Facebook Pixel Κόλκας: Ώρα σταθερότητας
| 2015-11-16 21:32:00

Κόλκας: Ώρα σταθερότητας

Κόλκας: Ώρα σταθερότητας

Ξαναμπαίνουμε σε αγωνιστική δράση στην εβδομάδα αυτή και η αλήθεια είναι πως για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ τα καλά αποτελέσματα είναι μονόδρομος. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Είναι μονόδρομος γιατί κακά τα ψέματα. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ομάδα τύπου Ξάνθης που μπορεί ανέμελα να δουλεύει διάφορα πρότζεκτ χωρίς να παίρνει αποτελέσματα.

Ο Τούντορ έχει δώσει το στίγμα του, φαίνεται πως αντιλαμβάνεται καλά την κατάσταση, φαίνεται πως θα επιδιώξει να σταθεροποιήσει έναν κορμό που θα του δώσει αποτελέσματα.

Αυτό που οφείλει βέβαια να κάνει πρώτα απ όλα ο Κροάτης, είναι να βρει ο ίδιος την ηρεμία που θα μεταφέρει στην ομάδα του. Είναι ίσως το σημαντικότερο κομμάτι που πρέπει να διαχειριστεί για να σταθεροποιηθεί η ομάδα σε καλά επίπεδα.

Για όσους παρακολουθούμε την ομάδα από την αρχή, είναι γνωστό πως θα δυσκολευόταν να βρει σταθερότητα πριν τον Δεκέμβρη και πως θα περνούσε κοιλιά στο διάστημα Οκτώβρη – Νοέμβρη. Για να επιβεβαιωθούν τα όσα γνωρίζαμε, θα πρέπει από εδώ και στο εξής η ομάδα να βρει σταθερότητα.

Μετά τον τραυματισμό του Κόστα, αυτό που αναμένεται να δούμε είναι το αν θα σταθεροποιηθεί η τετράδα στην άμυνα ή όχι. Έχοντας λιγότερα στόπερ είναι πολύ πιθανό να πάει στη τετράδα μονίμως, να σφίξει τον άξονα με Τζιόλη – Χαρίση για να μην υπάρχουν θέματα ανασταλτικά, να «πλαγιάσει» τους Ροντρίγκες και Μακ και όπως ενημέρωσε στην δημόσια τοποθέτηση της περασμένης Παρασκευής, να παίξει με δίδυμο στην επίθεση τους Κλάους – Μπερμπάτοφ.

Το κλασικό 4-4-2 που έχει χαρακτηριστικά 4-2-4 και ειδικά στους αγώνες της Τούμπας είναι λειτουργικό.

Είναι πρώτα απ όλα γιατί Τζιόλης και Χαρίσης έχουν τα χαρακτηριστικά που καλύπτουν τα νότα της ομάδας, οι Ροντρίγκεζ και Μακ έχουν την ταχύτητα να καλύψουν τον χώρο τους, Μπερμπάτοφ και Κλάους έχουν τον τρόπο να γεμίσουν την περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ μέσα από αυτή την προσέγγιση δείχνει πιο ικανός να πάρει αυτό που θέλει και όσον αφορά στη διαχείριση του αγώνα, έχει τις εναλλακτικές να διαχειριστεί το αποτέλεσμα.

Το τι έχει ο Τούντορ στο μυαλό του βέβαια είναι κάτι που θα το δούμε μέσα στην εβδομάδα. Μπορεί να επιμείνει στο 3-5-2, μπορεί και όχι. Πάντως για τον ίδιο απ ότι φάνηκε ο σχηματισμός δεν είναι κάτι σημαντικό. Τουλάχιστον όχι τόσο όσο η νοοτροπία και η αλήθεια είναι πως από το δεύτερο ημίχρονο της Τρίπολης και μετά, εκεί φάνηκε πως μπάζει η ομάδα.

Η νοοτροπία βέβαια αλλάζει μέσα από νίκες και βέβαια μέσα από προσθήκες ποιότητας – προσωπικότητας.

Η βάση των νεαρών και αθλητικών παικτών στο ρόστερ είναι σίγουρα καλή, όμως αν δεν προστεθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα δίνει στην ομάδα το δικαίωμα να διαχειριστεί καλύτερα τα παιχνίδια, δεν θα μπορέσουμε να δούμε έναν ΠΑΟΚ υψηλών προδιαγραφών.

ΥΓ Στο τμήμα μπάσκετ χρειαζόμαστε περισσότερη ηρεμία. Τα 4 στα 26 τρίποντα δείχνουν πως η ομάδα ακόμη δεν πιστεύει στις δυνάμεις της. Η προσθήκη του Σόφο πάντως δίνει πολλά και θα δώσει ακόμα περισσότερα, αρκεί ο παίκτης να έχει υγεία. Το πρόγραμμα που θα φέρει νίκες υπάρχει. Άγχος δεν θέλει. Αντιθέτως χρειάζεται καθαρό μυαλό έτσι ώστε μέχρι τα πλέι οφς να κλείσουμε μεγάλα στόματα.

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags