Facebook Pixel Για πρώτη φορά παίκτης και προπονητής καταθέτουν για στημένο...
| 2015-04-23 21:59:00

Για πρώτη φορά παίκτης και προπονητής καταθέτουν για στημένο...

Για πρώτη φορά παίκτης και προπονητής καταθέτουν για στημένο...

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την άλλη ύφους υπόθεση που τρέχει ο ειδικός ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης και την διαφορετική τροπή που θα πάρει από την ερχόμενη Δευτέρα...

Θυμάμαι κάθε φορά που άκουγα τον Αχιλλέα Μπέο στην υπόθεση του 2011 να κατηγορεί τις δικαστικές αρχές για ελλιπέστατα στοιχεία σχετικά με την προφυλάκισή και δίωξή του και να φωνάζει. “Πώς είναι δυνατόν να κατηγορούμαι ότι έχω στήσει ματς και να μην υπάρχει ούτε ένας παίκτης, ούτε ένας προπονητής που να μην έχει καταθέσει κάτι. Φέρτε μου έστω έναν που να λέει ότι του ζήτησα να χάσει, να κερδίσει, να κάνει κάτι...”.

Ανεξάρτητα από την γνώμη που έχω προσωπικά για τον Αχιλλέα Μπέο και η οποία δεν έχει καμία αξία για την δικαιοσύνη, αντιλαμβανόμουν ότι το επιχείρημα του νομικά ήταν πολύ ισχυρό. Και η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα παίκτης ή προπονητής που να είχε καταθέσει ενόρκως με ονόματα και διευθύνσεις ότι ο τάδε παράγοντας ήρθε και μου ζήτησε να χάσω με αυτό το σκορ, δεν είχε υπάρξει από όσο μπορώ να θυμάμαι.

Προσέξτε, όχι κάποιος έμμεσα εμπλεκόμενος, αλλά κάποιος άμεσα εμπλεκόμενος. Τι θέλω να πω; Ο Τάκης Φύσσας κατέθεσε ότι ο πρώην προπονητής του Ατρομήτου, ο Σα Πίντο του αποκάλυψε ότι έφυγε από τον Ατρόμητο γιατί έγινε παρέμβαση στην δουλειά του σε σχέση με την ενδεκάδα του αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού. Μία καταγγελία σοβαρή που όμως από μόνη της δεν στέκει. Πρέπει να την επιβεβαιώσει ενόρκως ο ίδιος ο Σα Πίντο. Διότι αν ο Πορτογάλος πει ότι δεν έγινε τίποτα, η καταγγελία Φύσσα περνάει στο αρχείο. Αν όμως ο Σα Πίντο επιβεβαιώσει ενόρκως τα λεγόμενα του Φύσσα το θέμα αποκτά άλλες διαστάσεις, όπως αντιλαμβάνεται νομίζω και ο πλέον αδαής με τα νομικά...

Για να επιστρέψουμε όμως στη νέα περίπτωση που έγινε γνωστή χθες, την διάβασα στο ρεπορτάζ του Αρη Ασβεστά στο sdna, εδώ τα πράγματα διαφέρουν. Ο πρώην παίκτης της Βέροιας Νίκος Γεωργέας που αγωνίστηκε στο ματς Ολυμπιακός – Βέροια και ο τότε προπονητής της ομάδας της Ημαθίας, Δημήτρης Καλαϊντζίδης κατέθεσαν ενόρκως ότι ο τότε γενικός αρχηγός της Βέροιας Γιώργος Λαναρής μπήκε στο ημίχρονο του αγώνα στα αποδυτήρια (ήταν 0-0 το ματς στο πρώτο μέρος) και ζήτησε από τους παίκτες της Βέροιας να χάσουν και μάλιστα με σκορ που θα είναι over. Ο Γεωργέας σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή του, ζήτησε να αντικατασταθεί (είχε ξεκινήσει βασικός) πράγμα που όντως έγινε, όπως επίσης αυτό που έγινε ήταν η Βέροια να χάσει με σκορ 3-0 (over δηλαδή).

Για πρώτη φορά λοιπόν δεν έχουμε μου είπαν, άκουσα, έμαθα, αλλά συγκεκριμένα πράγματα. “ήρθαν σε εμένα και μου ζήτησαν να χάσω με αυτό το σκορ σε αυτό το ματς, αυτός ο άνθρωπος”. Δεν λέω ότι αυτό φτάνει για να καταδικαστεί κανείς, αυτό είναι δουλειά της δικαιοσύνης για να το κρίνει, λέω όμως ότι αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό και συγκεκριμένο στοιχείο που για πρώτη φορά εμφανίζεται στις υποθέσεις. Μέχρι τώρα υπήρχαν συνήθως ενδείξεις, αυτό είναι κάτι πολύ περισσότερο.

Για να σας βγάλω από τον κόπο ορισμένους να γράφετε σχόλια από κάτω ότι ο Γεωργέας έπαιζε χρόνια στην ΑΕΚ και παίζει και τώρα, αυτό και δεν με αφορά και δεν θα το κρίνω εγώ, αλλά η δικαιοσύνη. Εγώ παρατηρώ το γεγονός ότι δύο συγκεκριμένοι άνθρωποι, προπονητής και παίκτης, μίας συγκεκριμένης ομάδας, καταθέτουν ενόρκως ότι ένας συγκεκριμένος άνθρωπος τους ζήτησε να χάσουν με συγκεκριμένο σκορ και αυτό συνέβη. Και μάλιστα σε αυτό το σκορ όλως τυχαίως παίχτηκαν εκατομμύρια ευρώ.

Πριν λοιπόν δούμε τι θα συμβεί με αυτή την υπόθεση στα πολιτικά δικαστήρια, περιμένω να δω τι θα γίνει στα αθλητικά; Τι άλλο δηλαδή χρειάζεται ο αθλητικός εισαγγελέας για να ανοίξει τον φάκελο αυτής της υπόθεσης και να κρίνει αν η ΠΑΕ Βέροια έχει εμπλοκή και πρέπει να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών, με υποβιβασμό, με κάτι;

Η συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και ορισμένες άλλες, μας δείχνουν ότι υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης είναι νομικά δομημένη καλύτερα από την προηγούμενη, αυτήν του 2011. Φαίνεται να έχει πιο ισχυρά στοιχεία στα χέρια της η δικαιοσύνη. Θα παραμένω βέβαια πάντα επιφυλακτικός και θα παρακολουθώ τα βήματα της δικαιοσύνης, ώστε να μπορώ να βγάζω συμπεράσματα όχι με βάση το θυμικό, αλλά με βάση την ουσία.

Αλλωστε από την ερχόμενη Δευτέρα, το μέγεθος αυτής της υπόθεσης θα αλλάξει δραματικά και θα πάρει άλλες διαστάσεις όταν αναμένεται να περάσει από το γραφείο του ειδικού ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη, ο πιθανότατα κατηγορούμενος για την σύσταση και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags