Σε αντιδιαστολή με τους «πράσινους», που διήνυσαν τον πιο εύκολο α' γύρο που τους έχει τύχει στα χρόνια της παρουσίας τους σε αυτό μίνι πρωτάθλημα. Και μ' ένα «Χ» στη μεταξύ τους αναμέτρηση στη Λεωφόρο, σφραγίζουν και μαθηματικά την πρωτιά.

 

Η άνεση με την οποία έχουν διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις τους οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου εδράζεται, πρωτίστως, στο ότι κατάφεραν να παρουσιαστούν από την αρχή πολύ πιο έτοιμοι από τους αντιπάλους. Με την εκκίνηση, ήδη, άρχισαν να μαζεύουν σκαλπ. Τεσσάρα στην Τρίπολη, καθαρή νίκη επί του Ατρομήτου και «διπλό» στην Τούμπα. Και «διπλό» απότοκο της υπεροχής του σε όλα, σε ομαδικό κι ατομικό επίπεδο, με τον Στάθη Ταυλαρίδη, που ούτως ή άλλως είχε αποδειχθεί επιτυχημένη χειμερινή μεταγραφή, να βγάζει τα λεφτά του πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί η σεζόν. Με αυτό το γκολ οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην εκπλήρωση της αποστολής του στα πλέι οφ. Μία διοργάνωση, η οποία για τον ΠΑΟΚ εξελίχθηκε σε μίνιμουμ επιδίωξη, αφού επί ημερών... εθνικού παροξυσμού για τις προπονητικές ικανότητες οδηγούσε την κούρσα στην κανονική περίοδο. Μετά, βέβαια, ήρθε η ανώμαλη προσγείωση.

 

Το «μαύρο κουτί», για τις αιτίες της πτώσης, ας το εξετάσουν οι αρμόδιοι. Ο Φρανκ Αρνεσεν, new entry στον μονίμως προβληματισμένο αγωνιστικά ΠΑΟΚ, βρισκόταν στην Τούμπα, οπότε είδε, προφανώς, κάποια πράγματα που θα του χρησιμεύσουν στο σχεδιασμό της ομάδας της προσεχούς σεζόν. Σίγουρα δεν του διέφυγε του Δανού άσου του παρελθόντος και νυν τεχνικού διευθυντή το γεγονός ότι η νέα του ομάδα του δεν δημιούργησε καμία ξεκάθαρη ευκαιρία στην αναμέτρηση, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος καλούπωσε το παιχνίδι στα μέτρα του και απέσπασε, εν τέλει, αυτό που ήθελε. Ειδικά στο α' ημίχρονο το «τριφύλλι» ήταν ανώτερο σε τακτικό επίπεδο και σε δημιουργικότητα και νομοτελειακά ήρθε και το γκολ. Το έβαλε, όπως προαναφέραμε, ο Ταυλαρίδης, ο οποίος νίκησε κατά κράτος στον αέρα τον Κόστα κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ιτάντζ. Γκολ-ταφόπλακα και στα τελευταία όνειρα της ομάδας του Γεωργιάδη.

Πηγή: Sportday