεταξύ μας σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης». Σκέψου δηλαδή να το έλεγε αυτό ο Ισά για κάποιον προπονητή άλλης ομάδας που γνωριζόντουσαν από τη Γαλλία, όπως ο Τάκης με τον Σα από την Πορτογαλία. Συν δύο ακόμα μέλη στην «εγκληματική οργάνωση».

Πάμε όμως τώρα και στο διά ταύτα: Μιλάμε για μια ομάδα, τον Ατρόμητο, που όχι μόνο δεν ανοίγει τα πόδια στον Ολυμπιακό, αλλά όπου τον βρει τον κοπανάει. Κι άιντε και του είπανε του Σα Πίντο να μην τον βάλει τον Κατσουράνη γιατί θα ξεσηκωνότανε το Καραϊσκάκη και θα γινότανε κόλαση. Τι πάει να πει αυτό; Οτι είχανε δώσει το παιχνίδι; Και πέρυσι είχανε κατέβει με μείον επτά με τον Αναστόπουλο που είναι μάλιστα και γαύρος και κάνανε διπλό.

Κι εγώ να γίνω δικηγόρος του διαβόλου και να πω ότι στον Ατρόμητο θέλανε να χάσουνε. Από πού κι ως πού προκύπτει εμπλοκή του Ολυμπιακού και μάλιστα κακουργηματική; Αν κάποιος θέλει ντε και καλά να χάσει για να κονομήσει στο Στοίχημα, από πού προκύπτει ότι έχει κακουργηματική ευθύνη αυτός που κέρδισε; Ούτε ο Τάκης Φύσσας δεν το λέει αυτό. Μόνο η δίωξη που άσκησε ο Ανδρεάδης. Αυτά.

Είχε να διαλέξει και διάλεξε

ΕΙΝΑΙ προφανές ότι απ' αυτήν την ιστορία για το Ολυμπιακός-Ατρόμητος δεν πρόκειται να βγει τίποτα. Κι όχι επειδή το λέω εγώ, αλλά επειδή δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο. Πρόβλημα έχει ο Φύσσας. Και δεν μιλάω στην περίπτωση που ο Σα Πίντο θα πάει στην ελληνική πρεσβεία στην Πορτογαλία και θα κάνει κι αυτός ένορκη κατάθεση. Λέω για το ποιος από δω και πέρα θα έχει την άνεση και τη διάθεση να μιλάει μαζί του. Κι αν του ξεφύγει καμιά μαλακία και πάει ο Φύσσας στον ανακριτή και τον καρφώσει;

Κι όταν μάλιστα ο Τάκης έκανε αυτό που έκανε στον Αγγελόπουλο. Σε κάποιον που μέχρι χθες και καλές σχέσεις είχανε και τα λέγανε πολύ καλά μεταξύ τους. Το πράμα βέβαια μιλάει από μόνο του. Ο Φύσσας θέλοντας να δείξει ότι είναι μέσα στα πράματα και ξέρει τι γίνεται στην πιάτσα είχε κελαηδήσει στον Αλαφούζο. Μέχρι εκεί όλα καλά. Οταν όμως ύστερα από σαράντα μέρες ο κύριος Γιάννης έχασε στο Περιστέρι, θύμωσε, τον πήρε τηλέφωνο και του είπε: «Τάκη, θα πας να τα καταθέσεις όλα αυτά στον ανακριτή». Ο Τάκης από κει και πέρα είχε να διαλέξει και διάλεξε...

Μετά τον Αρχιμήδη, είναι ο δεύτερος που αναφώνησε το δικό του «εύρηκα»

ΝΑ πούμε καταρχήν ότι ο Χαράλαμπος-Σταύρος Κοντονής τη Δευτέρα το βράδυ στην τηλεόραση ήταν κούκλος. Εσκισε. Κουστουμιά, λευκή πουκαμισιά, γραβάτα μπάνικια, το μούσι καλά ψαλιδωμένο να μη φεύγει τρίχα, τζελ στο μαλλί, μιλάμε για γαμπρό. Κατά τα άλλα ήταν εμφανές ότι τις αποφάσεις τις έχει πάρει: «Το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι όταν ένα παιδί πηγαίνει στο γήπεδο, να γυρίζει σπίτι του. Κανένας δεν επιθυμεί τη ρήξη και τη σύγκρουση με τη ΦΙΦΑ. Αν όμως το διακύβευμα είναι ότι θα συνεχισθεί αυτή η κατάσταση, εμείς δεν κάνουμε πίσω». Με δεδομένο, λοιπόν, ότι καταπώς είπε ο υπουργός, το νομοσχέδιο για την ΕΠΟ θα πάει στη Βουλή για να ψηφιστεί στις προσεχείς δέκα μέρες, έχετε γεια βρυσούλες. Θα έρθει το μπουγιουρντί από τη ΦΙΦΑ και σε ό,τι έχει να κάνει με την Ευρώπη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τετέλεσται.

Από κει και πέρα, ο Χαράλαμπος-Σταύρος το έπαιζε έξυπνα. Κάθε λίγο και λιγάκι έλεγε η «κυβέρνηση». Τουλάχιστον είκοσι φορές το είπε. Τονίζοντας «εμείς» κι «εμείς». Πάντα στον πληθυντικό. Ποτέ στον ενικό. Δεν είναι δηλαδή ότι μου τη βάρεσε εμένα σαν Κοντονής και πουλάω τρέλα σχετικά με το ποδόσφαιρο. Δεν είναι δικιά μου επιλογή. Ερχόμαστε εδώ είπε «για να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα, τη διαφθορά και τη διαπλοκή». Για να μην τον αδικήσουμε, ωστόσο, θα πρέπει να πούμε ότι μετά τον Αρχιμήδη, ο Χαράλαμπος-Σταύρος Κοντονής είναι ο δεύτερος που αναφώνησε το δικό του «εύρηκα». «Πώς είναι δυνατόν όταν παίζουν οι ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να μη γίνεται το παραμικρό». Πράγματι. Ουδείς το είχε σκεφτεί αυτό μέχρι τώρα.

Ερώτηση: Ποιος έχει τις περισσότερες πιθανότητες να μπλέξει στην τελική; Ο Αγγελόπουλος ή ο Φύσσας;

Οταν είχε απολογηθεί ο Κοντομηνάς για το Ταμιευτήριο, ο Ανδρεάδης είχε προτείνει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. -Observer

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags