Ο Παναθηναϊκός σπατάλησε πάρα πολύ χρόνο κόντρα στην Καμπάλα, λόγω των επιλογών του Γιάννη Αναστασίου που άφησε στον πάγκο τον Μπεργκ, έπαιξε χωρίς «κόφτη» και με τον Καρέλη εξτρέμ. Στο φινάλε πάντως θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, καθώς ο Μπεργκ έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες μετά το 75', όταν οι γηπεδούχοι δεν είχαν πια δυνάμεις.

Η πρόκριση πλέον θα κριθεί στην Λεωφόρο την άλλη εβδομάδα, όπου ο σοβαρός Παναθηναϊκός δεν θα έχει πρόβλημα, αν και το 0-0 είναι ύπουλο αποτέλεσμα...

Το... πείραμα Αναστασίου, το δοκάρι και η καθίζηση!

Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε τη μεγάλη έκπληξη και κόντρα στα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, κατέβασε στο Μπακού μία ενδεκάδα με πολλούς αναπληρωματικούς και δείχνοντας ξεκάθαρα πως θέλει να προφυλάξει παίκτες ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό, στο Αγρίνιο την Δευτέρα. Συγκεκριμένα, σε σύστημα 4-2-3-1 κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στιλ, στην άμυνα οι Βέμερ, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής, Νάνο και στα χαφ οι Ζέκα – Πράνιτς. Στα άκρα ξεκίνησαν οι Καλτσάς – Καρέλης, στην κορυφή ο Πέτριτς και από πίσω του ο Λουντ, σε έναν ρόλο που δεν του ταίριαζε ιδιαίτερα.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι Πράσινοι μπήκαν δυνατά και στα πρώτα λεπτά κυνήγησαν το γρήγορο γκολ. Μάλιστα, αν ήταν λίγο πιο τυχεροί θα το είχαν πετύχει, καθώς στο 16' ο Πέτριτς, μετά από ασίστ του Καρέλη και σουτ από κοντά, σημάδεψε το κάθετο δοκάρι. Μετά το 25λεπτο ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έριξε ρυθμούς και έχοντας τεράστιο πρόβλημα στην κυκλοφορία, έδωσε δικαιώματα σε μία μετριότατη ομάδα. Η Καμπάλα μάλιστα πίεσε πολύ και στο 29' έφτασε κοντά στο γκολ, όταν η κεφαλιά του αμαρκάριστου Ντοντό έφυγε λίγο άουτ. Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή, τον ΠΑΟ να απειλεί ξανά στο 40' με μία ωραία προσπάθεια και τις τελικές να είναι μοιρασμένες (5-5).

Η είσοδος Μπεργκ και τα... άχαστα!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εξίσου δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 55' θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, όταν ο Καρέλης βρέθηκε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, όμως δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά. Ο Γιάννης Αναστασίου ωστόσο, στο 58' έβγαλε από το ματς τον Έλληνα επιθετικό, κράτησε στο γήπεδο τον «άφαντο» Πέτριτς και πέρασε τον Μπεργ (και λίγο μετά ο Ατζαγκούν αντί του τραυματία Λουντ). Έτσι λοιπόν, στο 4-2-31, αριστερά στην επίθεση ο Ατζαγκούν, δεξιά ο Καλτσάς και δεκάρι ο Πέτριτς πίσω απ'τον Μπεργκ.

Παρόλα αυτά, το Τριφύλλι όπως και στο πρώτο ημίχρονο «έκατσε» και έδωσε χώρο στην Καμπάλα, η οποία όμως δεν είχε την ποιότητα για να απειλήσει. Μάλιστα, μετά το 70' οι Αζέροι έσκασαν και ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε φύγει από το Μπακού με τη νίκη, εάν ο Μπεργκ έκανε το απλό σε μία τρεις τεράστιες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στο 80-81' . Ο Σουηδός όμως «σπατάλισε» τρία τετ α τετ και έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Ζέκα, Βέμερ, Λουντ (67’ Ατζαγκούν), Καλτσάς (76’ Λαγός), Πράνιτς, Καρέλης (59’ Μπεργκ), Πέτριτς

Καμπάλα: Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Ρικαρντίνιο, Ντασντεμίροφ, Ράφαελ, Σαντίγκοφ, Ζεκ (57’ Ζαργκάροφ), Γκάι, Ζενιόφ, Ντοντό, Αντόνοφ (90’ Μαμάντοφ)