Ο Αρης δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο του. Έλεγξε το ρυθμό, είχε μεγάλο ποσοστό κατοχής της μπάλας και ουσιαστικά έκλεισε τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους, απειλώντας συχνά-πυκνά.

Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 14' με πλασέ του Καπνίδη από το ύψος του πέναλτι, με τον Καλογεράκης να αποκρούει σχεδόν εξ επαφής και να στέλνει τη μπάλα σε κόρνερ!

Στο 32' ο Άρης κέρδισε πέναλτι, σε χέρι του Λαβίδα μέσα στην περιοχή, παράβαση που κατελόγισε σωστά ο διαιτητής Γκουγκούλης. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Καπνίδης που έκανε το 1-0 μέσα σε πανηγυρισμούς.

Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου νίκησε και πάλι τη μαζική άμυνα της ομάδας του Λαγκαδά. Ο Μάρκος Ντούνης έκλεψε τη μπάλα, στη συνέχεια βγήκε φάτσα με τον Καλογεράκη και με πλασέ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον Άρη.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έριξαν το ρυθμό, κάνοντας περισσότερο συντήρηση δυνάμεων, καθώς όχι μόνο είχαν «μαξιλαράκι» ασφαλείας, αλλά δεν απειλούνταν σχεδόν καθόλου από τον αντίπαλό τους.

Στο 55' ο Ντούνης είχε ένα καλό σουτ, ενώ στο 90' λίγο έλειψε ο Πολίτης να σημειώσει αυτογκόλ (σε γύρισμα με το στήθος), με τον Καλογεράκη να διώχνει ενστικτωδώς σε κόρνερ. Στο 88' ο Τζινάρ απέκρουσε ωραία ένα σουτ του Παναγιωτούδη.

ΑΡΗΣ (Ν. Αναστόπουλος): Τζινάρ, Μελισσάς, Ραούλ Μπράβο, Γεωργιάδης, Καζναφέρης, Παυλίδης (80' Ντόγος), Ρόβας, Ντούνης (71'λ.τ. Καλογέρης), Ν΄Λουντούλου, Πόι, Καπνίδης (60' Κυβελίδη).
ΑΠΕ Λαγκαδά (Γ. Παγώνης): Καλογεράκης, Βασαϊτης, Καπετανόπουλος (60' Πολίτης), Λαβίδας, Αθανασίου, Λεμονής, Ξανθόπουλος, Τσερκέζης, Κράββαρης (67' Σαράφογλου), Παναγιωτούδης, Βεϊδαμενίδης (75' Παπαναστασίου).