Facebook Pixel Εντάξει δεν φταίει πάλι ο Τούντορ. Και ποιος φταίει;
| 2015-12-15 13:50:00

Εντάξει δεν φταίει πάλι ο Τούντορ. Και ποιος φταίει;

Εντάξει δεν φταίει πάλι ο Τούντορ. Και ποιος φταίει;

H νέα απώλεια βαθμών στη Λιβαδειά ξεσηκώνει ερωτήματα για τις διαρκείς αλλαγές στην 11άδα του ΠΑΟΚ, αλλά και για τις μεγάλες μεταπτώσεις στην απόδοση των παικτών. Γράφει ο Κώστας Χαλβατσιώτης.

Είναι τελικά ο γνωστός μας ΠΑΟΚ, αυτός που έμεινε ισόπαλος κόντρα στον Λεβαδειακό… Και δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που όντας αλάνθαστη κέρδισε μέσα στο «Βεστφάλενσταντιον» την Ντόρτμουντ. Είναι ο ΠΑΟΚ που δεν «ξέρει» να «καθαρίζει» τα παιχνίδια από νωρίς, είναι η ομάδα που δεν έχει ακόμη το «ειδικό βάρος» για να κερδίζει όλα τα παιχνίδια στην «μέτρα» της και στο τέλος – τέλος δεν είναι και η ομάδα του «κατεστημένου» για να κερδίζει και με το …στραγάλι!

Ο Μπερμπάτοφ ισχυρίζεται ότι δεν έκανε φάουλ ή ότι δεν σφυρίζεται τέτοιο φάουλ στην Αγγλία. Μα, στην Αγγλία δεν υπάρχει ούτε Λεβαδειακός ούτε Αρετόπουλος. Ούτε υπάρχει «παράγκα». Ούτε γίνεται σε κάθε παιχνίδι της Super League τέτοιο «αλησβερίσι» με την «σφυρίχτρα», όσο στην Ελλάδα.

Ο ΠΑΟΚ όμως θα έπρεπε πολύ προ του φάουλ που χρεώθηκε ο Βούλγαρος στράϊκερ να κερδίσει το παιχνίδι, να καθαρίσει την μπουγάδα και να φύγει ήρεμος από την Λεβαδειά. Αντιθέτως έμεινε με την πίκρα της ισοπαλίας, ακόμη περισσότερους βαθμούς πιο μακριά από την κορυφή, ενώ έχασε και λίγο έδαφος εκ νέου στην μάχη για την 2η θέση.

Ο «Δικέφαλος» είχε κάποιες ευκαιρίες την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι δεν είχαν την πιο δυναμική παρουσία. Ο «Δικέφαλος» όμως εμφάνισε πάλι μία ομάδα διαφορετική από εκείνη του προηγούμενου παιχνιδιού. Λες και είναι νόμος στον φετινό ΠΑΟΚ να γίνεται ροτέϊσον ακόμη και χωρίς λόγο. Για παράδειγμα ο Μυστακίδης δεν μπορεί να κουράστηκε με δύο παιχνίδια εδώ και δύο μήνες… Ούτε ο Τζιώλης μπορεί να γυρίζει στην άμυνα, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Ούτε να αλλάζει η μεσαία γραμμή διαρκώς.

Δεν φταίει ο Τούντορ θα πουν οι ακραιφνείς υποστηρικτές του, ειδικά μετά τη νίκη επί της Ντόρτμουντ. Αυτός ξέρει καλύτερα ποιος είναι ο πιο ετοιμοπόλεμος παίκτης του για να πάρει φανέλα, αυτός ξέρει και το πλάνο του αγώνα. Αλλά στην Λειβαδιά ποιο πλάνο εφάρμοσε; Ποιο πλάνο ήταν αυτό που θα του έδινε την νίκη; Γιατί δεν το βρήκε πάλι… Ή δεν ήξερε ποιο πλάνο είναι αυτό που φέρνει νίκη από νωρίς κι όχι με μία ασμφισβητούμενη φάση στο 93΄.

Δεν μπορεί στην ζυγαριά με τον Λεβαδειακό να γέρνει ποτέ η πλάστιγγα με τους γηπεδούχους, όταν η διαφορά δυναμικότητας και εμπειρίας είναι χαώδης. Και εδώ μπαίνει και η ευθύνη των παικτών γιατί ακόμη και αν φταίει ο Τούντορ, ε, αυτός δεν παίζει. Οι παίκτες αγωνίζονται και δεν μπορεί μετά τον «αέρα» που πήραν στο Ντόρτμουντ να «παγώνουν» τον κόσμο τους στην Λειβαδιά.

Επιστρέφοντας στο αγωνιστικό κομμάτι, είναι σαφές ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολύ δρόμο ακόμη για να σταθεροποιήσει την απόδοσή του. Και περισσότερο για να γίνει πιο ανταγωνιστικός. Έχει πολύ δρόμο και για να υλοποιήσει τους δύο εναπομείναντες στόχους της σαιζόν, την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα και του κυπέλλου. Και πολύ δουλειά. Και μεταγραφές. Ειδικά στην επίθεση και στην μεσσαία γραμμή. Κι αν δεν φταίει ο Τούντορ για τα ως τώρα «επιτεύγματα» του ΠΑΟΚ, φταίει σίγουρα και ο Ιβάν Σαββίδης που τον «στηρίζει» και που δεν τον …«στηρίζει» αφού τον άφησε χωρίς τους παίκτες που πραγματικά η ομάδα χρειαζόταν από το καλοκαίρι. Αν βάλει το χέρι στην τσέπη, προλαβαίνει πάντως το «αφεντικό» και τώρα να «σώσει την παρτίδα» της σαιζόν. Για να πάψει ο ΠΑΟΚ να περιμένει από παίκτες που κανονικά θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν κουνήσει μαντήλι, καθώς ήδη απέτυχαν να περάσουν τις εξετάσεις, ευρωπαϊκές κι εγχώριες.

Πηγή: sportit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags