Facebook Pixel Αυτό το πράμα δεν γίνεται ομάδα από τη μια μέρα στην άλλη
| 2015-11-04 16:32:00

Αυτό το πράμα δεν γίνεται ομάδα από τη μια μέρα στην άλλη

Αυτό το πράμα δεν γίνεται ομάδα από τη μια μέρα στην άλλη

Ο Κώστας Καίσαρης σχολιάζει ξανά, με την αιχμηρή του πένα, τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό...

ΘΑ συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε χθες: Εκτός από τον κόουτς Γιάννη που έφυγε, όλα τα άλλα στον Παναθηναϊκό είναι πρίμα; Ο Τάκης Φύσσας είναι μια χαρά διευθυντής ποδοσφαίρου; Ο Λεωνίδας Βόκολος είναι μια χαρά τεχνικός διευθυντής; Οι μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι είναι μια χαρά; Το ρόστερ είναι μια χαρά; Ολα τα άλλα δηλαδή ήταν και είναι ΟΚ κι η αιτία του κακού ήταν ο Αναστασίου;

Δεν θέλω να τους βγάλω όλους άχρηστους, αλλά δεν είναι δυνατόν γι' αυτό το έκτρωμα που εμφανίζεται στον αγωνιστικό χώρο να φταίει μόνο ο προπονητής. Μακριά από μένα να υπερασπιστώ τον Ελληνα Μουρίνιο, όπως τον αποκαλούν τα παλιόπαιδα της Θύρας 13. Είναι δυνατόν όμως να φταίει μόνο ο Αναστασίου;

Ο Αναστασίου έχει τις ευθύνες για το τουρλουμπούκι που εμφανίζει ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο και είναι και σοβαρές μάλιστα. Για το έξω από το χορτάρι ποιος φταίει; Φύσσας (φωτό) και Βόκολος είναι αθώοι;
Επί του προκειμένου, μάλιστα, αυτονόητη είναι η απορία: Αυτή τη δουλειά που κάνουνε στον Παναθηναϊκό πού την έχουνε μάθει; Με δεδομένο δηλαδή ότι ποδοσφαιρικά πανεπιστήμια δεν υπάρχουν. Στην Εθνική ομάδα; Ασκούσε διοίκηση στην Εθνική ομάδα ο Τάκης Φύσσας; Διάλεγε παίκτες;

Από τιμ μάνατζερ ξεκίνησε. Τα κλειδιά των δωματίων έδινε στους ποδοσφαιριστές. Ή μήπως ήξερε να διαλέγει παίκτες ο Λεωνίδας Βόκολος; Εχει καμία σχέση η δουλειά που έκανε στις εθνικές Παίδων και Νέων με τη δουλειά στον Παναθηναϊκό; Ολοι δίπλα στον Ρεχάγκελ και μετά δίπλα στον Σάντος στην Εθνική ομάδα τα είχανε βρει έτοιμα και στρωμένα. Οτι έχει διατελέσει κάποιος τεχνικός διευθυντής εθνικών ομάδων ή βοηθός προπονητή δεν πάει να πει ότι τα ξέρει όλα και μπορεί να τα κάνει όλα.

Για να τα λέμε όλα βέβαια, ο Τάκης Φύσσας πήρε άριστα στην υπόθεση Πίντο και στην κατάθεσή του στον Ανδρεάδη. Κάτι που συνεκτιμά ο Αλαφούζος. Θα πει κάποιος ότι ο Νταμπίζας από το μηδέν ξεκίνησε. Και παρά το γεγονός ότι έχει ζήσει στο εξωτερικό, στη νοοτροπία και στη συμπεριφορά παραμένει επαρχιώτης. Στη δουλειά του όμως στον Παναθηναϊκό πέτυχε. Ούτε κανέναν Εσιέν τους έφερε ούτε κανέναν Σάντσεθ που δεν μπορεί να μαρκάρει ούτε τον Κρισάντους. Τα παλτά Μπαϊράμι και Μέντες ήταν επιλογές του Αναστασίου. Εξι μεταγραφές γίνανε το καλοκαίρι (χωρίς να υπολογίζονται Αμπεΐντ - Γιαννακόπουλος) κι ούτε ένας δεν έχει γίνει βασικός. Ούτε ένας! Κι επίτηδες να το κάνανε, τέτοια επιτυχία στο 100% δεν θα μπορούσανε να καταφέρουνε.

Αυτό το κάζο με τον Εσιέν δεν γίνεται ούτε στο σινεμά. Ενας παίκτης που εδώ και δυο χρόνια είναι από γιατρό σε γιατρό, από μαγνητική σε μαγνητική κι από χειρουργείο σε χειρουργείο. Πιο πολλές ώρες έχει περάσει στα ιατρεία για εξετάσεις, παρά στα γήπεδα για προπόνηση. Και τον πληρώνει βαπορίσιο ο Παναθηναϊκός και τον φορτώνεται για δύο χρόνια μάλιστα. Μιλάμε για ξύλο με φύλλο μπακαλιάρο.
Δεν είναι μόνο θέμα Αναστασίου, λοιπόν, το πρόβλημα στον Παναθηναϊκό.

