Eπιθετικό ποδόσφαιρο δεν υποσχέθηκε. Το αντίθετο. Είπε , ότι η επίθεση φέρνει εισιτήρια και η άμυνα φέρνει τίτλους. Πρωταθλήματα και κύπελλα δεν υποσχέθηκε. Απλά έδειξε, ότι γνωρίζει πολύ καλά το μέγεθος της ομάδας, που βρίσκεται, αναφερόμενος στα πρωταθλήματα, που έχει κατακτήσει ο Παναθηναϊκός. Δεν ζήτησε χρόνο για να κριθεί. Είπε ξεκάθαρα, ότι τα αποτελέσματα θα κρίνουν την δουλειά του. Ο Αντρέα Στραματσόνι έκανε στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου αυτό, που δεν έκαναν οι προκάτοχοί του εδώ και χρόνια. Δεν είπε τίποτα από αυτά, που θέλει ο κόσμος να ακούει από τον προπονητή. Αυτό για μένα δείχνει, ότι ο συγκεκριμένος προπονητής θέλει να κριθεί στο γήπεδο και δεν του αρέσουν τα πολλά λόγια. Μπορεί να φύγει αποτυχημένος το καλοκαίρι. Μπορεί, όμως , να πετύχει πράγματα, που κανένας δεν πιστεύει βλέποντάς τον σήμερα. Όλα στο ποδόσφαιρο είναι.

Το σίγουρο είναι, ότι πρόκειται για έναν σοβαρό και νέο άνθρωπο, που βλέπει τον Παναθηναϊκό σαν βήμα προόδου στην καριέρα του. Και αυτό του δίνει ένα παραπάνω κίνητρο, για να δουλέψει και να πετύχει. Εξυπνος είναι. Δεν θέλει πολύ για να το καταλάβεις. Ο τρόπος, που μιλάει, αυτά που λέει παραπέμπουν σε έναν άνθρωπο, που είναι συνειδητοποιημένος . Αγγλικά μιλάει πολύ καλά, πράγμα δύσκολο για τους Ιταλούς προπονητές. Ο ίδιος είπε, ότι θα μάθει και ελληνικά. Και στη συνέντευξη Τύπου και στους παίκτες από την πρώτη μέρα. Για θέματα τακτικής δεν θέλησε να πει πολλά πράγματα πέρα από το ότι στο μυαλό του είναι το 4-4-2 , αλλά όχι μόνο αυτό. Ούτε για το ματς με τον Ολυμπιακό έδωσε καμία υπόσχεση. Στις επίμονες ερωτήσεις είπε, ότι είναι νωρίς να πει κάτι και ότι θέλει να δει όλους τους παίκτες , μετά και την επιστροφή των διεθνών, για να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα.

Επαναλαμβάνω δεν ξέρω τι θα κάνει ο Ιταλός στο γήπεδο, αλλά μπροστά στα μικρόφωνα έδειξε μία σοβαρότητα και μία σεμνότητα, που δεν συναντάς συχνά από ξένους προπονητές, που έρχονται να δουλέψουν στην χώρα μας.

Πηγή: gazzetta.gr