Σε ένα παιχνίδι το οποίο ξεκίνησε με αρκετά λάθη η ομάδα του Νίκου Γκουλή ήταν αυτή η οποία μόλις στο 6΄ άνοιξε το σκορ όταν έπειτα από σέντρα του Φραγκουλάκη ο Μητσόπουλος στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα με το κεφάλι την έστειλε στα δίχτυα του Μαρινάκη. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και στο 8΄ είχαν πολύ καλή ευκαιρία για να κάνουν το 2-0, το διαγώνιο όμως σουτ του Περογαμβράκη πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία της ομάδας της Ανατολικής Αττικής.

Από το σημείο εκείνο και μετά ο Όμιλος ήταν αυτός ο οποίος κατάφερε να διαχειριστεί με επιτυχία το υπέρ του σκορ, ενώ στο 25΄ οι Κρητικοί έφτασαν για ακόμα μια φορά στο 2-0 η κεφαλιά όμως του Κώτσιου αποκρούστηκε εντυπωσιακά σε κόρνερ από τον Μαρινάκη, με το υπάρχον σκορ να μένει ως έχει μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο ΟΦΗ μπήκε το ίδιο δυνατά στο ματς όπως και στο πρώτο μέρος με συνέπεια να έχει δύο καλές φάσεις. Αρχικά στο 53΄ με το σουτ του Κώτσιου να μην έχει το αποτέλεσμα το οποίο ο ίδιος θα ήθελε και εν συνεχεία στο 57΄με την κεφαλιά του Πατηνιώτη να περνάει ελάχιστα άουτ από την εστία των φιλοξενούμενων. Στο 61΄ η ομάδα του Βαγγέλη Γούτη έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Βασιλείου για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Περογαμβράκη. Οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι είχαν καταφέρει να ισορροπήσουν τον ρυθμό του αγώνα, οδήγησαν το ματς στη δύναμη με συνέπεια να υπάρχουν σκληρά μαρκαρίσματα κάτι το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να αποχωρήσει τραυματίας ο Φαμπίνιο στο.

Στο 77΄το σουτ του Φραγκουλάκη έφυγε ελάχιστα άουτ από την εστία του Μαρινάκη, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κασμερίδης κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του σε ευκαιρία των φιλοξενούμενων. Παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα η ομάδα της Βάρης κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 81΄ με τον Ιβάνοφ δίνοντας έτσι νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Από το σημείο εκείνο και μετά ο ΟΦΗ ενέτεινε τις προσπάθειες του προκειμένου να φτάσει στο νικητήριο γκολ, κάτι το οποίο θα μπορούσε να είχε συμβεί σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά στο 86΄ όταν και ο Φραγκουλάκης αστόχησε σε πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Κοιλιάρας και στο 91΄ όταν και το σουτ του Τζέκου σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Μαρινάκη με το υπάρχον σκορ να μένει ως έχει μέχρι το φινάλε του αγώνα.