Την πρώτη της νίκη (και δεύτερη εκτός έδρας) με τον Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο πέτυχε η ΑΕΚ στην Κομοτηνή, όπου έδειξε πως κρατούσε το αποτέλεσμα, αλλά κοψοχολιασε τους οπαδούς της στο τέλος.

Το βάπτισμα του πυρός...

Την πρώτη του συμμετοχή σε επίσημο παιχνίδι της ΑΕΚ πραγματοποίησε ο Θέσαρ Άρθο στην Κομοτονή. Ο Γκουστάβο Πογιέτ τον εμπιστεύτηκε ως παρτενέρ του Δημήτρη Κολοβέτσιου στο κέντρο της άμυνας και απ'ότι φάνηκε δεν ήταν το κάτι το ιδιαίτερο ούτε προσέδωσε σιγουριά. Ο Μπαρόχα υπερασπίστηκε την εστία της Ένωσης, ακραίοι αμυντικοί τοποθετήθηκαν ο Σοϊλέδης και ο Γκάλο, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Στο κέντρο, ο Σιμόες είχε ρόλο κόφτη, με τον Μάνταλο και τον Γιόχανσον να αγωνίζονται μπροστά του ως εσωτερικοί μέσοι. Στην αριστερή πτέρυγα έπαιξε ο Μπουονανότε, στη δεξιά ο Μπαρμπόσα και μοναδικός προωθημένος ο Αραβίδης, ο οποίος συμπλήρωνε το 4-3-3 του Ουρουγουανού τεχνικού.

Σουηδικό χτύπημα

Το νέο κουστούμι που φόρεσε η ΑΕΚ στο ματς με τον Πανθρακικό φαίνεται να αποδίδει καρπούς. Η Ένωση είχε τον πρώτο λόγο στις κινήσεις, πίεσε ψηλά τους γηπεδούχους, δημιούργησε ευκαιρίες μία εκ των οποίων οδήγησε στο 1-0. Στο 18' ο Μπαρμπόσα είχε φοβερή έμπνευση, έκανε μία σέντρα σουτ, ο Γιόχανσον έβαλε το κεφάλι, ο Πασχαλάκης αιφνιδιάστηκε, έπεσε αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα. Η ομάδα της Θράκης προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια, αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Δικεφάλου. Έτσι προσπάθησε να γίνει απειλητική με δυνατά μακρινά σουτ, τα οποία εξουδετέρωνε άλλοτε εύκολα και άλλοτε δύσκολα ο Μπαρόχα, ο οποίος δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν και πολύ σταθερός στις επεμβάσεις του. Ειδικά σε δύο περιπτώσεις (30' και 45') έχασε το τόπι μέσα απ'την αγκαλιά του.

Γκολ, μείωση και αλλαγή συστήματος

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε με την ίδια διάθεση. Οι παίκτες του Πογιέτ έριξαν όλες τις δυνάμεις τους για την επίτευξη ενός ακόμα τέρματος, το οποίο μπήκε μεν από πέναλτι στο 61', αλλά κερδηθηκε, ύστερα από πανέμορφη συνεργσαία μεταξύ Αραβίδη-Μπουονανότε και Μάνταλου, ο οποίος και ανετράπη απ'τον Πασχαλάκη και ο Αργεντινός μετουσίωσε σε τέρμα, απ'τα 11 βήματα. Οι γηπεδούχοι όμως δεν αποδέχτηκαν εύκολα την ήττα του. Πίεσαν για να μειώσουν το σκορ και να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Οι ελπίδες τους αναπτερώθηκαν στο 68', όταν έγινε το 1-2 με τον Ροτζέριο, του οποίου το σουτ κόντραρε στον Άρθο και κατέληξε στα δίχτυα, αιφνιδιάζοντας τον Μπαρόχα.

Στη συνέχεια όμως ο Πογιέτ έκανε πιο αμυντικό το σχήμα του για να κρατήσει το σκορ. Ο Ουρουγουανός ήταν παραπονεμένος απ'τον Μάνταλο, επειδή δεν τηρούσε τα αμυντικά του καθήκοντα, τον αντικατέστησε με τον Κορδέρο και στη θέση του Μπαρμπόσα έριξε τον Λαμπρόπουλος. Φυσικά η διάταξη της ΑΕΚ άλλαξε από 4-3-3 σε 3-5-2.

Πάντως η Ένωση θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το ματς, αν ο Μπουονανότε δεν κατέστρεφε μία αντεπίθεση στο 82'. Ύστερα από απομάκρυνση της μπάλας, ο Αργεντινός πήρε την μπάλα πίσω απ'το κέντρο, έτρεξε μόνος του στον αιφνιδιασμό με δύο αμυντικούς να τον ακολουθούν, αλλά τελευταία στιγμή στραβοπάτησε, έχασε την μπάλα και έτσι χαραμίστηκε η ευκαιρία. Τρίτο γκολ δεν μπήκε ούτε με την αλλαγή του Τζιμπούρ, ο οποίος μπήκε για πέντε λεπτά αντί του Αραβίδη, ίσα-ίσα για να πάρει λίγο επίσημο αγωνιστικό χρόνο στα πόδια του.

Έτσι παρέμεινε το 1-2, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι η ΑΕΚ έπαιξε με 10 στις καθυστερήσεις, αφού τραυματίστηκε ο Άρθο και δεν μπορούσε να κάνει άλλη αλλαγή. H Ένωση είναι 4η με 20 βαθμούς και ο Πανθρακικός παραμένει τελευταίος με 4.


Πανθρακικός (Ελευθερόπουλος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης (35' Μπουγαΐδης), Ποτουρίδης, Παπαχρήστος, Μεχία, Λαδάκης, Ντιγκινί, Μπαϊκαρά, Φερνάντεθ (46' Μάρτινς), Χασομέρης

ΑΕΚ (Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο, Σοϊλέδης, Σιμόες, Μάνταλος (74' Κορδέρο), Γιόχανσον, Μπουονανότε, Μπαρμπόσα (74' Λαμπρόπουλος), Αραβίδης (85' Τζιμπούρ).