Facebook Pixel Κόλκας: Υποχρέωση νίκης βάσει ρόστερ και στάτους
| 2015-09-22 22:14:00

Κόλκας: Υποχρέωση νίκης βάσει ρόστερ και στάτους

Κόλκας: Υποχρέωση νίκης βάσει ρόστερ και στάτους

Μπορούμε να πούμε πως για τον ΠΑΟΚ η μεταφορά της αγωνιστικής για αύριο είναι κάτι θετικό αφού η ομάδα πήρε τον χρόνο της για να ετοιμαστεί για τον αγώνα με την ΑΕΚ. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Έναν αγώνα που εκτιμώ πως θα ήταν πολύ διαφορετικός αν παίζαμε την Κυριακή, έχοντας επιστρέψει ξημερώματα Παρασκευής από το Μπακού.

Το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ έλλειψε. Κακά τα ψέματα, κυρίως η απουσία της ΑΕΚ, αλλά και του Ηρακλή και του Άρη κατά δεύτερο λόγο, στέρησαν αρκετά μεγάλα παιχνίδια από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Είτε τους συμπαθείς, είτε τους αντιπαθείς, αυτή είναι μία αλήθεια που δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει.

Πάντως στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, υπάρχει ομάδα που πρέπει να νικήσει και αυτή είναι η γηπεδούχους. Ο ΠΑΟΚ έχει υποχρέωση νίκης για πολλούς λόγους.

Πρώτα απ όλα, οι τρεις βαθμοί με το πρόγραμμα φωτιά που ακολουθεί είναι απαραίτητοι. Ακολουθούν Ατρόμητος – Ολυμπιακός, ενδιάμεσα Ευρώπη και Ντόρντμουντ, έχουν προηγηθεί και οι δύο γκέλες των πρώτων αγωνιστικών, περιθώρια πολλά δεν υπάρχουν για τον Τούντορ και τους παίκτες του. Όχι πως ο ΠΑΟΚ πάει να πάρει πρωτάθλημα, αλλά πρέπει άμεσα να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος.

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει για να ορίσει και το στάτους των δύο ομάδων. Μία ενδεχόμενη ήττα, ακόμη και ισοπαλία, δίνει το δικαίωμα στη κοινή γνώμη να περάσει την ΑΕΚ σε υψηλότερο στάτους από αυτό που είναι ως νεοφώτιστη, αλλά και ως ρόστερ αφού δεν έχει κάτι συγκλονιστικό.

Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να αποδείξει πως είναι αρκετά μπροστά από την ΑΕΚ αν και σε επίπεδο συνοχής ρόστερ η Ένωση είναι θεωρητικά μπροστά έχοντας ξεκινήσει από την προηγούμενη σεζόν.

Για τον Τούντορ και τους παίκτης του, τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Αν ακυρώσουν από το παιχνίδι της Ένωσης τους παίκτες τύπου Μπουονανότε, Βάργας, Μπαρμπάσα, παίκτες που κινούνται έξυπνα και γρήγορα στη πλάτη των αντίπαλων αμυντικών χαφ, δεν έχουν να φοβηθούν κάτι ουσιαστικό.

Και οι τρεις αυτοί, δεν έχουν αγωνιστεί στη Τούμπα ξανά, δεν γνωρίζουν τι θα αντιμετωπίσουν και αν η ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ είναι σοβαρή, δεν υπάρχει κάποιος φόβος.

Αυτό που με προβληματίζει είναι πως ο Τούντορ αναγκάστηκε να φορτώσει με σκληρές προπονήσεις την ομάδα για να ανεβάσει ρυθμούς στα μεγάλα παιχνίδια που έρχονται. Ήδη χθες ο Τούντορ έβαλε τους παίκτες του να παίξουν μόνο ποδοτένις και σήμερα δε νομίζω να ξεφύγει από την σκληρή τακτική του αγώνα.

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, αφού πρέπει να πιέσει την ομάδα του σε κάποιες φάσεις με δεδομένο πως έκανε διακεκομμένη προετοιμασία και ελπίζω οι δύο μέρες ξεκούρασης να είναι αρκετές.

ΥΓ Η νέα επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού που συνοδεύουν την αποστολή της ομάδας, σε δημοσιογράφο που συνάντησαν τυχαία στο αεροδρόμιο, δεν πρέπει να περάσει έτσι. Πρέπει να συνειδητοποιήσει η Πολιτεία πως μία μέρα, αυτές οι πρακτικές θα βρούνε μιμητές και μετά δεν θα μπορεί να το μαζέψει. Η κατάσταση ξεφεύγει πραγματικά. 

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags