Το Σαββατοκύριακο ο ΑΡΗΣ συνέχισε με δυο ακόμα νίκες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Δύσκολες νίκες, αγχωτικές νίκες, αλλά νίκες. Μάλιστα στο μπάσκετ ήταν η 7η συνεχόμενη και στο ποδόσφαιρο η 7η σε 8 παιχνίδια.

Με τα Τρίκαλα η ομάδα τα...χρειάστηκε, αλλά για μία ακόμα φορά στο τέλος έκανε αυτό που έπρεπε. Συνέχισε με νίκες, αλλά έδειξε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και αδυναμίες που πρέπει να διορθώσει απέναντι σε καλύτερους αντιπάλους. Αλλά είναι νόμος ότι οι καλές ομάδες με καλύτερους αντιπάλους παίζουν και αυτές καλύτερα! Ας κερδίζει, λοιπόν, η ομάδα και είναι σίγουρο ότι ενόψει δύσκολων αγώνων θα γίνει αυτό που πρέπει να γίνει. Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για ένα εντελώς νέο σύνολο που σίγουρα θα βελτιωθεί όταν αυτοί οι παίκτες αρχίσουν να βρίσκονται πιο εύκολα μέσα στο γήπεδο.

Στο ποδόσφαιρο η εμφάνιση ήταν η χειρότερη από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Διαφωνώ με όσους λένε ότι η ομάδα του ΑΡΗ που αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες παίκτες δεν...κουράζεται. Όταν ο ΑΡΗΣ παίζει 3 ματς σε 7 μέρες σε ρόλο οδηγού και όχι μαζικής άμυνας με διπλή ζώνη τότε είναι φυσιολογικό να συναντά προβλήματα, όταν μάλιστα δεν έχει κάνει προετοιμασία σχεδόν κανείς από τους παίκτες σου.

Η έννοια του πλεονεκτήματος ενός επαγγελματία αθλητή είναι αυτή ακριβώς. Για ποιο πλεονέκτημα-πέρα από το ταλέντο και την προσωπική ικανότητα- μπορούμε να κάνουμε λόγο όταν οι επαγγελματίες έχουν (δεν) προετοιμαστεί ως ερασιτέχνες; Συν του ότι χωρίς προετοιμασία για δεύτερη εβδομάδα έδωσαν 3 ματς σε 7 μέρες, ενώ ο αντίπαλος την Τετάρτη στην εμβόλιμη είχε ρεπό, όπως και την Τετάρτη ο Απόλλωνας έπαιξε ξεκούραστος καθώς δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη Κυριακή.

Αυτά είναι γεγονότα και τα σημειώνω τώρα που η ομάδα κερδίζει και ήδη αρχίζει να ξεφεύγει στην βαθμολογία. ΟΜΩΣ...

Πρέπει να σημειώσω ότι και η εικόνα ορισμένων παικτών είναι πολύ κακή ως απαράδεκτη. Ήδη ο Αναστόπουλος έχει στείλει το μήνυμα σε αρκετούς και θα υπάρξει και συνέχεια. Και προσέξτε κάτι. Ο Γενάρης είναι κοντά. Και ο Καρυπίδης εκτός από το να φέρει κάποιους μην εκπλαγείτε αν δείξει και την πόρτα της εξόδου. Χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια από ορισμένους παίκτες που προφανώς και αντιλαμβάνονται ότι είναι μεγάλη η διαφορά από τους αντιπάλους και νομίζουν ότι απλά προετοιμάζονται για την επόμενη σεζόν.

Ο ΑΡΗΣ φέτος πρέπει να βρίσκει συνεχώς στόχους. Πχ να τελειώσει αήττητος ή να κάνει μόνο νίκες εντός έδρας ή ότι άλλο σχετικό. Γιατί ο κόσμος πρέπει να...ξεγελάσει κάπως την πίκρα του με καλό ποδόσφαιρο και θέαμα, πέρα από τις νίκες και την άνοδο.

Βέβαια μέσα σε όλα αυτά, μάθαμε και για την στελέχωση του συμπολίτη με τον Τάσο τον Κάκο. Αυτόν που θα “βρούμε μπροστά μας”. Καταρχήν να θυμίσω στους φίλους μας μία φάση από τον...κορυφαίο Έλληνα ρέφερι. ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ το 2009 ο Πάμπλο με...επαναστατικό τάκλιν με τις τάπες πάει στην γάμπα του Χαβίτο, ενώ ο τελευταίος φεύγει μόνος προς την εστία του αντιπάλου. Ο Τάσος Κάκος στο μισό μέτρο, αλλά δεν...βλέπει το πεντακάθαρο φάουλ και ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ. Όσοι έχετε ασθενή μνήμη, μπορείτε να τον θαυμάσετε στο δίλεπτο περίπου (https://www.youtube.com/watch?v=-M1EUI62h_g ).

Λίγα χρόνια αργότερα βέβαια απέβαλε σε μία κίνηση ντροπής (κρυμμένος πίσω από το γράμμα του κανονισμού) τον Αγκάνθο γιατί έδειξε την φανέλα με το μήνυμα για τον 16χρονο Άγγελο που έφυγε τόσο πρόωρα και άδοξα από κοντά μας. Στο ίδιο ματς έδωσε 6 λεπτά καθυστέρησης για να ισοφαρίσει με βοηθό...Μπαλτά ο Πετρόπουλος σε φάση 3 μέτρα οφσάιτ.

