Ο Ολυμπιακός μετά και τη νίκη του κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκεμπ έφτασε τους εννιά βαθμούς στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε και πλέον κοιτάξει με αισιοδοξία το ευρωπαϊκό του μέλλον. Αυτή τη στιγμή, έχει «κλειδώσει» την τρίτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ και βρίσκεται στο +3 από την Άρσεναλ, την οποία υποδέχεται τελευταία αγωνιστική, αφού πρώτα θα έχει περάσει από την δύσκολη έδρα της Μπάγερν.

Φτάσαμε λοιπόν 5 Νοεμβρίου και συζητάμε για το αν θα... αυτοκτονήσει ο Ολυμπιακός, ώστε να μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, εκτός των 16 κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης! Κάτι τέτοιο όμως δεν είχε πει και ο Δημήτρης Σιόβας πριν μερικούς μήνες και είχαμε... πέσει όλοι πάνω του;

Ο στόπερ του Ολυμπιακού θυμίζουμε, είχε εμφανιστεί ιδιαίτερα αισιόδοξος το καλοκαίρι, λίγα λεπτά μετά την κλήρωση, παρότι είχε δει πως θα αντιμετωπίσει τις Μπάγερν, Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγρεμπ. Τότε, είχε δηλώσει «
Live» στην εκπομπή της ΕΡΤ: «Έχουμε πιθανότητες να περάσουμε στην επόμενη φάση. Η Μπάγερν είναι μεγάλη ομάδα, την Άρσεναλ την γνωρίζουμε καθώς την είχαμε αντιμετωπίσει πρόσφατα. Και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι καλή ομάδα αλλά το θέμα είναι πως θα είμαστε εμείς όταν θα τις αντιμετωπίσουμε. Είναι δύσκολη η κλήρωση όμως έχουμε πιθανότητες να περάσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο στόχος μας είναι η επόμενη φάση και θα διεκδικήσουμε τη πρόκριση με την Άρσεναλ σε συνδυασμό πάντα τι έχουμε κάνει με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ»!


Ο Σιόβας όμως δεν πτοήθηκε ούτε μετά την ήττα από τη Μπάγερν στην πρεμιέρα, όταν πάρα πολλοί έλεγαν και έγραφαν, πως ο Ολυμπιακός ίσως να τέλειωνε τελευταίος στον Όμιλο: «Εμείς αντιμετωπίζουμε όλους τους παίκτες το ίδιο. Δείξαμε ότι μπορέσαμε και ανταπεξήλθαμε σε ένα δύσκολο ματς. Δυστυχώς σταθήκαμε άτυχοι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρώτα από όλα στο πρώτο γκολ δεν ήταν ευκαιρία αυτό που έκαναν. Δεν πιστεύω ότι έκαναν κάποια κλασική ευκαιρία. Θα παλέψουμε με την Άρσεναλ για τη δεύτερη θέση. αυτός είναι ο στόχος μας. Είδαμε ότι με τον τρόπο παιχνιδιού μας μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Έτσι θα πάμε και μέσα στη Μπάγερν και μέσα στην Άρσεναλ»!

Για την Άρσεναλ, παρεμπιπτόντως, δικαιώθηκε, λέτε να δούμε κανένα... θαύμα στο Μόναχο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:



Φωτογραφίες και βίντεο από το μακελειό στο Ελευθέριος Βενιζέλος!