O Εργοτέλης ήταν αυτός ο οποίος μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι από την ομάδα των Χανίων και στο 3΄ είχε την πρώτη του καλή στιγμή προκειμένου να προηγηθεί στο σκορ ο Αγριμάκης όμως βγήκε από την εστία προτού ο Παμλίδης γίνει επικινδύνος και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο 35΄ το συγκρότημα του Σταύρου Λαμπράκη είχε την πρώτη του αξιόλογη φάση στο παιχνίδι με τα σουτ των Καλέ και Μάνου να κόβονται σε κόρνερ πό τους αμυντικούς των γηπεδούχων.

Όσο η ώρα περνούσε, τόσο το συγκρότημα του Ηρακλείου ήταν αυτό που ενέτεινε τις όποιες προσπάθειες του προκειμένου να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ, κάτι το οποίο θα μπορούσε να είχε συμβεί στη φάση του 42΄ με τον Αγριμάκη να διώχνει σε κόρνερ και προτού ο Παμλίδης γίνει επικίνδυνος. Ότι δεν είχαν καταφέρει μέχρι τότε στο ματς οι «κιτρινόμαυροι», το πέτυχαν στο 45΄ χάρη σε τακουνάκι του Παμλίδη αποτέλεσμα το οποίο έμελε να είναι και το τελικό του ημιχρόνου. Στην επανάληψη η ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερα στο ματς και στο 57΄ έφτασε μια ανάσα από το 1-1, το σουτ όμως του Μάντζη πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Αθανασίου.

Ότι δεν κατάφερε σε εκείνο το χρονικό σημείο η ομάδα του Καστελίου, το πέτυχε στο 61΄ με το σουτ του Βαττή. Το γκολ αυτό αφύπνισε τον Εργοτέλη ο οποίος στο 64΄ έφτασε κοντά στο 1-2 το σουτ όμως που επιχείρησε ο Ντος Σάντος σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Αγριμάκη. Αυτό το οποίο δεν μπόρεσε να πετύχει η ομάδα του Ηρακλείου στην εν λόγω φάση, το πέτυχε ο Κισσαμικός στο 75΄με Μάντζη να χτυπάει εκ νέου. Από το σημείο εκείνο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, κάτι το οποίο ήταν υπέρ των γηπεδούχων στην προσπάθεια που έκανα να διαχειριστούν με επιτυχία το υπέρ τους σκορ το οποίο έμελε να είναι και το τελικό του αγώνα.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Αγριμάκης, Σακελλαρίου, Σελινιωτάκης (9' λ.τ. Σμίλτος), Τσερκέζος, Γιαννίτσης, Λώττας, Πότσι, Ταραλίδης, Μάνιας (65' Βλάχος), Βαττής (78' Τσικουδάκης), Μάντζης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Σταύρος Λαμπράκης): Αθανασίου, Μάνος (79' Δωματάς), Κούτρης, Γιαλούσης, Πίτσος, Κυριακόπουλος, Στεφάνοβιτς, Καλέ, Κ. Καμαρά, Ντος Σάντος (72' Μπουρσέλης), Παμλίδης (76' Ίνιατς)