Facebook Pixel Κόλκας: Πρέπει να το βρει
| 2015-10-06 22:17:00

Κόλκας: Πρέπει να το βρει

Κόλκας: Πρέπει να το βρει

Ο ΠΑΟΚ ως γνωστόν είναι μία νέα ομάδα που ψάχνεται. Και κατά κοινή ομολογία παρουσιάζει μία καλύτερη εικόνα από αυτό που περιμέναμε. Όμως πρέπει να προχωράει σιγά – σιγά.

Η βασική αδυναμία του Τούντορ σε πρώτη φάση, αφορά την διαχείριση του ρόστερ. Προσπάθησε να ξεκινήσει με ένα ακραίο ροτέισον απέναντι στη Ξάνθη, το μείωσε στα Γιάννενα, όμως τα ανεπιτυχή αποτελέσματα τον οδήγησαν σε διατήρηση ενός κορμού ο οποίος ελάχιστα μεταλλάχτηκε στα παιχνίδια – φωτιά που είχε ο ΠΑΟΚ.

Είναι προφανές πως στο μυαλό του ο Τούντορ δεν είχε ένα μοντέλο ξεκάθαρο όσον αφορά στη διαχείριση και αυτό του κόστισε στο τελευταίο παιχνίδι. Κυρίως, γιατί υπήρχε πνευματική και όχι σωματική κούραση των παικτών του. Τα λάθη που έκαναν, το είδος τους για την ακρίβεια, αυτό δείχνει.

Η διακοπή είναι βάλσαμο για τον Κροάτη αυτή τη περίοδο ακόμη και αν δεν θα έχει τους διεθνείς μαζί του. Τώρα, είναι υποχρεωμένος να βρει ένα πλάνο διαχείρισης και να το τηρήσει ξέχωρα από τα αποτελέσματα. Γιατί στο ποδόσφαιρο, στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.

Πόσοι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι ανενεργοί και θα μπορούσαν να μην είναι; Ιδού το ερώτημα. Για μένα σίγουρα ο Μαλεζάς, ο Ζάιρο που δεν έχει παίξει ενδεκάδα, οι δύο τραυματίες Λέοβατς και Τσίμιροτ που θα είναι έτοιμοι. Σίγουρα ο Χαρίσης θα έπρεπε να έχει πάρει χρόνο συμμετοχής μιας και ο ίδιος ο Τούντορ τον προόριζε για 11άδα πριν χτυπήσει, έχω μία ένσταση και για τον Κοροβέση που ως αριστερός πλάγιος σε δύσκολα παιχνίδια ίσως να έδινε μεγαλύτερη ισορροπία αμυντικά από τον Ροντρίγκεζ.

Από εκεί και πέρα, βλέποντας τον Όλσεν σε αυτή την κατάσταση, θα έδινε μία διοργάνωση στον Γλύκο. Θα ήταν το Γιουρόπα λιγκ, θα ήταν το κύπελλο, δεν γνωρίζω. Μπορεί και τα δύο. Έτσι ώστε αν αποφασιστεί πως ο Σουηδός δεν έρχεται στα επίπεδο που πρέπει, να είναι ο Γλύκος έτοιμος.

Στη διαχείριση νομίζω μπαίνει και ένα κομμάτι των τραυματισμών. Για παράδειγμα, ο ευπαθής Κωνσταντινίδης δεν χρειαζόταν να ξεκινήσει κατά του Ολυμπιακού όταν ο Κίτσιου έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν. Επίσης, η βιαστική παρουσία του στην ενδεκάδα, στοίχησε έναν βαρύ μυϊκό τραυματισμό του Τσίμιροτ. Η διαχείριση αφορά και την πρόληψη των στραβών. Από τώρα λέμε πως αν ο Τζιόλης δεν πάρει ανάσες, θα κλαίμε πάλι με μαύρο δάκρυ. Και ο ίδιος που περιμένει συμμετοχές για να αυξήσει κατά έναν χρόνο το συμβόλαιό του.

Με λίγα λόγια, περιμένουμε έναν καλύτερο Τούντορ στο επόμενο διάστημα σε αυτό το κομμάτι. Είναι το βασικό του μειονέκτημα, είναι αυτό που πληγώνει μία πολύ καλή προσπάθεια που κάνει.

Πηγή: metrosport.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags