Facebook Pixel Βάρντι τον λένε! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2015-11-28 22:28:00

Βάρντι τον λένε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Βάρντι τον λένε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τζέιμι Βάρντι έκανε ένα μυθικό ρεκόρ και η Λέστερ πήρε την ισοπαλία (1-1) από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παραμένοντας στην πρώτη θέση της Premier League «παρέα» με τη Σίτι!

Ο 28χρονος έχει πάρει από το χέρι την ομάδα του (με άξιους συμπαραστάτες τους Μάχρεζ, Ολμπράιτον, Ντρίνκγουοτερ και ανά διαστήματα τον Ουγιόα) και πλέον έχει φτάσει τα 14 τέρματα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ένα και δύο περισσότερα από όσα είχαν πετύχει ολόκληρη την σεζόν οι Τόνι Κότι (1999-2000) και Λες Φέρτιναναντ (2003-2004) από τότε που η Πρέμιερ Λιγκ πήρε την μορφή που την ξέρουμε σήμερα.

Στην βαθμολογία, οι «αλεπούδες» ανέβηκαν στους 29 βαθμούς και δεν άφησαν σε... ησυχία την Μάντσεστερ Σίτι (που είναι πρώτη στην ισοβαθμία), ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» κινδυνεύουν να πέσουν στην 4η θέση εάν η Άρσεναλ πάρει το τρίποντο αλλά και να δουν την Τότεναμ να μειώνει στον πόντο, εφόσον φυσικά κάνει κι αυτή το καθήκον της.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Λέστερ κρατούσε στάση αναμονής απέναντι στην αντίπαλό της με σαφή προσανατολισμό στις αντεπιθέσεις. Ο Κλάουντιο Ρανιέρι είχε ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του πίεση ψηλά, κάτι που έδειχνε να λειτουργεί αφού ναι μεν η Γιουνάιτεντ είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για να απειλήσει.

Ο πρώτος ουσιαστικός κίνδυνος μπροστά και από τις δύο εστίες δημιουργήθηκε στο 18ο λεπτό όταν ο Ολμπράιτον επεδίωξε να βρει τον Βάρντι, αλλά ο Άγγλος επιθετικός δεν μπόρεσε να κάνει επαφή με την μπάλα για να την στείλει με κατεύθυνση προς το τέρμα του Ντε Χέα. Τελικά η ιστορία γράφτηκε έξι λεπτά αργότερα.

Σε μια ακόμη κόντρα των «αλεπούδων» ο Κρίστιαν Φουχς έβγαλε υποδειγματική no look πάσα τον 28χρονο στην πλάτη της άμυνας και ο δεύτερος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Ντε Χέα για να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Πρέμιερ Λιγκ που βρίσκει δίχτυα σε 11 διαδοχικά ματς, ξεπερνώντας τον Φαν Νίστερλοϊ.

Την λάμψη του συμπαίκτη του από εκείνο το σημείο και μετά έκλεψε ο Ρίγιαντ Μάχρεζ, που με τον μαγικό τρόπο παιχνιδιού του δημιούργησε αρκετά προβλήματα στα μετόπισθεν των [κόκκινων διαβόλων». Στο 31' ο Αλγερινός δεν κατάφερε να κάνει το 2-0 από δύσκολη γωνία, ενώ δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση των 45' ο Οκαζάκι παραλίγο να βρεθεί με την μπάλα στα πόδια μέσα στην μικρή περιοχή, αλλά ο κίνδυνος απομακρύνθηκε.

Το σκορ άλλαξε (1-1) και πάλι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ να ξεφεύγει της προσοχής των αμυνόμενων και με ωραία κεφαλιά να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα για τον σύλλογο και παράλληλα να γίνεται ο πρώτος Γερμανός που είχε αυτήν την τιμή.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με… μισή ευκαιρία για τον Βάρντι, και αυτό γιατί η σέντρα του Ολμπράιτον πέρασε λίγο πιο πάνω από το κεφάλι του με αποτέλεσμα να μην τεσταριστούν τα αντανακλαστικά του Ντε Χέα. Η κατοχή βρισκόταν και πάλι στα πόδια των παικτών του Φαν Χάαλ, ωστόσο και πάλι η πρώτη πιο κλασσική ευκαιρία ανήκε σε αυτούς του Ρανιέρι.

Κύριος υπαίτιος στο να μην γίνει το 2-1 ήταν ο Ισπανός τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, αποκρούοντας με το πόδι την προσπάθεια του Ουγιόα που είχε περάσει στο ματς στιγμές νωρίτερα. Όπως έκανε χώρο ο Οκαζάκι, έτσι έγινε και με τον Ρούνεϊ, που αντικαταστάθηκε από τον Μέμφις, για να μπει ένα τέλος σε ακόμη ένα κακό φεγγάρι του αρχηγού της Γιουνάιτεντ και της εθνικής Αγγλίας.

Στο 73' ο Φουχς έβγαλε μια ακόμη πολύ όμορφη μπαλιά, όμως ο αμαρκάριστος Ουγιόα δεν… ντύθηκε Βάρντι και έστειλε ψηλά την μπάλα. Παρόμοια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Μέμφις έξι λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90'.

Πηγή: england365.gr


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags