Ο Γιάννης Αναστασίου με λίγα λόγια τόνισε πως "ηγέτης είναι η ομάδα", θέλοντας να τονίσει το ομαδικό πνεύμα, όμως λίγο μετά είπε πως "στην κακή μέρα χρειαζόμαστε ίσως βοήθεια από κάποιους παίκτες".

Ποιοι είναι αυτοί; Δεν είπε...

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα:

"Μας έβαλε δύσκολα πέρυσι η Ξάνθη, και στα τέσσερα ματς που παίξαμε, με εξαίρεση το τελευταίο, δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί και μας έβαλαν δύσκολα. Θα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι φέτος για μας, η Ξανθη ξέρουμε πώς παίζει, ειδικά εντός έδρας με πάθος και δύναμη και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του αντιπάλου. Το πιο σημαντικό είναι το πώς θα παρουσιάστουμε εμείς. Έχουμε δουλέψει κι έχοντας την αγωνιστική πειθαρχία και συγκέντρωση, θα έχουμε καλές πιθανότητες να φύγουμε με αποτέλεσμα", είπε αρχικά.

Για την κριτική: "Ειλικρινά, δεν ακούω, δεν παρακολουθώ, δεν διαβάζω, δεν ενημερώνομαι για το τι γίνεται, γιατί με ενδιαφέρει η δουλειά μου. Ξυπνάω κάθε πρωί με διάθεση και κέφι για να κάνουμε τη δουλειά μου καλύτερα, να γίνω κι εγώ καλύτερος και από τη στιγμή που υπάρχει αυτό στο μυαλό μου οτιδήποτε άλλο δεν με αγγίζει"

Για τη δήλωση του για τους ηγέτες και αν παρεξηγήθηκε αυτό που είπε: "Αυτό είναι κάτι... Σας είπα δεν παρακολουθώ, δεν ξέρω πως το εκλαμβάνει ο καθένας, αλλά εδώ το σημαντικό είναι πως οτιδήποτε λέμε δεν το εκλαμβάνουν ποτέ όπως είναι αλλά επειδή υπάρχει αρνητική σκέψη και διάθεση ο καθένας το βλέπει όπως τον βολεύει, θα έλεγα... Αυτό που εννοούσα είναι οτι έχουμε μια ομάδα που φτιάχτηκε να είναι ομάδα και κάθε παίκτης είναι ηγέτης στη θέση του και στο ρόλο που παίζει κι είναι σημαντικό να είναι ο παίκτης αυτό που πρέπει για να μπορέσει να οδηγήσει την ομάδα. Κάποιες φορές αυτό δεν λειτουργεί, γιατί μπλοκάρουμε, μας μπλοκάρει ο αντίπαλος, έχουμε μια κακή μέρα κι εκεί χρειαζόμαστε ίσως βοήθεια από κάποιους άλλους παίκτες. Το σημαντικό είναι οτι είαμστε ομάδα κι έτσι θέλουμε να λειτουργούμε και από τη στιγμή που κάποιοι παίκτες μας έχουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα θα πρέπει κάθε βδομάδα ή τουλαάχιστον στα δύσκολα ματς να έχουν την απόδοση που πρέπει. Ο ηγέτης για μας είναι η ομάδα. Όσο υπάρχει το ομαδικό πνεύμα και το σύνολο η ομάδα θα υπάρχει και θα λειτουργεί. Ξέρουμε οτι κάποια παιδιά δεν βρισκονται στην κατάσταση που πρέπει αλλά με συνεχή δουλειά, προσπάθεια και συζητήσεις κοιτάμε να φέρουμε τον κάθε παίκτη στο επιπεδο που πρέπει. Δεν είμαστε μακριά από αυτό που θέλουμε και όπως είπα η ομάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει ομάδα, γιατί ο Παναθηναϊκός έτσι δημιουργήθηκε, έτσι τον θέλουμε και όταν λειτουργούμε έτσι, ειδικά στην Ελλάδα, δεν έχουμε αντίπαλο οπότε κοιτάμε θετικά, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας κι έτσι προχωράμε για τον κόσμο μας και για μας για να πείσουμε και τους πιο δύσπιστους"