Είναι σοκαριστικό, αλλά ο Παναθηναϊκός που έχει σαν καμάρι του τις ευρωπαϊκές πορείες έφθασε στο σημείο να αποκλειστεί από ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν. Η αποτυχία είναι τεράστια. Πέρα από το πρεστίζ του συλλόγου, που πλέον έχει στραπατσαριστεί, πρόκειται για οικονομικό κραχ, τινάζεται ο προϋπολογισμός στον αέρα.

Πρέπει να τελειώσουν επιτέλους τα ψέματα. Το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί, πλέον είναι σημαντικό να μπορείς να ανοίξεις άμυνες από τα άκρα και ο Παναθηναϊκός έχει έναν προπονητή που παίζει μόνιμα χωρίς ακραίους επιθετικούς και έχει νεκρώσει τη δεξιά πλευρά. Δεν είναι σωστό να ρίχνεις το βάρος κάπου μεμονωμένα αλλά ο κύριος λόγος που αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός είναι πως από τα δεξιά του μπακ παίρνει μόνο λανθασμένες ενέργειες. Στο πρώτο παιχνίδι έπαιξε ο Βέμερ, στη ρεβάνς ο Μπούρμπος, διαφορά δεν υπήρχε.

Οταν καλείσαι να ανοίξεις άμυνες, χρειάζεσαι να έχεις ποδοσφαιριστή στα άκρα να μπορεί να πετύχει συμπαίκτη. Είναι βαρετό που για ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί την ομάδα από την πρώτη ημέρα που τρέχει το πρότζεκτ Αναστασίου δεν έχει βρεθεί λύση. Να κάνεις ανάλυση σε αυτό το παιχνίδι δεν έχει ουσία. Θα μπορούσαν όλα να εξελιχθούν διαφορετικά αν το σουτ του Νίνη στο 3ο λεπτό δεν κατέληγε στο δοκάρι. Αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία. Η άμυνα του Παναθηναϊκού κοιμήθηκε σε δύο περιπτώσεις.

Στο 1ο γκολ για έναν περίεργο λόγο ο πιο κοντός παίκτης του Παναθηναϊκού είχε αναλάβει στο πρώτο δοκάρι τον Ντοντό, τον έχασε, ο Κουτρουμπής δεν κοίταγε την μπάλα, ο Στιλ έκανε τον Κοτσόλη και δεν βγήκε και έγινε το 0-1. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε χάρη στον Μπεργκ και στην επανάληψη νόμιζες πως έβλεπες αγώνα μπάσκετ. Λες και ο Μπεργκ είναι ο Σακίλ Ο' Νιλ, οι συμπαίκτες του τού πέταγαν την μπάλα ψηλά και έκαναν τον σταυρό τους μήπως συμβεί κάτι και τη στείλει στα δίχτυα.

Ο Αναστασίου είχε φροντίσει στο ημίχρονο να αλλάξει την τακτική του σε 4-4-2 για να πάρει πλάτος, αλλά το μόνο που είχε καταφέρει ήταν να απομονώσει το επιθετικό δίδυμο. Το 1-2 έγινε γιατί ο Μπούρμπος απέδειξε πως δεν μπορεί να βρει συμπαίκτη του ούτε με τα χέρια. Εκανε το αράουτ στον αντίπαλο και στην εξέλιξη της φάσης δεν λειτούργησε σωστά σαν τρίτος στόπερ, σε σέντρα από την απέναντι πλευρά. Ο αντίπαλος ήταν τόσο αδύναμος που θα μπορούσε το παιχνίδι να γυρίσει ακόμα και στο τέλος.

Οι αλλαγές έφεραν ένα 4-2-2-2, με τους Κλωναρίδη (δεν κατάλαβε πού έπαιζε), Μπεργκ επιθετικό δίδυμο, τους Νίνη, Πέτρις πίσω τους και τον κουτσό Ζέκα στα δεξιά. Ακόμα και κουτσαίνοντας ο Ζέκα ήταν καλύτερος από τον Μπούρμπο.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε ανορθόδοξα, αλλά το 3ο γκολ δεν ήρθε και τινάχτηκε ο προϋπολογισμός της χρονιάς. Θα πρέπει πλέον να κοιτάξουν το μέλλον σοβαρά και να συνεχίσουν στην ομάδα άνθρωποι που μπορούν να την εξελίξουν.

Πηγή: Goal

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr