Οι Κρητικοί έφτασαν πέρυσι στα προημιτελικά και θέλουν και φέτος να επαναλάβουν μια καλή πορεία. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη με την πρόκριση από την φάση των ομίλων, καθώς το 2-2 κόντρα στον Πανθρακικό στα Περιβόλια ήταν αρκετό για να τους δώσει το βαθμό που ήθελαν για να πάρουν το «εισιτήριο».

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ στο 8ο λεπτό.  Ο Ζδράβος τράβηξε τον Δεινόπαππα στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε  το πέναλτι. Ο Μασάδο εκτέλεσε, ο Πασχαλάκης απέκρουσε, ο Ρίκκα στην επαναφορά με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Στο ριπλέι της φάσης, φάνηκε ότι στην ανατροπή του Δεινόπαππα, ο επιθετικός των Χανίων είναι σε θέση οφσάιντ.

Η ισοφάριση ήρθε για την ομάδα της Κομοτηνής δέκα λεπτά αργότερα όταν ο Μαρκόπουλος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Ψάλτης με άπιαστο σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1.  Ο Πανθρακικός θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Νικόλτσης μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Διαμαντόπουλο, έβγαλε στον Χασομέρη, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο. 

Oι Ακρίτες μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ήθελαν τη νίκη για να πάρουν την πρόκριση, και κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ στο 55ο λεπτό όταν ο Νικόλτσης γύρισε τη μπάλα στον Μαρκόπουλο και αυτός σκόραρε με προβολή. Τρία λεπτά αργότερα, ο Γκέσιος έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ από πλάγια δεξιά και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη στην προσπάθεια των Κρητικών να απαντήσουν. 

Τελικά, η... απάντηση ήρθε στο 68' όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Μασάδο, ο Γκέσιος βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας του Πανθρακικού και ισοφάρισε σε 2-2 πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ του στο Κύπελλου μετά από τέσσερα χρόνια.  Ο ίδιος παίκτης, μάλιστα, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 69' για να πετύχει και τρίτο γκολ για τους γηπεδούχους.  

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Χανιά (Γιώργος Λυρώνης): Μπλάζιτς, Χατζηλιάδης, Μπριλάκης, Μασάδο, Δεινοπαπας (75' Σάντερσον), Ρίκκα (63' Νύκταρης), Σαϊνε, Γκέσιος (82' Σταματής), Διαμαντόπουλος, Καρτσάμπας, Τσούτσης. 
Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος) :Πασχαλάκης, Παπαχρήστος (58' Ποτουρίδης), Χασομέρης (46' Χαβίτο), Σέτι, Ζδράβος Ρίζος (70' Ροζέριο), Χρήστου, Μπουγαΐδης, Ψάλτης, Νικόλτσης, Μαρκόπουλος, Μουδούρογλου.

Η βαθμολογία του ομίλου 

ΠΑΟΚ 7

Χανιά 4

Πανθρακικός 4

Ολυμπιακός Βόλου 1

Πηγή: sdna.gr