Γι' αυτό και δεν λύνεται με την αλλαγή προπονητή. Ολο το πρότζεκτ αυτήν τη σεζόν πήγε κατά διαόλου. Από το μηδέν θα ξεκινήσει ο καινούργιος προπονητής. Από το τίποτα. Σίγουρα δεν μπορεί να έχει το άγχος και την ανασφάλεια του Αναστασίου. Ούτε να κάνει τα ίδια ακατανόητα πειράματα. Κάπου η ψυχολογία θα αλλάξει, κάπου οι ποδοσφαιριστές θα δείξουν μεγαλύτερη διάθεση, αλλά μέχρι εκεί. Αυτό το πράμα δεν γίνεται ομάδα από τη μια μέρα στην άλλη. Αυτά.

Ο Νταμπίζας, παρά το γεγονός ότι έχει ζήσει στο εξωτερικό, στη νοοτροπία και στη συμπεριφορά παραμένει επαρχιώτης. Στη δουλειά του όμως στον Παναθηναϊκό πέτυχε

Οσο θα μένει στο μηδέν-μηδέν το ματς, το πρόβλημα θα το έχουν οι Κροάτες, όχι ο Ολυμπιακός

ΜΑΤΣ μπολ απόψε στο Καραϊσκάκη. Οχι όμως για τον Ολυμπιακό. Το χάνει-βγαίνει ισχύει μόνο για τους Κροάτες. Κι ακόμα χειρότερα: Ακόμα και στην ισοπαλία «χαιρετάνε». Κι αυτή ακριβώς είναι η μεγάλη αβάντα για τον Ολυμπιακό: Οτι το παιχνίδι θα πάει στα μέτρα του. Οτι αυτή που είναι υποχρεωμένη να βγει μπροστά είναι η Ντιναμό. Μια ομάδα που απ' ό,τι είδαμε στο πρώτο ματς για να βάλει γκολ θα πρέπει οι επιθετικοί της να μπούνε με την μπάλα στα δίχτυα.

Πολλές πάσες, πολλές φορές να γυρίζει η μπάλα και κατά συνέπεια πολύς χρόνος γι' αυτόν που αμύνεται. Αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι θα πάει στα μέτρα του Ολυμπιακού. Για να κάνει δηλαδή αυτό που ξέρει να κάνει καλά: Να βγει στην κόντρα με τους ταχείς κυνηγούς και να σκοράρει. Ενώ ταυτόχρονα θα έχει ασφάλεια πίσω. Θα είναι μαζεμένος και δεν πρόκειται να βρεθεί ανοιχτός. Σίγουρα, όπως λένε οι εκφωνητές, θα είναι ένα παιχνίδι υπομονής. Κι όσο μένει στο μηδέν-μηδέν, το πρόβλημα δεν θα το έχει ο Ολυμπιακός. Θα το έχουν οι Κροάτες.

Οι Συριζαίοι είναι καλοί άνθρωποι, αυτός ο Κατρούγκαλος είναι κακός

ΓΙΑ να τα λέμε όλα, ποτέ δεν μπορούσες να περιμένεις ότι οι Συριζαίοι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα έφταναν σε τόσο υψηλά επίπεδα πολιτικής απάτης. Μιλάμε για καθηγητές. Για επιστήμονες. Βλέπουνε τον Φίλη οι Βενιζέλος και Πάγκαλος και σκίζουνε τα πτυχία τους. Αυτά που κάνανε αυτοί ύστερα από είκοσι χρόνια, τα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στους έξι μήνες. Και τα κάνει και καλύτερα μάλιστα. Επιστήμη έχουνε κάνει το παραμύθι: Νο1 θέμα των ημερών το ασφαλιστικό. Η σφαγή στις συντάξεις και κατ' επέκταση στους συνταξιούχους. Τη βρώμικη δουλειά την έχουνε αναθέσει σ' έναν πρώην Πασόκο.

Κι αυτός ο Κατρούγκαλος (φωτό) την κάνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση. Τις προάλλες, λοιπόν, συζητήθηκε το ασφαλιστικό στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Οπου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κλίμα για τον Κατρούγκαλο ήταν βαρύ. Τον οποίον Κατρούγκαλο η Πολιτική Γραμματεία θα πέρναγε από σκληρή ανάκριση! Επειδή όπως έχει διαπιστώσει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο σύντροφος Ρήγας, οι ψηφοφόροι στην επαρχία γκρινιάζουν.

Μάλιστα. Δεν είναι θέμα της κυβέρνησης δηλαδή το ασφαλιστικό. Αυτός ο Κατρούγκαλος είναι κακός άνθρωπος και θέλει ντε και καλά να πετσοκόψει τις συντάξεις. Οι Συριζαίοι είναι καλοί άνθρωποι. Είναι με τον λαό. Γι' αυτό και τον φωνάξανε στην Κουμουνδούρου για «ανάκριση». Αλλο αν στην τελική θα ψηφίσουνε το ασφαλιστικό με χέρια και με πόδια.

Ερώτηση: Κι αν είχαν αποβληθεί δύο παίκτες του Ατρομήτου πριν από ματς με Ολυμπιακό;

Κρίμα κι άδικο να μείνει και η καριέρα του Μέντες ως βοηθού προπονητή στη μέση. -Observer

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags