Η γνωστή ιστορία. Αρπάμε έναν παίκτη πριν προλάβει αν τον εξασφαλίσει μια άλλη ομάδα. Ανεξάρτητα αν τον έχουμε ανάγκη ή, όχι. Κλείνουμε τη μεταγραφή για να τη στερήσουμε από έναν ανταγωνιστή στο πρωτάθλημα. Γιατί, δηλαδή, να τον βουτήξει τον παικταρά Μαρτίνες ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ.

Μια τέτοια «τακτική» θα την δεις, σε μικρό βαθμό βέβαια, και από ομάδες στο εξωτερικό που είναι αριστερά οργανωμένες. Από ΠΑΕ που λειτουργούν υποδειγματικά και κυνηγάνε τη... νίκη στις «πρωτοσέλιδες» μεταγραφές. Στην Ελλάδα δεκαετίες τώρα παραπαίζει τέτοιο έργο.

Νόμος άγραφος στο ποδόφαιρο. Ένας καλός, ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής πιθανότατα να μην κάνει σε μια ομάδα. Όπως ο Μαρτίνες του Παναιτωλικού που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και επόμενο να είναι υπό παρακολούθηση από τις ενδιαφερόμενες ομάδες. Ο Ολυμπιακός γιατί τον καπάρωσε;

Νόμος άγραφος. Παικταράς που δεν θα αμφισβητηθεί η αξία του να περάσει ξώφαλτσα από ομάδα, ενώ μ' άλλη φανέλλα να βγάζει μάτια. Συμβαίνει. Ο Ολυμπιακός τον έχει ανάγκη τον Μαρτίνες κι αν ναι, με ποίου εισήγηση;

Άγνωστο αν θα παραμείνει ο Περέιρα. Δεν λέει τίποτα ότι μ' αυτόν ο Ολυμπιακός πήρε πρωτάθλημα και θα πάρει και το κύπελλο. Μόνον ο Μαρινάκης ξέρει αν είναι ικανοποιημένος από τη δουλειά του Πορτογάλου.

Μη ξεφεύγουμε. Ερώτημα. Ο Μαρτίνες υπολογίζεται σα στοχευμένη μεταγραφή κι αν ναι με ποιον, με ποιους συγκεκριμένα «παντρεύεται» στην ενδεκάδα. Δύσκολη η απάντηση αν ληφθεί υπ' όψιν ότι στον Ολυμπιακό για μία φορά ακόμα θα 'ρθει και θα φύγει κόσμος.

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr