Facebook Pixel Άρθρο: Τέσσερις παίκτες και… ο Τζανδάρης!
| 2015-07-19 23:49:00

Άρθρο: Τέσσερις παίκτες και… ο Τζανδάρης!

Άρθρο: Τέσσερις παίκτες και… ο Τζανδάρης!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις θέσεις που ο Τούντορ επιθυμεί ενίσχυση του ΠΑΟΚ κι αφιερώνει και μια «βούλα» στον Τζανδάρη που ετοιμάζεται να πάρει τον... δρόμο του δανεισμού από τον Ολυμπιακό! 

Προφανώς έχει δίκιο ο Τούντορ ο οποίος (όπως οι περισσότεροι προπονητές) δεν μιλάει για ποδόσφαιρο χρησιμοποιώντας νούμερα και σχηματισμούς 4-3-3, 4-4-2, 3-5-2 και άλλα τέτοια…
 
Υπ’ αυτή την έννοια, η ενίσχυση στο ρόστερ του ΠΑΟΚ δεν είναι θέμα… σχηματισμού, αλλά χαρακτηριστικών που λείπουν. Φέτος θα μπουν οι πρώτες βάσεις και η συνέχεια θα έρθει τους επόμενους μήνες και χρόνια.(Έτσι υπολογίζουν...)
 
Όπως έχει αποφασίσει ο Άρνεσεν, αυτή η ομάδα, για να βάλει καλές βάσεις και να χτίσει ένα σύνολο με συγκεκριμένη ταυτότητα, χρειάζεται ποδοσφαιρική ποιότητα και όχι τόσο πολύ ρολίστες, παίκτες εργαλεία.Τους οποίους τους διαθέτει...
 
Είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ έχει ανάγκη τους 20χρονους-22χρονους, αλλά τους πιο φθασμένους παίκτες-πρωταγωνιστές-ηγέτες.
 
Κάπως έτσι, αυτό που βλέπουμε(περιμένοντας και τις αποφάσεις των ειδικών που φυσικά έχουν την ευθύνη) είναι ότι λείπουν οι ποιότητες. Κυρίως πρόκειται για: 
 
Από την άμυνα, ένας πολύ ποιοτικός και μάλλον πιο ψηλός στόπερ.
 
Από το κέντρο, ένας πιο δημιουργικός χαφ στον άξονα. Ως οκτάρι ή δεκάρι.
   
Ένας (ή δύο) γρήγοροι μεσοεπιθετικοί. Στα άκρα ή πιο μέσα. Αυτό που λείπει έντονα, είναι ποδοσφαιριστές με ατομική ενέργεια, γκολ, ασίστ και μεγάλη ικανότητα στο ένας με έναν.
 
Φυσικά λείπει και ένας δεύτερος επιθετικός. Όχι τόσο ο καθαρόαιμος σέντερ φορ κορυφής, αλλά ένας πιο περιφερειακός παίκτης, που επίσης θα έχει την δυνατότητα και της δημιουργίας, αλλά και της εκτέλεσης.
 
(Αρκετές φορές, οι δύο τελευταίες κατηγορίες, συνδυάζονται).
 
Θυμίζουμε: Ο Άρνεσεν έχει αποφασίσει να μην ποντάρει σε εύκολες μεταγραφικές λύσεις, έχει βρει τους τρεις-τέσσερις πολύ ποιοτικούς παίκτες που λείπουν και κάνει την μεγάλη προσπάθεια να τους πείσει. Τώρα (που έχουν κι’ άλλες προτάσεις) είναι δύσκολο. Χάνει χρόνο, μπορεί να χάσει και την ευρωπαϊκή προοπτική (όπως εξηγήσαμε και άλλες φορές), αλλά αυτό που τον νοιάζει, είναι να δημιουργήσει δυνατό σύνολο για την συνέχεια.
 
Αν τα καταφέρει, σε όλο αυτό τον σχεδιασμό, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Πλάνο πάντως έχει και… το κρίνουμε στην πορεία.
 
* Κατά τα άλλα διαβάζουμε δεξιά και αριστερά πολλές αναλύσεις για το ότι την «πάτησε» ο Τζανδάρης που δεν υπολογίζεται από τον προπονητή του Ολυμπιακού και μάλλον θα κάνει το γνωστό δρομολόγιο δανεισμού  για… Λιβαδειά, Πλατανιά, Καλλονή, Πανιώνιο κτλ.
Δηλαδή αλήθεια, αυτή είναι είδηση; Είναι κάτι που μπορεί να κάνει εντύπωση; Αν υπήρχε ενδεχόμενο να γίνει το αντίστροφο και να μην πήγαινε δανεικός αυτός ο παίκτης, τότε… «ναι» θα είχαμε την έκπληξη.
 
Ο Ολυμπιακός κάνει την «δουλειά» του. Παίρνει όσους περισσότερους μπορεί για να κάνει επίδειξη δύναμης, για να στερήσει  λύσεις από άλλες ομάδες, αλλά και για να έχει μεγάλη δεξαμενή παικτών που θα είναι χρήσιμοι σε φιλικά με εκείνον σωματεία, όταν τέλος καλοκαιριού γίνει το ξεκαθάρισμα. 
 
Ο Τζανδάρης (και ο κάθε Τζανδάρης) που για 30-40 χιλιάρικα «θάβει» την καριέρα του, όλα αυτά θα έπρεπε να τα είχε σκεφτεί νωρίτερα.
Όχι ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχασε από αυτή την ιστορία έναν ταχυδυναμικό νεαρό χαφ, έναν παίκτη που θα μπορούσε να προσφέρει μερικές λύσεις, σε διάρκεια ετών.
 
Αλλά Τζανδάρηδες ο ΠΑΟΚ θα βγάλει. Θα βγάζει κάθε χρόνο…  Και με παράδειγμα τον Κάτσε (που εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος) θα τους ανταμείβει ανά τακτά χρονικά διαστήματα…
Μέχρι τώρα τουλάχιστον, αυτό έκανε…  

Πηγή: paok24.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags