Facebook Pixel Κόλκας: Καίγονται, πρώτα απ΄ όλα ποδοσφαιρικά
| 2015-10-18 16:41:00

Κόλκας: Καίγονται, πρώτα απ΄ όλα ποδοσφαιρικά

Κόλκας: Καίγονται, πρώτα απ΄ όλα ποδοσφαιρικά

Πλησιάζει ένα παιχνίδι που έλλειψε και η αλήθεια είναι πως δεν έχει αντιμετωπιστεί μέχρι τώρα ποδοσφαιρικά. Όμως η πραγματική ανάγκη των ομάδων, δεν αφορά το αν ο τάδε οπαδός έκανε το ένα και ο άλλος το άλλο, αλλά μία νίκη που θα δώσει τρεις βαθμούς και ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Ο γηπεδούχος Ηρακλής, σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε, μάζεψε ελάχιστους βαθμούς. Και τώρα που ξεκινάνε τα δύσκολα, θα πρέπει να πάρει εκεί που θεωρητικά δεν είναι το φαβορί.

Το ότι αυτή η σειρά ντέρμπι αρχίζει από τον ΠΑΟΚ, μπορεί να είναι καλό ή καταστροφικό για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου. Μία νίκη θα δώσει πίστη πως μπορεί να βγει το πρόγραμμα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, μία ήττα μπορεί να οδηγήσει τον Ηρακλή σε μία κατρακύλα που θα σταματήσει στις αρχές του δευτέρου γύρου.

Ποδοσφαιρικά λοιπόν, ο Ηρακλής είναι μία ομάδα κανονική, που παίζει σωστό ποδόσφαιρο, όμως έχει πολλούς παίκτες που ακόμη δεν είναι Σούπερ Λίγκας. Έχει τον ενθουσιασμό έχει και την απειρία. Έχει τρόπο να γυρνάει εις βάρος του σκορ, έχει τρόπο να χάνει παιχνίδια που θεωρητικά ελέγχει.

Ο ΠΑΟΚ έχει άλλα κουσούρια. Πρώτα απ΄ όλα, σε παιχνίδια σαν και αυτά με τον Ηρακλή, μπαίνει στο γήπεδο με τουπέ. Κάτι που ακόμη και σε μέρες που είναι πολύ καλύτερος, είναι στοιχείο που τον οδηγεί στο να μη κερδίσει.

Αν βάλουμε τα ρόστερ το ένα δίπλα στο άλλο, είναι σαφές πως ο ΠΑΟΚ υπερτερεί παντού. Κι όμως, αν μπει σε λάθος νοοτροπία στο γήπεδο, δεν θα επικρατήσει.

Η ομάδα του Τούντορ από την άλλη, δεν είναι πως πρέπει να δώσει μία πραγματική μάχη, αλλά είναι μία από τις τρεις που έρχονται. Δεν μπορεί να ρίξει ταχύτητα ούτε αύριο, ούτε την Πέμπτη που παίζεται ένας στόχος, ούτε την επόμενη Κυριακή που πρέπει να πλησιάσει τον Παναθηναϊκό ο οποίος σε φάση που είναι ντεφορμέ, ξεφεύγει επικίνδυνα.

Το Ηρακλής – ΠΑΟΚ είναι ένα παιχνίδι που και οι δύο αντίπαλοι είναι υποχρεωμένοι να πάρουν. Το θέμα είναι ποιος έχει τον τρόπο.

Ο ΠΑΟΚ νομίζω πως πρέπει να ανησυχεί κυρίως για την κατάσταση του Λέοβατς, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό και βέβαια για τον Ρόμπιν Όλσεν, αφού το μοντέλο παιχνιδιού του Ηρακλή είναι τέτοιο που ποντάρει πολύ στις στημένες μπάλες.

Από την άλλη ο Ηρακλής δεν έχει αντικαταστάτη του Λάζαρ και το πλήγμα είναι πολύ μεγάλο. Ο Ρουμάνος έδινε ρυθμό στη μεσαία γραμμή, ήταν αυτός που τον ξεμπλόκαρε δημιουργικά όταν ήταν σε φάση πίεσης, ήταν αυτός που έχει την εμπειρία να διαχειριστεί τέτοια παιχνίδια.

Από την πλευρά του Παπαδόπουλου πάντως, υπάρχει η δυνατότητα της έκπληξης, αφού είχε τους παίκτες του για δύο εβδομάδες μαζί. Τους προπόνησε, τους δούλεψε τακτικά πάνω στο συγκεκριμένο παιχνίδι, μπορεί να έχει ετοιμάσει και κάποια τρικ. Είναι μία ομάδα ουσιαστικά δουλεμένη από πέρσι και σίγουρα έχει τον τρόπο να προσαρμίζει τακτικούς στόχους ανάλογα με το παιχνίδι, έστω και αν η ποιότητα των παικτών δεν είναι μεγάλη.

Από την άλλη ο Τούντορ πάει με το πλαν Α, δεν θέλει να αλλάξει πολλά παρά την απουσία των φουλ μπακ του, αλλά προφανώς έχει εμπιστοσύνη σε αυτό που παίζει η ομάδα του.

Πηγή: metrosport.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags