Facebook Pixel Αυτός είναι μεταγραφάρα!
| 2015-07-06 12:34:00

Αυτός είναι μεταγραφάρα!

Αυτός είναι μεταγραφάρα!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει για μία πραγματικά μεγάλη μεταγραφή του Ολυμπιακού. Αλλά και μία σημαντική «λεπτομέρεια» για την αξιοποίησή της.

Ας έχουμε υπόψιν μας, ότι η επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού, όπως κι όλου του ελληνικού ποδοσφαίρου, εξαρτάται από την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας. Οπότε, κατά βάση ακόμη ελάχιστα πράγματα ξέρουμε ουσιαστικά για την όποια επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού, εκτός κι αν θέλουμε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας…Ας περιμένουμε το αποτέλεσμα της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης.

Γι΄αυτό ας γράψω δύο πράγματα, για κάτι που έχουμε στα χέρια μας, την μακράν πιο σπουδαία μεταγραφή του Ολυμπιακού. Διότι για εμένα που έχω δει τον Άλαν Πουλίδο να παίζει στην Τίγκρες, μία σημαντική ομάδα στο Μεξικό, με 40.000 κόσμο σε κάθε αγώνα στο γήπεδό της, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία αναφορικά με το πόσο τεράστια μεταγραφή είναι για τον Ολυμπιακό ο παίκτης αυτός!

Ασφαλώς και δεν μπορείς να βάλεις το χέρι σου στη φωτιά για τίποτα στο ποδόσφαιρο, αφού υπάρχουν κι απρόβλεπτοι παράγοντας για το αν θα πιάσει ένας παίκτης: η προσαρμογή, τυχόν τραυματισμοί, πόσο ταιριάζει στο πλάνο του προπονητή, η χημεία με τους νέους συμπαίκτες του. Όμως, ο Πουλίδο είναι πολύ καλός κυνηγός. Κάνει τη διαφορά-και θα με θυμηθείτε.

Ο Μεξικάνος επιθετικός σε αυτά τα λίγα παιχνίδια που πρόλαβε να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα με το Λεβαδειακό, έδειξε μόνο λίγα πράγματα από την αξία του. Για τον απλούστατο λόγο ότι είχε να παίξει μπάλα εννιά ολόκληρους μήνες! Από τις αρχές του Ιουνίου του 2014, έως τις αρχές του Μάρτη του 2015, ο Πουλίδο ήταν εκτός αγώνων! Και πάλι, μετά από αποχή εννιά μηνών, το παιδί έδειξε την κλάση του.

Να έχετε δε υπόψιν σας, ότι ο Πουλίδο είναι σέντερ φορ. Δεν είναι εξτρέμ. Μπορεί να μην είναι ο κλασικός τύπος του φορ, λόγω του ύψους του (1μ75), αλλά τα χαρακτηριστικά του είναι χαρακτηριστικά καθαρά κεντρικού κυνηγού. Ο άνθρωπος φορ είναι-και πολύ καλός κι αποτελεσματικός φορ. Το ότι μπορεί να παίξει και στα πλάγια της επίθεσης, δεν σημαίνει ότι είναι ακραίος κυνηγός.

Στη Λιβαδειά τον έβαζαν στα άκρα, γιατί δεν είχαν την πολυτέλεια να αφήσουν στον πάγκο τον Μάντζιο. Μία φορά τον έβαλαν να παίξει σέντερ φορ, στο Καραϊσκάκη. Κι ο Πουλίδο ταλαιπώρησε αφάνταστα την άμυνα του Ολυμπιακού! Μην κοιτάτε που ο Λεβαδειακός έμεινε από το 25’ με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Σηφάκη. Σε αυτό το πρώτο 25λεπτο ο Πουλίδο ήταν κίνδυνος θάνατος για την εστία του Ρομπέρτο. Και στο υπόλοιπο ματς ήταν καλός, αλλά τελείως απομονωμένος μπροστά.

Ο Πουλίδο λοιπόν, ακριβώς επειδή είναι καλός επιθετικός, μπορεί να παίξει και στα πλάγια. Κι είναι και φιλότιμο παιδί, γιατί γυρίζει πίσω και μαρκάρει, βοηθάει και την άμυνά του. Όμως, αν θέλεις να πάρεις το 100% από τον Μεξικάνο διεθνή, πρέπει να ποντάρεις πάνω του για τη θέση του σέντερ φορ.

Αν τον βάλεις στα πλάγια της επίθεσης, θα τον αδικήσεις, γιατί πολύ απλά μπορείς να πάρεις από τον Πουλίδο ένα 60% από τον εαυτό του. Και θα αδικήσεις και την ομάδα σου.

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags