Ένα πρώτο συμπέρασμα είναι πως για άλλη μια φορά η στατιστική δεν λέει πολλά πράγματα και πάντως δεν λέει πάντα την αλήθεια όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο. Οι τόσες πολλές πάσες σημαίνουν με βεβαιότητα πως υπάρχει και μεγάλη κατοχή μπάλας. Κι όμως μιλάμε πως οι δυο πρώτες ομάδες σε πάσες έχουν 3 και 4 βαθμούς μόλις σε τρεις αγώνες ενώ ο Ηρακλής έχει χάσει δυο ματς στην έδρα του από Πανιώνιο και Λιβαδειά. Δυο ματς δηλαδή που τα υπολόγιζε να του δώσουν έξι πόντους. Αλλά και ο ΠΑΟΚ έχει φάει τριάρα στα Γιάννενα και έχει χάσει δυο βαθμούς στην έδρα του από την Ξάνθη. Οι πάσες και η κατοχή λοιπόν όχι μόνο δεν έφεραν αποτελέσματα αλλά έφεραν αρνητικά σε ματς που ήταν φαβορί. Παρεμπιπτόντως μου έρχονται στο μυαλό κάποιοι Έλληνες… σπέσιαλ προπονητές που για να δικαιολογηθούν για στραβά αποτελέσματα έλεγαν πως έχουν την… κατοχή μπάλας οπότε αυτό δείχνει πως γίνεται δουλειά στις προπονήσεις. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι όταν υπάρχει κατοχή μπάλας χωρίς ευκαιρίες σημαίνει ότι η δουλειά που γίνεται δεν είναι και τόσο… σόι. Τέλος πάντων.

Πάμε στο θέμα μας. Στην Τούμπα η ΑΕΚ θα βρεθεί σε μια πραγματικά πρωτόγνωρη κατάσταση. Σε μια έδρα που ούτως ή άλλως δεν πας για να κάνεις εσύ το παιχνίδι θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που έχει σαν τρόπο παιχνιδιού την απόλυτη κατοχή με πολλές πάσες. Οπότε η ΑΕΚ θα πρέπει να προσαρμοστεί και να παίξει ένα διαφορετικό παιχνίδι από το συνηθισμένο της. Ούτως ή άλλως η ΑΕΚ δεν κάνει κατάχρηση πάσας αλλά σίγουρα είναι η ομάδα που έχει μάθει να παίζει έχοντας τον έλεγχο. Παρόλα αυτά η ομάδα έχει τους παίκτες που μπορούν να παίξουν και την Κόντρα επίθεση αρκεί να έχουν δουλευτεί και να βγουν οι κατάλληλοι αυτοματισμοί. Ο ΠΑΟΚ με το 3-5-2 που παίζει και επιμένει ο Τούντορ προσφέρεται για επιθέσεις στον χώρο. Οργάνωση χρειάζεται για να εκμεταλλευτεί τους χώρους. Και πίσω βέβαια θα είναι ένα πρωτόγνωρο τεστ. Όμως για αυτό έχουμε καιρό.

Τέλος καλό, όλα καλά στο Καραϊσκάκη. Πολύ βαρετή η Μπάγερν, πολύ λίγος ο Ολυμπιακός, ο χειρότερος των τελευταίων χρόνων στην Ευρώπη. Μόνο άλλοθι για την εικόνα των Γερμανών οι σημαντικές απουσίες. Τουλάχιστον στο τέλος η Μπάγερν γλίτωσε την γελοιοποίηση αφού το 1-0 μόνο θα ήταν αποτέλεσμα ντροπή. Το πιο θετικό; Η πολύ κακή απόδοση του Ρομπέρτο, που αντί να κάνει διαφορά υπέρ του ΟΣΦΠ όπως τα προηγούμενα χρόνια έκανε υπέρ της… Μπάγερν. Μάκαρι να δείχνει κάτι αυτό για την κατάσταση του Ρομπέρτο γιατί είναι η μόνη ίσως θέση που ο ΟΣΦΠ υπερτερεί και μάλιστα πολύ.

Πηγή: aek365.com