Facebook Pixel Τρομοκρατική ΑΕΚ!
| 2015-12-06 20:07:00

Τρομοκρατική ΑΕΚ!

Τρομοκρατική ΑΕΚ!

Με τον Τζιμπούρ να βρίσκει δίχτυα μετά από 5 χρόνια με την κιτρινόμαυρη φανέλα, η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 της Καλλονής και διατηρήθηκε 2η. Ο Αραβίδης τα άλλα δύο γκολ.

Με 3-0 επικράτησε η ΑΕΚ της Καλλονής σε ένα ματς που έβγαλε πολύ δύναμη, πάθος και θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα γκολ.

Έκπληξη με Μάνταλο!

Πριν τον αγώνα με την Καλλονή, αποτέλεσε αίνιγμα για τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ, ο τρόπος με τον οποίο θα στήσει ο Πογιέτ την ομάδα. Ο Ουρουγουανός δεν έδειξε ποτέ τα σχέδιά του στην προετοιμασία της Ένωσης και κράτησε μυστική την 11άδα με το ματς της Κυριακής. Η ανακοίνωση του αρχικού σχήματος επιφύλαξε μία έκπληξη. Ο Πέτρος Μάνταλος έκατσε στον πάγκο, όπως και ο Βάργκας, ο οποίος παρότι εξέτισε την ποινή του για την αποβολή στον αγώνα με τον Αστέρα, δεν βρέθηκε στο αρχικό σχήμα. Ο Ουρουγουανός τεχνικός παρέταξε τον Δικέφαλο με τον Μπαρόχα στο τέρμα, αμυντική τετράδα τους Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο Γιόχανσον και κόφτη μπροστά τους τον Σιμόες. Εσωτερικοί μέσοι τοποθετήθηκαν ο Γιόχανσον με τον Μπουονανότε, στις πτέρυγες ο Αραβίδης αριστερά, εν τη απουσία του τιμωρημένου Μπαρμπόσα και ο Πλατέλλας δεξιά. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Τζιμπούρ.

Καθάρισε γρήγορα

Απ'το ξεκίνημα της αναμέτρησης η ΑΕΚ έδειξε διάθεση να τελειώσει την υπόθεση νίκη άμεσα. Οι «κιτρινόμαυροι» κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα, παίζοντας με τη μία, προκειμένου να... ζαλίσουν τον αντίπαλό τους. Η “μεθοδολογία” τους απέδωσε καρπούς, αφού μόλις στο 5' η Ένωση ήταν μπροστά στο σκορ, ύστερα από ωραία ενέργεια του Γιόχανσον, και σέντρα από αριστέρα που αξιοποίησε ο Τζιμπούρ, ο οποίος βρήκε δίχτυα μετά από 5 χρόνια με τη φανέλα του Δικεφάλου. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν δίνοντας χώρο στην ομάδα της Λέσβου, η οποία βγήκε μπροστά, πίεσε, αλλά χωρίς αποτελεσματικότητα. Στο 19' ήρθε και το δεύτερο γκολ του Δικεφάλου και κάπου εκεί τελείωσε το ματς. Αυτή τη φορά, ο Ντίντακ ήταν αυτός που έβγαλε τη σέντρα και ο Αραβίδης πέτυχε το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι έβαλαν δύσκολα στην ΑΕΚ, βγήκαν μπροστά και προσπάθησαν να μειώσουν. Σε μία φάση μάλιστα θα μπορούσαν να το είχαν καταφέρει, αλλά Μπαρόχα και Γκάλο διατήρησαν το μηδέν στο 60'. Τρία λεπτά αργότερα οι «κιτρινόμαυροι» πέτυχαν και τρίτο γκολ, κλειδώνοντας για τα καλά τον άσο. Σκόρερ χρίστηκε ξανά ο Αραβίδης, ο οποίος πανηγύρισε (όπως πάντα) με την ψυχή του, αφού πέτυχε γκολάρα με γυριστό σουτ. Οι παίκτες του Πογιέτ είχαν και άλλες ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ, αλλά δεν κατάφεραν να τις μετουσιώσουν σε γκολ (με Βάργκας και Μάνταλ). Ειδικά ο Μπουονανότε, ο οποίος δεν ήταν σε καλή μέρα... Έτσι παρέμεινε το 3-0, με την Ένωση να παραμένει 2η βαθμολογία, ενώ η Καλλονή είναι τελευταία.


ΑΕΚ (Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Μπουονανότε, Γιόχανσον, Αραβίδης, Πλατέλλας (63' Βάργκας), Τζιμπούρ (75' Μάνταλος).

Καλλονή (Θεοδωρίδης): Χογκ, Τσιαμούρης, Βάλιος, Αντέτζο (65' Ξυδάς), Γιορέντε, Κεϊτά, Χιντασέλι (65' Ουκα), Γεωργίου, Καλτσάς, Σαμπά, Μανούσος.

Διαιτητής: ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΗΛΟΣ
Βοηθοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΓΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΔΙΠΛΑΡΗΣ
Τέταρτος Διαιτητής: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΑΪΔΑΡΗΣ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags