Η ήττα στη Δράμα ήρθε ως φυσική συνέπεια αυτής της κατάστασης, αφού υπήρξαν και άλλα παιχνίδια νωρίτερα στα οποία ο Αρης ήταν από μέτριος έως και κακός.

Ωστόσο, θέλεις γιατί τον βοηθούσαν οι συγκυρίες, θέλεις γιατί οι αντίπαλοί του δεν είχαν τον τρόπο να το αξιοποιήσουν, κατάφερνε έστω και την τελευταία στιγμή να πετυχαίνει νίκες και να προχωράει.

Όμως, για ομάδες σαν τον Αρη, οι οποίες διαθέτουν περίσσια ποιότητα για τα δεδομένα της κατηγορίας στην οποία αγωνίζονται, αλλά δεν διαθέτουν ένα ομοιογενές, συνεκτικό σύνολο, ο κίνδυνος πάντα παραμονεύει.

Το ερώτημα, βέβαια, που προκύπτει και θα πρέπει κάποια στιγμή να το απαντήσει ο Αναστόπουλος, είναι γιατί αυτή η ομάδα, με αυτούς τους παίκτες, τρεις μήνες μετά το πρώτο ραντεβού τους στο «Κλεάνθης Βικελίδης», δεν… βγάζει μάτια.

Διότι, όταν έχεις όλους αυτούς τους παίκτες που έχει ο Αναστόπουλος στη διάθεσή του, και παίζεις στη Γ’ Εθνική, όλοι περιμένουν από σένα να προσφέρεις θέαμα, να είναι σαν… προπόνηση όλα τα παιχνίδια, να ενθουσιάζεις με αυτό που παρουσιάζεις όλους αυτούς που παρακολουθούν τους αγώνες σου.

Κάτι τέτοιο δεν έχει πετύχει ο Αρης, κι αυτός σίγουρα είναι ένας από τους λόγους που δεν καταφέρνει ακόμη να πείσει τον κόσμο του να επιστρέψει στο γήπεδο.

Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες και να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις, η ήττα του Αρη από την Δόξα δεν του προκαλεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Δεν τίθεται εν αμφιβόλω η πρώτη θέση και η άνοδος.

Αυτό που φέρνει στην επιφάνεια είναι το ζήτημα των μέτριων εμφανίσεων, για τις οποίες, ασφαλώς, δεν μπορεί να είναι δικαιολογία η έλλειψη προετοιμασίας, επειδή η ομάδα μαζεύτηκε λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Πόσω δε μάλλον, όταν αυτό το στοιχείο δεν το επικαλείται ο καθ’ ύλην αρμόδιος, ο προπονητής της ομάδας, ο οποίος από την πρώτη μέρα της παρουσίας του στον Αρη, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει πίστωση χρόνου.

Συνεπώς, όσο κι αν λέμε όλοι μας ότι αυτή την σεζόν το κυρίαρχο για τον Αρη είναι να κερδίζει και το ταχύτερο δυνατό να εξασφαλίσει την άνοδο, δεν υπάρχει οπαδός των «κίτρινων» που να μην έχει την απαίτηση να βλέπει και καλό ποδόσφαιρο, να ζητάει άνετες νίκες, με πολλά γκολ διαφορά.

Κι είναι φυσιολογικό να υπάρχει αυτή η απαίτηση από τον κόσμο, καθώς κανείς δεν μπορεί να δεχτεί ότι αυτοί οι παίκτες που έχει ο Αρης μπορεί να χάνουν, ή να ζορίζονται από αντιπάλους που είναι ερασιτέχνες…

Metrosport