Όπως είχε τηρήσει τον κανονισμό και δυο χρόνια πριν σε ένα ματς ΑΡΗΣ-Τρίπολη όταν επί 45 λεπτά με παγετό δεν ξεκινούσε το ματς γιατί υπήρχαν πανό που αναφέρονταν στην...Γκαγκατσιάδα! Μην παρεξηγηθεί ο πρόεδρος και οι φίλοι του! Πολλά ακόμα μπορεί αν θυμηθεί κανείς από τα παιχνίδια με πρωταγωνιστή τον Τάσο Κάκκο, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Οι οπαδοί ολων των ομάδων μπορούν να θυμηθούν ανάλογες φάσεις που ένας ρέφερι αδίκησε την ομάδα τους. Το θέμα είναι αλλού και αναδεικνύει τις ψευτοεπαναστάσεις.

Το θέμα γιατί επιλέγεις ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ πρώην διαιτητή για ην ομάδα σου; Όταν μάλιστα έχεις ήδη ΕΝΑΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΕΔ, τον Μάλαμα Τεβεκέλη, για ποιο λόγο προσλαμβάνεις έναν ακόμα;

Και κάποια στιγμή ας απαντήσει κάποιος από τα στελέχη των ομάδων που επιλέγουν να...ενισχύσουν τις ομάδες τους με πρώην ρέφερι. Αν όλοι αυτοί οι πρώην ρέφερι και αρχιδιαιτητές- σύμφωνα με εσάς και τις επαναστατικές σαρισομαχίες σας- υπηρετούσαν το...κακό σύστημα και σας αδικούσαν, τώρα με ποια λογική στελεχώνουν τις ομάδες σας; Αν όλοι αυτοί.. ελέγχονταν- όπως εσείς λέγατε και φωνάζατε- τώρα ποιον θέλετε να ελέγξουν;

Και αυτά τα είχα αναφέρει και όταν είχε κουβαληθεί ο... Λάζαρος στον ΑΡΗ για να μας σώσει και να μην πω στο τέλος ποιος έσωσε ποιον.

Κάποια στιγμή πείτε στον κόσμο την αλήθεια, αν και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι έχετε μαζευτεί 2-3 χαλίφηδες και το μόνο που θέλετε είναι να καθίσετε εσείς στον θρόνο του χαλίφη και να κάνετε τα ίδια και χειρότερα. Για αυτό και θα πρότεινα εκτός από τον Κάκο να πάρετε και το άλλο μεγάλο ταλέντο. Ο Παμπορίδης είναι... ελεύθερος. Μπορείτε να έχετε και τον Κάκο και τον...Πάμπο, πάντα με το λάβαρο της επανάστασης, που σηκώθηκε με πρωτοστάτη τον...κουμπάρο του κουμπάρου.

Άλλωστε και ο Τάσος πρόταση δική του ήταν. Ή μήπως όχι; Οι κουμπάροι για λίγο ξαπόστασαν και ξανά προς την δόξα τραβούν! Ενεργοποιούνται ποικιλοτρόπως συν τα τέκνοις, αλλά έχουν γνώση οι φύλακες. Πλησιάζουν και εκλογές στην ΕΠΟ και ορισμένοι θα μας πασάρουν το νέο για να διαδεχθεί το...παλιό. Έλα όμως που το νέο, είναι ακριβώς το ίδιο...παλιό. Κάτι σαν τα κόμματα στην Ελλάδα. Θα επανέλθω γιατί η υποκρισία στη Νύφη του Θερμαικού έχει χτυπήσει κόκκινο! Το αγαπημένο χρώμα πολλών...μακεδονομάχων και ας... στήνουν καυγάδες για τα μάτια του (υπόλοιπου) κόσμου.

ΥΓ1 Ο ουραγός της Α1 κέρδισε σε ένα πολύ σημαντικό ματς για την παραμονή και είναι εκπληκτική η... γλώσσα που βγήκε από όσους μεγάλωσαν ακούγοντας το Πότε; Ποτέ και πανηγυρίζουν γιατί στην νεότερη ιστορία τερμάτισαν κάποιες φορές ποιο πάνω από τον μόνιμο αγωνιστικό τους εφιάλτη! Αλήθεια το συμβόλαιο του Σόφο πότε ολοκληρώνεται; Πριν ή μετά τα Χριστούγεννα; Γιατί ακούω και διαβάζω για συνάντηση στα πλέι-οφ. Πέρα του ότι πρέπει να μπεις στα πλέι-οφ, είσαι σίγουρος ότι θα είναι ο Σόφο στην... Ελλάδα;

ΥΓ2 Πολύ καλή η κίνηση της ΑΕΚ με Μαυροειδή και ίσως να είναι μία κίνηση που πρέπει να οδηγήσει Λάσκαρη και Πρίφτη σε επαναπροσδιορισμό ορισμένων δεδομένων. Αυτοί όμως ξέρουν σε κάθε περίπτωση- και το πιστεύω- καλύτερα.

ΥΓ3 Η φωτογραφία του παίκτη που είχε δηλώσει ότι "Ο Κάκος νομίζει ότι είναι ο Κολίνα, αλλά ο Κολίνα είναι μόνο ένας! Ήρθε εδώ για να μας κλέψει. Μας κορόιδεψε. Το έχω ξαναπεί. Ο Κάκος είναι ο χειρότερος διαιτητής στην Ελλάδα και όταν παίζει στην Τούμπα κάνει τα ίδια". Προφανώς επειδή του χάρισε 3-4 κόκκινες σε διάφορα ματς (μπουνιά σε Ντιόγο, κλωτσιά σε Χαβίτο) νόμιζε ότι μπορεί να το κάνει σε κάθε ματς χωρίς τιμωρία, αλλά πλέον αυτές οι δηλώσεις έχουν δώσει την θέση τους σε αγκαλιές και φιλιά υπό τον ίδιο εργοδότη!

Πηγή: gazzetta.gr