Facebook Pixel Στα δικαστήρια ο Μέσι!
| 2015-06-10 18:49:00

Στα δικαστήρια ο Μέσι!

Στα δικαστήρια ο Μέσι!

Το δικαστήριο της Βαρκελώνης απέρριψε την έφεση που είχε ασκήσει ο Λιονέλ Μέσι για τις κατηγορίες περί φοροδιαφυγής, οπότε ο Αργεντινός άσος και ο πατέρας του Χόρχε θα καθίσουν στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για φορολογικές παραβάσεις ύψους 4,1 εκ. ευρώ τα έτη 2007, 2008 και 2009. 

Η πλευρά Μέσι ισχυρίζεται οτι ο 28χρονος άσος εκείνη την περίοδο ήταν μικρός σε ηλικία και πως οι off shore εταιρίες σε Μπελίζ και Ουρουγουάη δημιουργήθηκαν για να διαχειρίζονται τις διαφημιστικές του συμφωνίες, με τον ίδιο να μην έχει καμία ανάμειξη.

Πάντως, το δικαστήριο αποφάσισε πως πρέπει να γίνει δίκη για να αποφασιστεί το αν ο Μέσι ήταν ενήμερος για τις παραβάσεις που έγιναν, με τον ίδιο να πρέπει να καταθέσει ενόρκως. Κατά τη διάρκεια των τριών αυτών ετών, ο παίκτης της Μπαρτσελόνα υπέγραψε διαφημιστικές συμφωνίες με τις Banc Sabadell, Telefonica, Danone, Air Europa, Adidas και Pepsi, για τις οποίες δεν απέδωσε ποτέ φόρο...

Στην έφεση τους ο Μέσι είχε υποστηρίξει οτι είχε παραχωρήσει τη σύναψη των συμφωνιών στον πατέρα του και ο ίδιος δεν είχε καμία ανάμειξη, όμως το δικαστήριο απεφάνθη πως ανεξάρτητα για το αν ο Αργεντινός άσος γνώριζε ή όχι, πρέπει να πάει στο δικαστήριο να καταθέσει.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags