Για τον Φελίπε Πάρντο ό,τι και να πούμε, ο κίνδυνος να εκτεθούμε είναι μεγάλος. Θετικές, αλλά και αρνητικές κρίσεις είναι χρήσιμες για το καλάθι των αχρήστων, όταν επιχειρείς να διαμορφώσεις γνώμη για έναν παίκτη μόνο από τα επιλεγμένα στιγμιότυπα που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Προτιμότερο είναι να μάθεις στα σίγουρα. Ο εξτρέμ από την Κολομβία έρχεται στην Ελλάδα διότι τον διάλεξε ο προπονητής του Ολυμπιακού. Είναι καθαρά επιλογή του Μάρκο Σίλβα και θα κριθεί γι' αυτήν. Ο Ολυμπιακός για να πάρει τον παίκτη θα δώσει στην Μπράγκα περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Πολλά λεφτά για έναν παίκτη που μέχρι τώρα τον ήξεραν -όσο τον ήξεραν- μόνο οι ειδικοί.

 

Να σημειωθεί ότι με την απόκτηση του Φελίπε Πάρντο, η διοίκηση του Ολυμπιακού κάνει ένα ακριβό χατίρι στον προπονητή. Καλά κάνει και μακάρι να κινηθεί έτσι και στη συνέχεια. Ο Πάρντο έρχεται σε καλή ηλικία στους «ερυθρόλευκους» (25 ετών) και έχει σίγουρα μεταπωλητική αξία. Τα τελευταία χρόνια οι παίκτες από την Κολομβία κατακτούν την Ευρώπη.

 

Ο 25χρονος επιθετικός είχε παραγωγικές χρονιές στην Μπράγκα. Σκόραρε και έδινε ασίστ. Επαιζε και στα δύο άκρα (κυρίως δεξιά), αλλά και σέντερ φορ όταν χρειαζόταν. Στη μέχρι τώρα ομάδα του οι απαιτήσεις ήταν σχετικά περιορισμένες. Η κατάκτηση τίτλου και η αξιοπρεπής συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν βάραιναν τα πόδια και τους ώμους του. Είναι άλλο να κάνεις ντρίμπλες στους παίκτες της Ζιλ Βισέντε κι άλλο να κοντράρεσαι με τους αμυντικούς της Γιούβε και της Ατλέτικο. Ωστόσο έτσι γίνεται πάντα με τους παίκτες που έχουν περιθώρια εξέλιξης. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι απαιτήσεις της Μπράγκα ξεκίνησαν από ψηλά, πολύ ψηλά. Πράγμα που δείχνει τις προσδοκίες των Πορτογάλων από τη μία και τη διαπραγματευτική ικανότητα των «ερυθρόλευκων» από την άλλη.

 

Οι φίλοι του Ολυμπιακού μέχρι να τον δουν με τα χρώματα της ομάδας τους, θα βγάζουν συμπεράσματα από το Youtube. Επειδή το ίδιο έκαναν και στην περίπτωση του Φράνκο Χάρα, ας μη βιαστούν. Ο Κολομβιανός εξτρέμ έρχεται από γεμάτες χρονιές και φουλ δράση. Εχει ήδη πάρει συμμετοχές στην εθνική Κολομβίας κι έχει παίξει με τον Τζάκσον Μαρτίνες στην Μεντελίν. Δεν έρχεται δηλαδή από παραγκωνισμό και απραξία, γι' αυτό και κοστίζει τα διπλά από όσα έχουν προσυμφωνηθεί για τον Μουνιέ και ο νοών νοείτω...

 

Στον Ολυμπιακό, μετά τον Στέφανο Καπίνο, καταλήγει και ο Δημήτρης Γούτας. Μόλις στα 21 του κι αυτός, δείχνει καθαρά την πρόθεση της διοίκησης να «σαρώσει» κάθε ελπιδοφόρο Ελληνα ποδοσφαιριστή. Ο υψηλόσωμος στόπερ έχει δύο χρόνια τώρα που είναι βασικός κι αναντικατάστατος στην Ξάνθη. Ερχεται δηλαδή ετοιμοπόλεμος και παρά το νεαρό της ηλικίας του, μπαρουτοκαπνισμένος. Δεν ισχυρίζομαι ότι ο Σίλβα θα ξεκινήσει από αυτόν την άμυνα του Ολυμπιακού. Θα είναι όμως μια αξιόπιστη επιλογή με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης. Θα χρησιμοποιούσα υπερθετικούς αν ήμουν σίγουρος για την ταχύτητά του και τη δυνατότητά του στα πλάγια βήματα. Γι' αυτό διστάζω να μιλήσω για παρτενέρ του Δημήτρη Σιόβα. Ο Γούτας είναι ο καλύτερος Ελληνας σέντερ μπακ σ' αυτές τις ηλικίες. Εχει προσήλωση στην τακτική, συγκέντρωση στο παιχνίδι και εξαιρετική αντίληψη του χώρου. Η τεχνική του κατάρτιση είναι πολύ παραπάνω από τη συνηθισμένη των σέντερ μπακ. Εχω λόγους να πιστεύω ότι συν τω χρόνω θα αποδειχτεί καλύτερος του Μποτία. Εχοντας μάλιστα την πληροφόρηση (δείτε στις σελίδες του ρεπορτάζ του Ολυμπιακού) ότι θα αποκτηθεί κι άλλος έμπειρος σέντερ μπακ, θεωρώ τον Δημήτρη Γούτα μια επένδυση χαμηλού ρίσκου και σχετικά άμεσης απόδοσης...

Πηγή: SportDay