Υπάρχει λοιπόν ακόμα ζωή στον... πλανήτη Πανθρακικό; Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου πέρασε από μια -πάλαι ποτέ- δύσκολη έδρα με 1-2, παίρνοντας την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα εκτός έδρας! Οι Θράκες προηγήθηκαν στο 41` με τον Μελίσση, ο Ναπολεόνι με απευθείας εκτέλεση φάουλ και τη συνδρομή του... γκολκίπερ Πασχαλάκη ισοσφάρισε στο 78`, αλλά ήρθε ο Ηλιάδης στο 81` να γράψει το τελικό 1-2! Με τη νίκη αυτή ο Πανθρακικός έφτασε στους 7 βαθμούς την Καλλονή (έχει ματς λιγότερο) και δείχνει να μην τα παρατάει! Πολύ κακός και πάλι ο Ατρόμητος που δεν λέει να σηκώσει κεφάλι ούτε με τον Δέλλα, μετρώντας πλέον 5 σερί ήττες εντός έδρας...

"Ψυχρολουσία"!

Οι παίκτες του Ατρομήτου μπήκαν δυνατά στα πρώτα λεπτά και στο 2΄ το ανάποδο ψαλίδι του Μπρίτο από καλή θέση πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Γοδόι, ο οποίος σούταρε δυνατά από το ύψος της περιοχής αλλά ούτε αυτός βρήκε στόχο.

Αυτές ήταν και οι δύο μοναδικές καλές στιγμές του Ατρομήτου στο πρώτο μέρος. Ο Πανθρακικός ήταν καλά κλεισμένος και οι παίκτες του έκοβαν κάθε προσπάθεια των γηπεδούχωννα απειλήσουν. Οι φιλοξενούμενοι όσο παιρνούσε η ώρα έπαιρναν περισσότερα μέτρα και σε συνδυασμό με την ανικανότητα των Περιστεριωτών να απειλήσουν, έδειχναν ότι μπορούν να πάρουν κάτι από αυτό το ματς.

Το πρώτο καμπανάκι για την άμυνα του Ατρομήτου χτύπησε στο 37΄ με τον Μουδούρογλου να αστοχεί από καλή θέση, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Έτσι στο 41΄ ήρθε το γκολ για της ομάδας της Κομοτηνής, η οποία εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Ατρομήτου στα στημένα. Επειτα από εκτέλεση κόρνερ και αναμπουμπούλα μέσα στην περιοχή, ο Ποτουρίδης πάσαρε στον Μελίσση και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-1, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Έγινε... "ροντέο"!

Ο Δέλλας προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και πέρασε στο παιχνίδι τους Μαρσελίνιο, Ουσέρο, αντί των Λε Ταλέκ και Μπιτόλο. Ο Ατρόμητος απείλησε στο 51΄ με το σουτ του Ναπολεόνι να αποκρούει ο Πασχαλάκης και τον Ουσέρο να μην προλαβαίνει να την σπρώξει στην κενή εστία. Απο εκεί και πέρα δεν διαφοροποιήθηκε κάτι σε σχέση με την εικόνα του πρώτου μέρους, με τον Πανθρακικό να διαχειρίζεται στα μέτρα του το παιχνίδι και να απειλεί από εκτελέσεις κόρνερ.

Μετά το 60΄ το άγχος φαινόταν να κυριεύει τους γηπεδούχους, ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πιο σίγουροι και αμύνονταν σωστά, χωρίς να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Η λύση για τον Ατρόμητο ήρθε τελικά από μια στημένη φάση και συγκεκριμένα από την εύστοχη εκτέλεση φάουλ του Ναπολεόνι στο 78΄. Το 1-1 έκανε ροντέο την αναμέτρηση στα τελευταία λεπτά, με τις τακτικές και τα συστήματα να παιρνούν σε δεύτερη μοίρα.

Ο Ατρόμητος είχε ανέβει για να πετύχει το γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα και στο 82΄ σε μια ιδανική αντεπίθεση ο Πανθρακικός πήρε και πάλι το προβάδισμα με τον Ηλιάδη να κάνει από κοντά το 1-2. Στο 88΄ ο Μαρσελίνιο πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του σταμάτησε πάνω στον Πασχαλάκη στην τελευταία καλή στιγμή του Ατρομήτου να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ατρόμητος (Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κούρος, Λαζαρίδης, Κοντοές, Κιβρακίδης (72΄ Μ. Στόιτσεφ), Γοδόι, Μπιτόλο (46΄ Ουσέρο), Μπρίτο, Γκαρσία, Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ (46΄ Μαρσελίνιο)

Πανθρακικός: (Ελευθερόπουλος): Πασχαλάκης, Ποτουρίδης, Σερφά, Μελίσσης, Παπαγεωργίου, Μεχία, Λαδάκης (66΄ Ηλιάδης), Ροτζέριο (63΄ Σέτι), Χαβίτο, Χασομέρης (36΄ Μουδούρογλου), Ντικινί

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)