Ακόμα δεν έχει κοπάσει ο σάλος που προκλήθηκε από τη συνέντευξη του Γκόρντον Σίλντενφελντ. Ο Κροάτης αμυντικός προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες για τη διαιτησία και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά που έλαβαν χώρα, εντός κι εκτός γηπέδου, την περυσινή σεζόν.

Ο ισχυρισμός του διεθνούς στόπερ, ότι διαιτητής είπε στον Πράνιτς, εν ώρα αγώνα, ότι "πες στον πρόεδρό σου να πληρώσει", για να πάρει πέναλτι, ήταν αυτός που δημιουργήσει και τον μεγαλύτερο ντόρο.

Ωστόσο, ο πρώην άσος τού Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και σε μία ακόμα περίπτωση πέναλτι, στην οποία ήταν πρωταγωνιστής ο ίδιος και ο ρέφερι, αφού καταλόγισε την εσχάτη των ποινών, του είπε πως "νομίζω ότι τον ακούμπησες"! Θυμίζουμε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τις δηλώσεις του παίκτη στο sdna.gr.

"Έχω δει πρόεδρο να μιλάει πριν το ματς με διαιτητές. Έχω δει στο ημίχρονο παράγοντες να κοντεύουν να σπάσουν τις πόρτες των δωματίων των διαιτητών και στη συνέχεια ο ρέφερι να βγαίνει στο δεύτερο ημίχρονο και να καταπίνει τη σφυρίχτρα. Πολλά περιστατικά. Σε μία άλλη περίπτωση, ένας διαιτητής μου είπε.«Νομίζω ότι τον ακούμπησες». Και είχε σφυρίξει πέναλτι ...νομίζοντας. Απίστευτο"!

Ποια ήταν, όμως, η περιβόητη φάση στην οποία αναφέρθηκε ο "Σίφο"; Είναι πολύ πιθανό, λοιπόν, να πρόκειται για το περίφημο πέναλτι που είχε καταλογίσει ο διαιτητής Μάνταλος στην αναμέτρηση του Πανιώνιος-Παναθηναϊκός (1-1) στη Νέα Σμύρνη και το οποίο είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά των φιλοξενούμενων.

Σε εκείνη τη φάση, του 86ο λεπτού, ήταν "δράστης" ο Κροάτης στόπερ, ο οποίος είχε κάνει το τάκλιν στον Απόστολο Γιάννου και ο ρέφερι είχε δει αντικανονικό μαρκάρισμα. Οι Νεοσμυρνιώτες θα μπορούσαν να πάρουν με εκείνο το πέναλτι το ματς, ωστόσο ο Στιλ είπε "όχι" στον Κολοβό.

 Ήταν, πάντως, μία δύσκολη φάση που χρειάστηκε πολλά ριπλέι και στοπ καρέ για να φανεί ότι Σίλντενφελντ είχε βρει καθαρά την μπάλα και όχι τα πόδια του επιθετικού του Πανιωνίου.

Μάλιστα, ο Κροάτης είχε πιάσει τον Γιάννου μετά το παιχνίδι στα αποδυτήρια και του είχε πει σε φιλικό ύφος ότι ..."Φίλε, εάν δεν ήμασταν σε γήπεδο, αλλά σε πισίνα και έκανες αυτή τη βουτιά, θα σου είχαν βάλει οι κριτές 10!", ενώ ο Έλληνας φορ φέρεται να είχε παραδεχθεί ότι ήταν μια ...υπερβολική απόφαση του ρέφερι.