Facebook Pixel Κόλκας: Κολλάει σε προβλήματα που βγάζουν μάτια
| 2015-10-22 16:00:00

Κόλκας: Κολλάει σε προβλήματα που βγάζουν μάτια

Κόλκας: Κολλάει σε προβλήματα που βγάζουν μάτια

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν γεγονότα και αποφάσεις που παίρνονται μέσα από αυτά. Ποτέ δεν είσαι σε θέση να υπολογίσεις ακριβώς το τι θα προκύψει σε βάθος χρόνου. Όμως όταν το συναντήσεις, είσαι υποχρεωμένος να το αντιμετωπίσεις γιατί σε αντίθετη περίπτωση, τίθεται αυτομάτως θέμα ισορροπιών.

Ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ είναι μία περίπτωση εύκολη να αναγνώσεις. Τα στατιστικά του μόνο να δεις και τέσσερα – πέντε παιχνίδια του, σε οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα.

Πως δέχεται τα γκολ ο ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα για παράδειγμα; Δέκα έχει δεχτεί, τρία λάθη ο Όλσεν, δύο ο Σάμπο, τρεις στημένες μπάλες και δύο ενέργειες των αντιπάλων.

Αν οι δύο παίκτες που κάνουν σημαντικά ατομικά λάθη προσέφεραν σε κάποιον άλλον τομέα, τότε θα υπήρχε όντως ένα αντικείμενο προβληματισμού για τον Ιγκόρ Τούντορ. Όμως είναι γεγονός πως δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό πλην της ανασφάλειας στους συμπαίκτες τους.

Είναι άχρηστοι; Είναι κακές επιλογές; Κανένας – ούτε ο Χουντίνι – δεν μπορεί να το πει με σιγουριά. Αυτό που σίγουρα μπορεί όμως να κάνει ο Τούντορ, είναι να τους βάλει λίγο στα πιτς έτσι ώστε να δώσει ευκαιρία σε άλλα παιδιά που περιμένουν στην ουρά.

Σε επίπεδο προβληματισμού της αμυντικής συμπεριφοράς στις στημένες μπάλες, αν κρίνεις πως τακτικά δεν έχεις θέμα στην άμυνα κατά τη ροή των αγώνων, δίνει λίγο ύψος στο κέντρο της άμυνας. Υπάρχει ο Μαλεζάς. Τον βάζεις και βλέπεις την διαφορά.

Από εκεί και πέρα, πας στο επιθετικό κομμάτι. Εκεί υπάρχει ένα θέμα πειθαρχίας και ποιότητας. Πρώτον, το παιχνίδι του Μπερμπάτοφ δεν είναι κατανοητό από τους υπόλοιπους, δεύτερον, υπάρχουν αρκετοί παίκτες που δεν έχουν ομαδικό πνεύμα. Και στη δημιουργία, δεν υπάρχει πολυτέλεια να κάνει ο καθένας το δικό του σε αυτό το επίπεδο.

Εδώ λοιπόν ο Τούντορ πρέπει να κινηθεί με πυγμή. Να μην στέκεται στην πάσα που δεν έδωσε κάποτε ο Μυστακίδης στο φιλικό της Βέροιας. Να πετάξει εκτός και άλλους παίκτες που δεν λειτουργούν προς όφελος της ομάδας. Πόσο μάλλον όταν δεν έχει συμβεί μία, αλλά περισσότερες φορές.

Για το πώς μπορεί κάποιος να κατανοήσει το ποδόσφαιρο του Μπερμπάτοφ, εδώ είμαστε λίγο σφιχτοί. Δεν είναι εύκολο και θέλει χρόνο. Είναι άλλο το επίπεδο σκέψης, άλλο το επίπεδο τεχνικής.

Ο Τούντορ είναι γεγονός πως αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες για να στήσει μία ομάδα σε συνεργασία με τον Άρνεσεν, όμως είναι γεγονός πως δεν έχει ουσιαστικό στόχο πλην της δημιουργίας ομάδας. Ενώ ο ΠΑΟΚ παίζει σωστά, πράγματα που βγάζουν μάτια του στερούν και τα αποτελέσματα.

Και είναι κρίμα για αυτόν, να επιμένει τόσο πολύ σε πρόσωπα που ουδέποτε του έδωσαν κάτι ουσιαστικό και σε νοοτροπίες που σε καμία ομάδα δεν έκαναν καλό σε βάθος χρόνου.

Πηγή: metrosport.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags